Vennskap

Forbudt å klemme!

Hei på deg!

Nå gir jeg med ende over. I dag leste jeg om forbudet over alle forbud. Politikere i en liten dansk kommune har fått forbud mot klemming. Alle hilsener mellom embetsverket og politikere skal være med hånden, en håndhilsen. Først så lo jeg, særlig når jeg også leste at politikere har lov å klemme hverandre så mye de vil. Dette må jo være helt sprøtt…

Vennskap

Vennskap, kilde. Pixabay

 

Er et forbud mot klemming helt sprøtt?

Jeg vet ikke. Å klemme noen er et tegn på nærhet, særlig i vår ikkekontaktkultur. Vi klemmer ikke fremmede, vi tar ikke på kroppen til mennesker vi ikke kjenner her i Skandinavia. Det er kanskje bra at politikerne tar hverandre i hånden og hilser på «vanlig» måte. Det er godt at alt foregår på en nøytral måte.

Dette mener de lokale politikerne i Danmark. Først så slo jeg meg til ro med dette. Jeg syntes at dette var den beste løsningen. Det er jo godt at det er avstand mellom embetsverket og de folkevalgte….

På den andre siden så er ikke en sånn håndhilsen riktig, De som står hverandre nære bør kanskje vise det. La offentligheten vite at her er det en nær relasjon. Her står menneske hverandre nærme. Det er jo tross alt bedre for demokratiet at alle vet om båndene som finnes. Vi er jo ikke så mange mennesker her opp i nord, så vennskap blir knyttet. Mennesker kommer innpå hverandre, også de som jobber i embetsverket og politikere.

Skjulte forhold er værre, skjulte relasjoner er verst. Det har vi lært oppgjennom med de hemmelige losjene og andre organisasjoner. Jeg mener det er best å la alt være åpent. De får klemme hverandre over yrkes linjene, folkevalgte og embetsverket.

Du kan lese et annet innlegg om en håndhilsen her.

Dette er nå bare min mening om forbud mot klemming. Hva mener du, bør ansatte og folkevalgte få lov å klemme hverandre som de vil?

Deveny

Inspirasjonen til dette innlegget kommer fra Dagbladet.

Relaterte artikler

6 Comments

 • Helge 21. september 2018 at 17:32

  Klemming er bare lov for offentlige ansatt i den kommunen du snakker om. Alle andre risikerer en bot. Sprøtt. Trodde alt slikt var lov i Danmark – og hvordan skal man kontrollere dette? Sprøtt og helt bak mål.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 21. september 2018 at 18:09

   Du er inne på noe. hvordan skal dette forbudet følges opp, Skal man angi hverandre?

   Reply
 • Gry H. 21. september 2018 at 00:22

  Hæ!??.. Det høres jo ut som et oppkok fra en helt annen del av verden med et helt annet, og langt mer diktaturpreget styresett og et langt mer sharia-styrt rettsvesen enn det som råder hos broderfolket i sør, for å si det sånn!..
  Det viser viktigheten i en økt bevissthet på ikke å ende opp som den berømte frosken som koker ihjel i gryten når det kommer til gradvis innsnevring av de rettigheter som følger et fritt land og folk. Jeg tror neppe disse hadde funnet seg i dette dersom ikke disse hadde fått gradvis innskrenket rommet for å avgjøre opptreden etter skjønn og situasjon over lengre tid. – Frosken hopper som kjent rett opp igjen dersom den slippes rett ned i det kokende vannet, men sitter den der fra det er lunket, og en gradvis skrur opp til koketemperatur, blir den derimot sittende og dø..

  Helt sykt er det, og her mener jeg de styrende har tråkket over ei grense for hva de har noe med å legge seg bort i..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 21. september 2018 at 10:03

   Crazy ikke sant 🙂 Digger å grave rundt i avisene og finne fram det som er helt absurd.

   Reply
 • Ligaya 20. september 2018 at 16:48

  Jeg mener det er fritt for hver og en hvis man vil. Folk er ulike. Noen liker klemmer, noen ikke. Jeg er ikke glad å klemme folk jeg er ikke fortrolig med egentlig.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 20. september 2018 at 18:58

   Ikke jeg heller 🙂

   Reply

Leave a Comment