stresset dame

Jeg elsker mandag :)

Hei på deg!

I dag er det fredag, i dag er uken over. Det nærmer seg helg og kos. Jeg skal ha det hyggelig i helgen, leve ut den trivelige siden av livet. Smile og le, bare ha det godt, uten livets tunge sider, dramatiske følelser.

Det er godt å ha gode følelser!

Det er bra å ha et fint liv, myse med venner og spise god mat. Du har sikkert fått med deg at jeg lager mye mat, smakfull mat, og noen ganger så lager jeg sjelløs mat. Mat som bare skal spises. Mitt liv er godt, jeg har det bra. Har ingenting å klage på, men … Kalenderen er sånn passe full, jeg har mennesker å snakke med hele tiden, jeg kan være alene. Jeg takler dette livet. Du kan lese litt om det her.

Min ptsd krever:

Etter alt som jeg har opplevd så har jeg noen demoner. Ting som ligger bakerst i sjelen og presser på, smerte, sorg, tap og annet, som hele tiden bor i meg, som hele tiden må ha plass. Dette er greit, og jeg håndterer det. Derfor kan helgene og gleden noen ganger bli for mye. Det er ikke så bra at gode følelser får for stor plass. De kan skape uro og angst. Jeg må leve ut det kjipe og vonde hele tiden.

 

stresset dame

stresset dame

Mandag morgen:

Så på mandag morgen, når alle andre har forlat huset og jeg er alene, da kan jeg slippe løs alt sammen. Da kan det komme. Jeg sitter ikke på sofaen og gråter, sitter ikke og lider. Jeg produserer ord. Jeg lever meg inn i følelsene og skriver om det, beskriver hva som skjer med meg. Jeg lar alt sammen slippe ut, demningene av følelser brister. Dette holder jeg på med hele uken, innen fredagen er alt borte. Fri og glad …, så lenge jeg holder de vonde drømmene på avstand.

Så kommer helgen og demmer opp igjen alt det som må ut. Uten ordene hadde jeg sittet som en oppblåst angstballong. Jeg hadde lidd meg gjennom livet, mistrivdes og hatt smerter. Nå fungerer jeg normalt, klarer meg godt, selv om det ligger mye vondt i min historie. Du kan lese mer om mitt gamle liv her.

Det går også an å kjøpe Farlig Enke, den første boken min her.

Deveny

Relaterte artikler

23 Comments

 • Julia 13. oktober 2018 at 21:11

  Hoppas du får en fin helg

  Reply
 • Gry H. 13. oktober 2018 at 20:01

  Det er rart det der at en liksom ikke skal klare å være lykkelig uten forbehold, om en kan si det på den måten..
  Er dette helt eller delvis relatert til ‘survival’s guilt’?.. Jeg har jo aldri vært syk eller i livsfare på noen måte [gudsjelov!], men fikk kjenne litt på dette fenomenet da stesøsteren min forulykket for noen år tilbake..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 13. oktober 2018 at 20:28

   Jeg lider ikke av survival guilt, det er litt vanskelig å forklare. Du vil forstå mer etter at du har leste Tur-retur Helvete. Du legger ikke en sånn histoire bak deg, du lever med den…og har gode og dårlige dager.

   Reply
 • Mirre 13. oktober 2018 at 19:35

  Starkt och ärligt inlägg

  Reply
 • Lillan Kind 13. oktober 2018 at 13:01

  Vilket fint inlägg! Ja det är sannerligen mycket som samlas i livets ryggsäck, och det mindre goda måste man få ur sig på något sätt. Att skriva är bra för själen.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 13. oktober 2018 at 17:40

   Ikke sant:) Jeg elsker å skrive 🙂

   Reply
 • Moa Fredriksson 13. oktober 2018 at 11:58

  Hoppas du får en fin dag!

  Reply
 • Viktor 13. oktober 2018 at 10:22

  Väldigt intressant att få läsa, kul att höra att du ändå ser ditt liv som bra, att du lever väldigt bra!

  Reply
 • sofia 13. oktober 2018 at 10:21

  Väldigt bra skrivet! Känner igen det där med att man har mycket i sitt såkallade bagage som river i själen. Jag tycker att du är modig som skriver om detta och öppnar upp dig 🙂

  Reply
 • amanda 13. oktober 2018 at 09:52

  super bra inlägg 🙂

  Reply
 • Ina 12. oktober 2018 at 23:11

  Åh väldig god skrevet!

  Reply
 • Toril 12. oktober 2018 at 19:41

  Kjempefint blogginnlegg du har skrevet 🙂 Ikke minst din positivitet midt i utfordringen <3

  Håper dagene blir bedre for deg <3 🙂

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

  Purr, purr, fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. oktober 2018 at 19:47

   Dagene går bra, jeg har funnet mine metoder og trives med det jeg har fått til.

   Kjempe koselig at du stikker innom, litt ensomt her ute i den store blogg verden, men jeg ville ha en selvstendig blogg, så jeg lever med det.

   Ha en flott helg. Deveny

   Reply
  • Toril 13. oktober 2018 at 17:03

   Det er kjempekoselig å følge med på det du skriver, og jeg liker måten du skriver på 🙂

   Har jo min egen private blogg som er hovedbloggen min (denne som jeg linker til). Den betaler jeg for domenet til selv. Synes det er greit å ha den selvstendige bloggen min, og jeg har fått flere ting sponset på den selvstendige bloggen min. Det setter jeg kjempestor pris på.

   Jeg prøver å passe på at jeg deler innleggene mine på facebook, på twitter, på forskjellige bloggsider. Har oppdaget at jeg har flere lesere enn hva jeg trodde, og det overrasket meg.

   Føler man kan være mer selvstendig enn f.eks. på hverdagsbloggen min på blogg.no.

   Reply
   • Lene Bjørg Kanden 13. oktober 2018 at 17:42

    Så hyggelig!

    jeg tror også at det er best å være selvstendig. Har ikke fått noe sponset ennå, men det kommer vel.

    Hvordan klarer du å holde to blogger i gang?

    Reply
    • Toril 13. oktober 2018 at 18:35

     Kopier og lim inn 🙂 He, he, he 🙂

     Den bloggen på blogg.no har jeg kun som en nødblogg. Det har hendt at det firmaet hvor serveren min til bloggen min ligger har vært ute av drift i 1-5 dager, men da kan jeg hente tilbake innleggene fra blogg.no over til den selvstendige bloggen min.

     Av og ved brudd på serveren har innlegg og bilder forsvunnet, men når det har skjedd har jeg kopiert fra blogg.no-bloggen min og over til selvstendige bloggen min.

     Selv har jeg fått sponset hotellovernatting i forbindelse med katteutstillinger samt andre ting. De som har sponset meg har fått bestemme hvilke av de to bloggene de ønsker jeg skal skrive innleggene fra, og da har de fleste ønsket min selvstendige blogg.

     Reply
     • Lene Bjørg Kanden 13. oktober 2018 at 18:43

      Ok, så bloggene er like.

      Kult å bli sponset 🙂

      Kattene dine er fine 🙂

     • Toril 14. oktober 2018 at 00:51

      Tusen takk for det 🙂 På den selvstendige bloggen min tørr jeg skrive samfunns- og politiske blogginnlegg uten å være redd, for jeg føler meg mer sikker på den selvstendige bloggen min.

      Det som er dumt er at jeg ikke er flink til dette med headere, så ei som var fòrvert for en av mine abyssinerkatter laget headeren jeg har nå. Hun skal se om hun får laget en ny header. Hun tar seg av oppdateringer som kommer, for der melder jeg pass.

      Jeg synes den selvstendige bloggen din har blitt kjempefin, og for en jobb du har gjort med den. Blir jo litt mer personlig da 🙂

      Nå må jeg finne senga her 🙂

      God natt, og sov godt 🙂

     • Lene Bjørg Kanden 14. oktober 2018 at 13:52

      Skulle gjerne hjulpet deg, men jeg kan ingenting om design. Jeg har brukt en konsulent. Han har laget hele bloggen min med wordpress. Jeg bare skriver, jobber med å være personlig. Det er ikke så lett, noen ganger har jeg bare lyst til å fyre løs om politikk og annet….

 • Frida 12. oktober 2018 at 18:44

  Tack så mycket 🙂 Det tror jag också

  Reply
 • Øyvind Falck 12. oktober 2018 at 17:13

  Hold ut . Det kommer bedre dager. Glad i deg.

  Reply
 • Ligaya 12. oktober 2018 at 16:39

  Sterke tanker ! Bra for at du skriver om det. Mye positive og utfordring. Men du har gjort og gjør mye bra!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. oktober 2018 at 17:14

   Takk skal du ha 🙂

   Reply

Leave a Comment