overvektig kvinne, statue fra lake-constance

Jeg er tjukk jeg :)

Hei på deg!

I disse dager kommer det nye bloggregler. Det handler om å ta vare på de unge og de sårbare. Det skal ikke være lov å skrive om slanking, promotere helse produkter og permanente inngrep. Jeg er for dette. Jeg liker dette. Jeg mener at det er på tide. Det som kan være vanskelig å se er hvordan dette skal bli gjennomført.

Nye bloggregler

Her en noen av mine spørsmål.

 • Hvordan skal nye bloggregler være nyansert?
 • Hva skal det være lov å ta opp?
 • Skal det være lov å snakke om seg selv?
 • Kan man ta opp «positive» permanente endringer?
 • Hva faller innenfor og hva faller utenfor?
 • Hvem skal sørge for at retningslinjene blir overholdt, er vi tilbake til angiveri?

Dette er bare noen av de spørsmålene som dukker opp. En blogg-venninne av meg påpeker dette i fleng Du kan lese innlegget hennes her.

Meg selv

Jeg ser på meg selv som en gammel kjerring, ja jeg vet at jeg bare er 52 år, men det betyr at jeg er en gammel dame i bloggverden. Jeg har ikke behov for skjerming, jeg kan ha godt av å høre litt om slanking, helse og mer …. ingen tvil om det. Jeg er nemlig ikke noen sylfide og kunne hatt godt av å gi slipp på noen kilo. Jeg vet at finnes andre der ute, unge og gamle som hele tiden blir påvirket av både blogger og annonser og sosiale medier.

De sårbare

Disse menneskene trenger ikke å få skjønnhetsidealet tredd ned over hodet sitt hele tiden. Selv ser jeg ikke forskjell på å bloggere og H&Ms annonser. Burde ikke regelverket starte med bransjene som betaler for denne promoteringen, kan ikke legene og andre som utfører skjønnhets inngrepene få strengere regler. Jeg tror det er enklere å få orden på ting fra den vinkelen, men hva vet jeg, lille meg.

Til deg som er usikker på deg selv:

Kjære deg!

Du er vakker som du er. Livet er så uendelig mye mer enn utseende. Det handler om små og store ting. Det er ingen som har det bedre eller dårligere enn deg. Du vet bare ikke hva som plager andres, du kjenner bare dine egen tanker. Kjenner bare på det vonde som flyter i deg.

ALLE HAR DET SÅNN, ALLE HAR VI TING SOM VI GJERNE SKULLE ENDRE.

Det viktigste er at du tar vare på deg selv, ikke plager kroppen din med vonde tanker. Jeg er sikker på at du kan finne noe ved deg selv som du liker. Jeg digger leggene mine, jeg synes de er lange og vakre. Jeg liker også at jeg tenker gode tanker om andre, at jeg kan tilgi deres svakheter, at jeg kan smile når jeg vil.

Se om du kan finne en sånn liste om deg selv. Fortell meg gjerne i kommentarfeltet hva det er du liker med deg selv. Husk at det er lov å være anonym.

Jeg er glad i deg. Jeg er sikker på at det finnes andre der ute som liker deg også.

Klem Deveny

overvektig kvinne, statue fra lake-constance

overvektig kvinne, statue fra lake-constance

 

PS! En gang i tiden så var dette kvinneidealet. Det var denne silhuetten som var in. Kanskje vi kommer dit igjen!

 

Relaterte artikler

13 Comments

 • sofia 11. oktober 2018 at 18:25

  hoppas du får en fin dag!!

  Reply
 • Ligaya 11. oktober 2018 at 18:20

  Reglene er sikkert ment for å beskytte blogglesere som er lett påvirkelig.
  Veldig fin oopmuntring fra deg til andre som sliter med selvbildet.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. oktober 2018 at 18:34

   Det var det som opptok meg da jeg skrev innlegget. Jeg skriver litt sånn fra innfallsvinkelen og det er viktig å være glad i seg selv.

   Reply
 • Julia 11. oktober 2018 at 17:39

  Så sant och riktigt bra inlägg 🙂

  Reply
 • Therese 11. oktober 2018 at 12:05

  Ett väldigt bra inlägg =) jag gillar det mesta med mig men inte magen =)

  Reply
 • Alexandra 11. oktober 2018 at 11:54

  Så sant ! Bra inlägg 🙂

  Reply
 • sofia 11. oktober 2018 at 11:45

  Väldigt bra inlägg! Man själv är alltid det viktigaste och därför måste man ta vara på sig själv på alla sätt och vis. 🙂

  Reply
 • Lillan Kind 11. oktober 2018 at 11:13

  Jag har inte hört talas om dessa regler innan, men om de är väldefinierade och tydliga finns det säkert en del som kan vara bra. Men är som sagt inte alls insatt. Personligen är jag rätt så nöjd med mig själv, men vill gärna bli frisk.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. oktober 2018 at 17:42

   Det skjønner jeg. Reglene jeg snakker om kommer i Norge.

   Reply
 • Rebecka 11. oktober 2018 at 10:49

  Så sant! Alla borde älska sin kropp oavsett hur den ser ut 💪🏼👍🏼

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. oktober 2018 at 10:51

   Ikke sant 🙂

   Reply
 • Anne-Karine 10. oktober 2018 at 16:54

  Så ærlig og flott skrevet! Selv er jeg fornøyd med «rødt hår og fregner» og noen kilo for mye <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 10. oktober 2018 at 17:51

   Ikke sant 🙂

   Reply

Leave a Comment