en kvinne i arbeid

En seier og et slag for feminisme

Hei på deg!

I dag er en helt vanlig dag og i dag er alt helt unikt. Vi lever i en tid med skiftende signaler og kampen mellom kjønnene lever i beste velgående. Feminisme raser for fullt og verden kan i dag vise fram to resultater. Noen beveger seg framover og framskritt blir gjort. Andre steder står alt stille.

fanget kvinne

fanget kvinne, kilde: Pixabay

 

Feminisme

En bevegelse, en kamp og et skjells ord. Ordet feminisme kommer fra det latinske ordet femina og betyr kvinne. Vi kan kanskje si at ordet handler om en kamp for kvinner. Men det blir feil, det handler ikke bare om kvinner, det handler om fordelingen av goder og rettigheter. Kvinner må ha retten på alt som finnes i verden – for at kvinner skal få, så må mannfolk gi. Det er her problemene kommer inn. Det er her det blir bråk. Støyen ser ikke ut til å gi seg. Det skal nevnes at jeg ble inspirert til dette innlegget hos en medblogger. Du kan lese hans innlegg her.

På den ene siden

Det kjempes i dag for kvinner og deres rett til å leve i fred. Nobelprisen går i år til Nadia Murad og Deins Mukwege for deres arbeid mot overgrep og voldtekter. Vi feirer deres innsats. Mener at kvinner har rett til å være i fred, at de ikke skal bli utsatt for sånn krigføring. At en krig ikke skal legge igjen så store sår. Jeg er enig, jeg er barn av feminister. Begge mine foreldre kjempet for kvinners rettigheter. Du kan lese en av mine artikler her.

Kvinner har rett til å leve et liv i fred, ikke være skadet og plaget av gamle hendelser. En voldtekt kan rive en sjel i filler og skape vonde sår som aldri blir borte, kvinnen må bare lære seg å leve med smerten.

Så over til den andre siden

Vi har en skamplet i verden. Det foregår en «borgerkrig» i USA. Det virker nesten som om deres politiske systemet er i ferd med å gå i stykker. Folk klarer ikke å samarbeide, ting går i stå. Nå er senatet i ferd med å utnevne en høyesterettsdommer som er beskyldt for overgrep. Jeg vet ikke om han er skyldig, jeg vet ingenting. Det er det som gjør saken så vanskelig. Vi vet ikke om Kavanaugh har forgrepet seg på Blasey Ford, det foreligger mye tvil og mange er opprørt. Du kan lese mer om saken her og her. Amerikanerne lar mannen «vinne» fram. Det er visst lov å forgripe seg og drikke og plage kvinner … og allikevel bli utnevnt til høyesterettsdommer, for ikke å snakke om presidenten deres. Poenget mitt er at mannfolkene bare turer fram, kvinnenes stemmer blir ignorert, de må lide i taushet. Mitt hjerte blør.

Meg

Som feminist på min hals er det vanskelig å forholde seg til dette. Jeg tror på feminismen og vi må kjempe videre. Nå må vi leve med begge sider. Jeg heier på kvinnene og vil ha en rettferdig verden. Kvinnene må få lov å ha kroppen sin i fred.

Deveny

 

Relaterte artikler

6 Comments

 • Gry H. 9. oktober 2018 at 11:34

  Nå har jeg kun fulgt saken med den amerikanske høysterettsdommeren rimelig overfladisk gjennom den rutinemessige oppdateringen på nyheter. Jeg har dermed ikke nok kunnskap om bevisene som følger anklagene til å kunne si sånn eller slik. Men står bevisene i forhold til oppstandelsen som har fulgt innsettelsen, er det jo regelrett skandaløst..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2018 at 14:16

   Jeg har ikke ord for dette. Jeg så på CNN, fikk med meg alt direkte.

   Nå lurer jeg på hvordan det skal gå med USA og deres politiske system. Det er for jævlig. Jeg satser alt på valget i november. Håper de nå får byttet ut ledelsen.

   Reply
 • sofia 7. oktober 2018 at 13:58

  🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 7. oktober 2018 at 15:19

   Takk 🙂

   Reply
 • Ligaya 7. oktober 2018 at 12:18

  Jeg er enig med deg Deveny. Det er mange kvinner i hele verden som blir misbrukt, mishandlet og blir ikke hørt.
  Takk for at du belyser sakene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 7. oktober 2018 at 15:18

   Bare hyggelig 🙂

   Reply

Leave a Comment