kvinne i en seng

Plast eller dun?

Hei på deg!

Det er ikke ofte jeg skriver personlig. Det er ikke ofte jeg skrive om ting som skjer på soverommet. I grunn så skriver jeg aldri derfra, men dette må jeg få lov å fortelle. Jeg har en fetisj, eller kanskje jeg ikke kan bruke det ordet… Jeg har dilla er kanskje bedre å si. Jeg digger seng og jeg digger dyner. Det kan ikke være hva som helst. Det må være kvalitet fra ende til annen… og da mener jeg tykke gode laken og deilige bløte dyner – en sånn en som ned og dekker hele deg, skaper varme.

kvinne i en seng

kvinne i en seng

Vinterstid

På vinterstid må jeg har en stor og tykk dyne, en som gir hete med en gang, lager et lunt og deilig sted med en gang. En dyne som lar meg få varme føtter umiddelbart. Jeg skal innrømme at dette koster. Dette er ikke billig, men jeg bare må.

Jeg skylder på min mor og hennes meget eksklusive vaner. Hun lærte meg opp tidlig… Hjemme skulle til og med sengetøyet være strøket. Jeg har gitt meg på det. Det holder med rent og helt.

Sommer-dyne

På sommeren skal jeg ha noe som fjærlett og av dun. Jeg skal ha noe som bare såvidt dekker kroppen min… som ikke holder særlig på varmen, fordi jeg kan ikke ligge uten, og et laken er ikke særlig tilfredstillende. Jeg hater i grunn å ligge med bare et laken.

Netter på hotell

Det alle mine dyner har til felles er frihet, de er gode og bløte og jeg kan bevege meg fritt. Ikke ligge som i en konvolutt, som man gjerne må på et hotell. Jeg river alltid fra hverandre sengen på et overnattingssted, løsner på alt. Det ender alltid i kaos, men jeg slipper å være fanget i søvne. Jeg er fri og kan svømme rundt i søvne som kona til Michael mcIntyre.

hotelrom

hotellrom

Idag

Som du sikker skjønner så står jeg fritt til å leve ut mine behov. Jeg kan sove med dun både over og under meg. Det som er neste umulig for meg å forstå er min mann. Han ligger på den andre siden av sengen med et vatt-teppe, ett teppe som er laget av en avart av plastikk. Han kan sove overalt.

sovende mann

sovende mann

Om det faller en liten flik av dette over meg så blir jeg klaustrofobisk med en gang. Jeg får neste ikke puste med hans dyne, hans koseteppe. Jeg har mislykkes i alle mine forsøk på å konvertere ham, bringen ham over til dunets lykke. Han vil bare ha et vatt teppe og en grusom pute. Go figure!

Deveny

Du kan lese mer om det jeg holder på meg her!

Relaterte artikler

22 Comments

 • Marie 9. oktober 2018 at 22:15

  Jag tycker om att ha täcke, så på sommaren har jag ibland bara lakan, men jag tycker om att ha tyngd på mig

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2018 at 22:22

   Det er deilig med dyne 🙂

   Reply
 • Alexandra 9. oktober 2018 at 21:49

  Duntäcke på vintern är underbart 👍

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2018 at 22:22

   Ikke sant 🙂

   Reply
 • Denevigaresenären 9. oktober 2018 at 19:14

  Jag är alldeles för varm av mig för att kunna ha den. Men jag förstår att det är stor mysfaktor med dun

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2018 at 19:56

   Så trist 🙂

   Reply
 • Therese 9. oktober 2018 at 13:31

  Jag älskar dun täcke det är det mysiga när man ska sova

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2018 at 14:17

   Ikke sant 🙂

   Reply
 • Nilla 9. oktober 2018 at 13:27

  Jag älskaroch vill ha duntäcke och dunkuddar.

  Reply
 • Jannike och familjen D 9. oktober 2018 at 12:26

  Jag hade inte köpt dun i dagsläget av kärlek till djuren. Men jag har ett duntäcke jag fick av min pappa för ca 20 år sen.. och jag älskar det fortfarande lika mkt trots att det är slitet o läcker av alla tvättar genom åren . 😍

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2018 at 14:16

   Du vet at du kan rense dunet og legge det over i et nytt trekk…. så får du ny dyne uten å skade flere dyr, bare bruke det du har. Det gjør jeg.

   Reply
 • Amamda 9. oktober 2018 at 07:53

  Jag har alltid duntäcke 🙂

  Reply
 • Viktor 9. oktober 2018 at 07:29

  Duntäcke på vinter är så underbart, då passar det helt perfekt för en ju! 😀

  Reply
 • sofia 9. oktober 2018 at 07:25

  Det är så sjukt mysigt med duntäcke och jag har försökt använda det några gånger men jag är alldeles för varm av mig för att kunna använda det haha 🙂

  Reply
 • Frida 8. oktober 2018 at 23:09

  Tack så mkt 🙂
  Jag vill jämt ha duntäcke för jag fryser alltid 😛

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 8. oktober 2018 at 23:32

   Jeg også 🙂

   Reply
 • Mrs.Kjellström 8. oktober 2018 at 21:32

  jag e typ samma 😀
  så du e långt ifrån ensam om de haha

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 8. oktober 2018 at 22:04

   Godt å høre

   Reply
 • Randi 8. oktober 2018 at 20:03

  Jeg også elsker dun, sommer som vinter. Når jeg drar på ferie tar jeg med puten 😀

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 8. oktober 2018 at 22:05

   Så smart

   Reply
 • Anne-Karine 8. oktober 2018 at 18:27

  Som meg dette <3 Må være mykt og godt og herlig <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 8. oktober 2018 at 18:46

   Ikke sant 🙂

   Reply

Leave a Comment