Brudebukett

Bryllupsdag i dag

Hei på deg!

I dag er det to år siden jeg sa ja. To år siden mannen i mitt liv fikk meg i kirken og avholdt bryllup. To år siden vi ble mann og kone. Som du ser så giftet jeg meg i bunad, Ormerud Stakken fra Flå. Det var den eneste kjolen som kunne ta seg av kirken. Stå opp mot det gamle og vakre bygget i Røyken kirke.

Røyken kirke

Røyken kirke

Kampen for et bryllup i Røyken kirke:

Først så ønsket vi å gifte oss i en liten stavkirke på Golsfjellet. Vi fikk lokalet, men ingen ville stille med prest. Jeg ringte rundt i hele prestegjeldet. Kontaktet alle kirke-kontorene i Hallingdal. Ingen kunne hjelpe meg. Jeg skal innrømme at jeg var litt motløs. Jeg gråt til og med en liten tåre, vi hadde så lyst å gifte oss på tradisjonelt vis i en klassisk kirke. Det er heller ikke enkelt å finne en dato som passer for alle. Det ble mange runder og mye fram og tilbake. Jeg kom ingen vei. Enten så kunne ikke svigermor, eller så var kirken opptatt, eller presten hadde fri, osv. Det gikk helt rundt for meg tilslutt. Skadene i hodet mitt gjør det vanskelig å for meg å organisere ting. Jeg er ingen stor organisator. Til slutt ga vi  opp å gifte oss på fjellet. Vi ringte den lokale kirken, som var ukjent for meg. Jeg hadde akkurat flyttet til stedet, kjente ingen.

– Vi ønsker å gifte oss den 24. september.

– Når på dagen passer det for dere? spurte damen i den andre enden.

Jeg begynte å gråte, la ut om planene, fikk støtte for at det var bedre å holde bryllupet lokalt. Så ruslet jeg opp bakken og fant en gammel middelalders kirke i stein. Den er liten og intim. Det ligger mange kirkelige hendelser i disse veggene. Jeg digget stedet og skrinla alle kjolene som ble vurdert.

alteret i røyken kirke

alteret i røyken kirke

Nå var det bare å dra fram bunaden, kjøpte nye sko. Brudebuketten ble komponert etter broderiene på stakken.

Brudebukett

Brudebukett

Så giftet vi oss…

Hvem gar sagt at det ikke går an å gifte seg etter fylte femti?

Det ble en vakker dag.

Deveny

Relaterte artikler

4 Comments

 • Nilla 24. september 2018 at 22:02

  Gratulerer med bryllupsdagen <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 25. september 2018 at 13:09

   Takk skal du ha 🙂

   Reply
 • Ligaya 24. september 2018 at 13:39

  Gratulererer med bryllupsdagen. Rørende historie❤

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 25. september 2018 at 13:10

   Takk skal du ha 🙂

   Reply

Leave a Comment