Amerika først

Amerika først mot Donald Trump!

Hei!

I natt har jeg lest aviser med store øyner. Det som kommer fram er den rene galskap. Donald Trump, den amerikanske presidenten, blir referert til en som er hengslet av, en som ikke er eldre i sinnet enn en 10 åring, en som er kunnskapsløs. Jeg er norks og det har jeg alltid vært, men jeg har også bodd mange år i New York på 80-tallet.

Da figurerte eiendoms magnaten i avisene og han ble lagt merke til som pikenes jens. jeg pleide å sitte på en bar i nærheten av Trump tower, så mannen gå forbi. Han la aldri merke til meg, noe jeg kan være glad for.

Men det som skjer nå handler om så utrolig mye mer enn mannen Donald Trump, som mange mener er feil mann på feil sted. Jeg vet ikke, det er faktisk 35% av befolkningen som fortsatt støtter ham, og priser ham opp i skyene. Ikke at jeg kan forstå det… men allikevel så er han presidenten i verdens sterkeste land. Man kan til og med spekulerer i om han er mannen på toppen av verden.

Hva skjer?

En av de største politiske journalistene har skrevet en artikkel om ham, mannen som «liksom» leder verden. Han som gikk til valg med slagordet Amerika først. Noen har endret det til Amerika alene. Vi kan diskutere dette til vi blir grønne i trynet. Uansett, Woorwards bok er vond, og den dekket alle forsidene. Boken Fear beskriver en mann som er i ferd med å gå i oppløsning. Jeg tror ikke dette er tilfelle. Jeg tror bare Donald Trump er Donald Trump. Har er verken mer eller mindre, bare seg selv, og han vil at Amerika skal være først, mest, størst og best.

Donald Trump 2

Donald Trump, kilde: Pixabay

I går

I går publiserte New York Times en anonym op-ed. Ordene beskrev en hverdag hvor medarbeiderne aktivt motarbeidet den valgte presidenten, frustrerte agendaen hans. Jeg er usikker på om noe har gjort dette før i amerikanske sammenheng. Jeg er også usikker på hvor lovlig dette er. Mannen er tross alt valgt inn som president. Det som virkelig er det absurde i dette … Det som gjør saken pikant er at denne motstandsbevegelsen beskriver seg selv som voksne, de passer på og setter Amerika først. Det komme rde til å holde på med helt til presidenten er ute av det White Hus.

I dag

I dag går diskusjonene høyt, hvem er denne varsleren, hvem gjør dette. CNN har 12 mulige kandidater. Alle sammen sitter løst, bortsett fra Mike Pence. Han kan ikke bli sparket.

sjakkbrett

sjakkbrett. kilde: Pixabay

Kanskje han sitter i kullissene og venter på at Donad Trump skal bli sjakkmatt. Han må i alle fall føle litt på trykket, vite at han er et steg nærmere å bli Amerikas president.

Dette er ulidelig spennende, selv om jeg egentlig ønsker at det skal våre over, mannen, presidenten er respektløs mot alle.

Du kan lese mer på bloggen min her.

Deveny

Relaterte artikler

2 Comments

 • Gry H. 10. september 2018 at 22:40

  At den tenkende delen av USA’s befolkning er paniske i forhold til at de har en gal mann ved makten, kan jeg faktisk forstå, og dermed også at dette tidvis gir seg utslag i mer eller mindre uheldige handlinger. For min del, gikk det virkelig opp for meg hvor uskikket mannen var under den formelle utspørringen før valget.. -For der satt nemmelig jeg og svarte i vei på spørsmål om atomparken, nato, konsekvensene av å føre en sånn eller slik økonomisk politikk, osv der han IKKE VISSTE!! Mannen var republikanernes kandidat til snarlige presidentvalget, og visste f.eks ikke at landet hadde i overkant av 5100 atomstridshoder, og hvor viktig NATO har vist seg være for USA, hvilket bla.a har kommet til uttrykk ved at dette er tross alt den eneste nasjonen som har måttet tilnyttegjøre seg av alliansen!.. Og slik fortsatte det; Donald meldte pass [I haven’t been able to/had the time/opportunity to get into the details yet, but I know there’s a lot..], -mens JEG svarte.. – Greit nok at jeg er opptatt av å holde meg oppdatert mht verden rundt meg, men jeg er på ingen måte noen amerika-ekspert! Jeg, som så absolutt liker å kunne briljere, for ikke snakke om å ha rett, ble istedet mer og mer skremt av det hele. Det var tross alt mannen som kunne bli, -og ble, den som skulle sitte med atomkofferten i fanget de kommende 4 år som ble gruset i kunnskapskonkurranse av ei norsk dame uten annet enn generell, allmennkunnskap (ha ha).. 😮

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. september 2018 at 09:26

   Han er en grusom president. Han skaper uro overalt. Jeg gleder meg til han går av,

   Reply

Leave a Comment