Føtter i lenke

What the fuck!

Hei på deg!

Håper du har det bra i dag. Jeg lurer  på hva som skjer på den andre siden av dammen, i frihetens vugge, hos forkjemperne av menneskerettigheter og demokrati. Det virker som USA er i krig med seg selv. Lederne klarer ikke å samarbeide. De krangler som små barn i barnehagen. Hiver seg over hverandre og går til angrep. Akkurat som de små. Kampene er harde og de skal utnevne høyesterettsdommer. De snakker, noen ganger skriker de. En senator gikk av hengslene og ropte, at dette var demokratenes feil. GOP er i ferd med å miste taket på nominasjonen, noe som vil påvirke amerikanerne i mange år framover. Saken er betent og folk har delte meninger. De skal utnevne en av ni dommere, en av de ni «beste» menneskene i landet. En som står over alle andre og bestemmer hva som skal skje, hvilken retning landet skal ta, hvilke rettigheter borgerne har.

slosskamp

slosskamp, kilde: Pixabay

 

Igår under høringen

Jeg satt og lyttet, først til Blasey og hennes historie. Det har absolutt skjedd noe med henne. Hun ble angrepet av to gutter. Det er faktisk ingen som tviler på hennes ord. De vil ikke krenke offeret. Hva skal republikanerne gjøre når de ikke kan angripe offeret, ikke henge henne ut og ikke tråkke på henne. Og likevel utnevne høyesterettsdommer. Gi han den øverste makten i landet, få flertall i domstolen. Dette er en umulig kamp.

For å få til dette må de først og fremst nekte å utføre en bedre bakgrunns sjekk. Så må de gi den nominerte dommeren mye plass. Han kom ut, var sint og leste side opp og side ned med angrep på prosessen, på beskyldningene. Han serverte både tårer og desperasjon. Hans forklaring var at han drakk øl i ungdommen, det gikk aldri galt… og han drakk fortsatt øl. Han likte å drikke øl. Det skal nevnes at hans venn Mark Judge er i dag alkoholiker. Andre medstudenter beskriver fyll som en stor del av studielivet. Jeg tror det hadde gått bedre med den nominerte Kavanaugh om han hadde innrømmet fyll i ungdommen, men han nekter. Han beskriver andre aktiviteter og fremstiller seg selv som uskyldig. Han tar en Trump, benekter og angriper. Fremstiller seg selv som en bølle. Det var jo bare alkohol i helgene, og han husker alt. Jeg følger med på CNN hele tiden, denne saken er stor.

Skål med øl

Skål med øl, kilde.Pixabay

I ungdommen

Jeg har vært ung og jeg har drukket alkohol, og jeg er norsk. Helgefyll var vanlig, og det var vanskelig å mestre inntaket. Det kan ta år å finne riktig mengde, drikke bare akkurat nok. Rusen øker trangen til å drikk  og kroppen tåler bare så mye. Noen ganger gikk det galt for alle og enhver. Jeg har også studert i USA, vært med på spring-break. Ingenting sjokkerte meg mer enn disse feriene. Da går amerikanske ungdom berserk. Og gutter som liker øl tar den helt ut. Vonde ting skjer.

Idag

I dag morges leste jeg flere diskusjoner på FB hos mine amerikanske venner. De aller fleste trodde på offeret. Sånn tror jeg det også er hos den amerikanske befolkningen. Dette må de få vite mer om, før Kavanaugh blir utnevnt på livstid. Dette må være viktigere enn den politiske kampen. Kanskje det er på tide med en liten våpenhvile. Få undersøkt dette før de skal utnevne høyesterettsdommer. ellers så vil den amerikanske befolkningen bli holdt fanget i lang tid.Disse sårene er det vanskelig å lege for folket.

Føtter i lenke

Føtter i lenke, kilde. Piwabay

Jeg er over gjennomsnitt interessert i amerikansk politikk. Du kan lese et innlegg om Trump her. 

Deveny

Relaterte artikler

4 Comments

 • Gry H. 29. september 2018 at 21:39

  Det landet er i ferd med å kjøre seg selv i grøften i rekordfart..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 29. september 2018 at 22:24

   Det er sant 🙂

   Reply
 • Ligaya 28. september 2018 at 15:22

  Får vite om det som skjer der gjennom deg jeg😊
  Ja, hva skal man si….det er uenighet overalt fordi folk er forskjellige og har ulike meninger.
  Håper at det ordner seg.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. september 2018 at 16:33

   Ja da må jeg være presis 🙂
   Jeg håper at utnevnelsen blir utsatt.

   Reply

Leave a Comment