fisketaco med maistortilla

Ikke pen og ikke rund….

Hei på deg!

I dag har vært en god dag og jeg har fått gjort mye i huset. Tenk det du, jeg har fått unna måneder med husarbeid. Kan ikke si at jeg er flink på området, min mann tar seg av det meste, men jeg lager mat og jeg bruker mye krydder fra andre steder. Krydder går ut på dato og noen ganger så må jeg til pers, kaste det som ikke smaker riktig og skrive en handle liste, så jeg kan fylle opp igjen. Innrømmer at det ble for 600 i krydder hos innvandrerbutikken i Asker. Så kom jeg hjem og bestemte meg for å temme beistet. Jeg har forsøkte å få til å lage mais tortilla i mange år. Så langt har mine forsøk vært halvhjertet og resultatet sørgelig.

Oppskrift til hjemmelaget tacokrydder finner du her.

 

 

Mais tortilla

Mais tortilla

Mais Tortilla

Mais tortilla har en enkelt oppskrift. 2 dl med mais mel, opp til 3 dl med vann og litt salt. Det skal blandes sammen til en masse som ser ut som leire.

Jeg har som sagt forsøkt dette før, deigen har ikke hengt sammen, alt ble ødelagt i panne osv…. Det har aldri blitt noe å spise.

Sånn gikk det ikke i dag. Jeg skal ikke si at jeg fikk det til, tortillaene blåste seg ikke opp i pannen. Tror det er fordi jeg brukte kaldt vann i stedet for varmt vann fra springen. Bruker aldri varmt vann fra springen. Det har jeg lært er farlig, men det var kanskje bare med de gamle varmtvanns tankene.

I dag ble det tortilla til middag. De ble ikke perfekte. Det er helt klart mulighet for bedring, men det ble mat. Vi fikk noe å spise i dag også og det var kjempe godt. Dette kommer jeg til å lage igjen. Forrige gang så lagde jeg dette med kjøpte lefser.

Har du prøvd deg på tortilla, eller kjøper du det bare i butikken.

Deveny

Relaterte artikler

9 Comments

 • Toril 16. september 2018 at 12:54

  Nam, nam :p Den så kjempegod ut 🙂

  Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

  Purr, purr, fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 16. september 2018 at 13:59

   Det smakte virkelig og ga mersmak. Klem Deveny

   Reply
 • frodith 15. september 2018 at 22:23

  De var sikkert gode 🙂

  Reply
 • minrefleksjon 15. september 2018 at 22:06

  Så godt ut!!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 15. september 2018 at 22:24

   Det var kjempe godt 🙂

   Reply
 • sandra 15. september 2018 at 20:35

  MEn woow är de så lätt att göra de själv? Vi har alltid köpt men ska nog börja göra själv nu då 😀
  Skönt att du fått städa och plockat lite oxå i dag

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 15. september 2018 at 20:45

   Det er lite som skal til, men det er ikke så enkelt å få til 🙂

   Reply
 • Maria 15. september 2018 at 20:19

  Vart köper du majsmjöl? 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 15. september 2018 at 20:44

   Jeg har kjøpt de på en helsekost på Gunerius. Du kan kjøpe dem på Katus.no eller kikke i helsekost. Du skal ha masa harina.

   Reply

Leave a Comment