Tagienrisotto

Risotto!

Hei på deg!

Håper du har fått en god middag i dag. Det har jeg. Jeg har laget risotto med hjemmelaget kraft. For et par dager siden laget jeg en kylling tagine, en marrokansk kylling gryte. Det ble litt kraft og smårester igjen fra den middagen. Jeg fryser alltid ned sånne rester, selv om det bare var litt igjen. Det ligger ikke i min natur å kaste noe som er så godt.

Tagine risotto

Tagine risotto

Ingredienser for en porsjon:

1 dl risotto ris

2 dl kraft

1 ts fond (kylling eller lam)

litt rapsolje, soyaolje

salt

pepper

Hvordan lage risotto:

På formiddagen tok jeg ut den dyrebare kraften og satt den til tining. Jeg brukte risotto ris og leste på pakken at jeg måtte ha en del ris og to deler væske. Middagsresten var så smakfull at jeg gikk for vann. Hadde restene etter tagine vært litt svak på smak, hadde jeg tilsatt til kyllingfond. Men dette var ikke nødvendig i dag.

Som all risotto startet jeg med litt raps olje i gryten. Ville ikke bruke olivenolje, det har for mye smak. Så tilsatte jeg 1 opphakket opphakket løk en båt med hvitløk. Jeg stekte dette på middelsvarme til det ble glissent, så la jeg oppi risen og stekte den blank. Så helte jeg oppi litt vann, rørte rundt, mer vann. En spiseskje med kraft fra en tagine, en til. Hadde til sammen 1 dl med gammel kraft. Spedde på med vann, og rørte rundt.

Etter 13 minutter var alle væsken opp i. Så tilsatte jeg fersk spinat og litt salt, noen oliven. Det var alt som skulle til. Dette serverte jeg med artiskokk-hjerter.

Det ble kjempe godt. Håper du fikk en god middag i dag. Det er viktig å spise.

Bon apetitt!

Deveny

Du kan lese om andre middager her.

 

Relaterte artikler

10 Comments

 • sofia 3. oktober 2018 at 08:03

  Mums vad gott det verkar vara 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 3. oktober 2018 at 09:02

   Kjempe godt 🙂

   Reply
 • Emilie Brevik 30. september 2018 at 15:22

  Så godt ut:D

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 30. september 2018 at 16:46

   Takker og bukker 🙂

   Reply
 • Elevele 27. september 2018 at 17:16

  Jeg er så sykt sulten at jeg holder på å dø på meg! Samboeren lager suppe i dag og det tar litt tid 😛 ha ha..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 27. september 2018 at 20:36

   Da er det godt med risotto 🙂

   Reply
 • Vibeke 26. september 2018 at 18:51

  Nam nam. Jeg spiser ikke ris nå, holder meg til lavkarbo, men det så utrolig godt ut 😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 26. september 2018 at 19:13

   Dette går sikkert an å lage med quinoa…. 🙂

   Reply
 • Ligaya 26. september 2018 at 17:01

  Ser godt ut;)

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 26. september 2018 at 17:40

   Ikke sant 🙂

   Reply

Leave a Comment