spaghetti

Kjære spaghetti, led meg ikke inn i fristelse

Hei på deg!

Har du hørt om spaghettiguden? Det finnes et trossamfunn som forsøker å få anerkjennelse. Det heter: Kirken av det flygende spaghettimonsteret, en amerikansk religion som ble stiftet i 2005, som en protest mot utdanningsmyndighetene i Kansas og deres bokstavelige tolkning av bibelen. Religionen har spred seg. Det er mange som nå går rundt med en spaghettisil på hode, mener det er deres rett å praktisere.

Hva for slags religion er dette?

De som praktiserer religionen har pasta, øl og pirater. Det finnes en vulkan i himmelen som byr på kald øl. Pirater ekter folk og mye handler om å ha det morsomt, le. I helvete er det bare lunken øl og strippere med kjønnsykdommer….

De som er troende går som sagt rundt med en spaghettisil på hodet. Dette for å hele tiden bli påminnet om hva som er viktig. For å vite hva som er essensielt og hva som bare kan helles ut.

Sprøtt ikke sant. Jeg tenker nok at det er ment sånn, selv om forkjemperne mener at dette er den beste religionen. Den tjener oss best, fordi ingen er bedre enn andre. Alle er på samme nivå.

Jeg må innrømme at jeg ler litt. Skulle gjerne vært i et sånt bryllup, sett noen vandre rundt i livet med en spaghettisil på hodet. De som følger dette levesette kjemper i retten, ønsker å ha på seg hodeplagget på passbilde. Retten i Nederland har sagt nei, jeg tror det er smart. Det som er litt skremmende er at det er flere land som har sagt ja. Dersom du mener det er nødvendig å leve livet ditt med et kjøkkenredskap på hodet, være avbildet sånn på passfotoet, så får du lov til dette i: Østerrike, Tyskland, Tsjekkia, Russland og Polen for å nevne noen.

spaghetti

spaghetti

Dette er galskap!

Dette er galskap, særlig når et av hovedpremissene er feil. Alle vet at pastavannet er verdifullt, at man ikke bare skal helle det ut. Denne «religionen» er for enkel, det er en reaksjon på bokstavtro bibeltolkning. Jeg tror på evolusjonsteori og vitenskap, men jeg synes ikke vi skal gjøre narr av de som tror på bibelen.

Pastafarianism er satire, en reaksjon og burde holde seg på riktig nivå, selv om jeg er enig i et av hovedpoengene deres. Det må være lov å le først og tenke etterpå.

Ramen, deres ord for amen!

Har du hørt om dette, kjenner du pastafarianism?

Deveny

 

Du kan lese artikkelen som omtaler dette i VG.

Relaterte artikler

6 Comments

 • Frida 4. oktober 2018 at 14:43

  Haha jag har hört talas om spagettiguden förut, helt knäppt XD

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 4. oktober 2018 at 14:57

   Ikek sant 🙂

   Reply
 • minrefleksjon 4. oktober 2018 at 14:30

  Ja, dette har jeg hørt om. Noe så tullete.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 4. oktober 2018 at 14:57

   Det verste er at de tar det seriøst.

   Reply
 • Ligaya 3. oktober 2018 at 22:12

  Herlighet. Det finnes virkelig slike folk😥
  Jeg synes at det er ikke bra.
  Men takk for info her.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 3. oktober 2018 at 22:38

   Dette er ikke bra, dette er bare dumt… og følger følger uten å helt vite hva de holder på med.

   Reply

Leave a Comment