To øyne i panikk

Overleve hjernesvulst!

Hei på deg!

Jeg har jobbet iherdig i mange år og forsøker å legge meningeomet mitt bak meg. Det er ikke så lett, når livet kommer i veien og PTSD-en herjer – suger alle kreftene ut av meg. Da må jeg krabbe ned i meg selv. Se på det som er bra. For meg ligger det mye trøst i spørsmålet: Hva er det som er bra med å være en hjernsvulstpasient? Jeg må se på det som har skjedd fordi jeg klarte å overleve hjernesvulst. Jeg kom tilbake fra dødens stup. For å ha det bra må jeg glemme legeskrekken, kontrollene og faren for tilbakefall. Jeg må droppe det følelsesregisteret som ble utviklet da jeg var syk.

 

Takknemlighet

Takknemlighet, kilde: Pixabay

Hva gjør jeg?

Hva er mine strategier i hverdagen? Hvordan skaper jeg en god dag, når alt egentlig kunne vært kjipt.

 1. Jeg aksepterer fullt ut at sykdommen endret meg, jeg er en som har overlevd hjernesvulst.
 2. Vonde tanker – vonde tanker kan eie meg, eller jeg kan eie dem. Jeg lar alt som kommer flyte rundt. Jeg kjemper ikke mot det som plutselig dukker opp. Jeg gir meg hen til alt sammen, lar tankene danse rundt i hodet. Gjør ingen forsøk på stoppe tankene. Om jeg kjemper i mot så over tar de meg og skaper smerte. De dør ut om jeg lar dem herje fritt.
 3. Jeg opplever andres smerte sterkere enn jeg gjorde før, jeg er mer empatisk og forstår andre situasjon mye bedre. Det gjør meg til et bedre menneske og det skaper bedre relasjoner.
 4. Jeg er takknemlig for livet, jeg setter pris på mye mer enn jeg gjorde før. På et øyeblikk kan alt være borte. Derfor kaster jeg ikke bort tiden på dritt. Jeg gjør bare ting som gir mening for meg.
 5. Etter tre operasjoner så vet jeg hva døden er. Jeg vet hvor skjørt livet kan være, vet hva det koster å jobbe seg tilbake. Smålige situasjoner trekker jeg meg bare bort fra..
 6. Jeg setter pris på livet, er ikke bitter. Kan sitte og nyte en kopp te og føle total lykke. Tar vare på meg selv og finner mening i god helse.
 7. Har øvet på å skifte fokus, la ting være. Lever godt med ugjorte ting. Jeg får bare gjort det jeg får gjort, Jeg fostrer ikke dårlig samvittighet. Jeg aksepterer mine svakheter.
 8. Det er bare menneskelige relasjoner som er viktige på slutten av livet. Jeg tar vare på meg selv og dyrker gode relasjoner med andre.

Overleve hjernesvulst

Å overleve denne sykdommen koster og jeg har strevd i mange år. Den første tiden brukte jeg på å skrive om det som skjedde med meg, har skrevet en bok.. Nå deler jeg hvordan det er å være en som har overlevd. Jeg ønsker å gi andre håp, verktøy til å komme videre, for alle de som har fått en ny sjanse, også for dem som lever på lånt tid. Min måte å gjøre dette på er å skrive. Jeg noterer ned alt som skjer med meg, og deler flittig på blogg. Kom tilbake og les mer om dette under kategorien Tur-Retur Helvete.

 

Deveny

Relaterte artikler

9 Comments

 • Mirre 6. oktober 2018 at 22:30

  Så du inspirerar =D

  Reply
 • Amanda 6. oktober 2018 at 17:47

  hoppas du får en fin kväll

  Reply
 • Viktor 6. oktober 2018 at 16:22

  Väldigt klokt inlägg!! Hoppas du har en bra kväll!

  Reply
 • sofia 6. oktober 2018 at 12:39

  Väldigt bra och kloka ord 🙂

  Reply
 • Alexandra 6. oktober 2018 at 12:34

  Ha en fin dag 🙂

  Reply
 • Lillan Kind 5. oktober 2018 at 20:55

  Så kloka ord! Jag förstår att livet omvärderas på så många sätt när man varit så nära att mista det!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 5. oktober 2018 at 22:21

   Da ser du anderledes på alt

   Reply
 • Ligaya 5. oktober 2018 at 17:04

  Så bra gjort Deveny. Du inspirerer

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 5. oktober 2018 at 17:27

   Takk skal du ha. Jeg må stå på hver eneste dag og trives med livet nå 🙂

   Reply

Leave a Comment