kyllingcurry

Kyllingcurry fra Punjab!

Hei på deg!

Den finnes noen favoritter her i huset, noe som alle spiser uansett, og det er kyllingcurry fra Punjab. Retten kommer altså fra både Pakistan og India, stedet der fem elver møtes. Navnet Punjab har persisk opprinnelse og kommer av ordene panj som betyr «fem» og aab som betyr «vann».

Dette er min kyllingrett fra dette stedet. jeg har aldri vært der, har aldri satt mine føtter i regionen, men jeg digger maten som kommer derifra.

Ingredienser:

20 gram ingefær

10 båter med hvitløk

5 ss meg mais olje

5 cm kanelstang, eller 1 ts kanel

4 grønne kardemomme frø

4 nelikk

2 laurbærblad

1 løk

1 chili (stikk bare hull på skinnet, la den være hel)

3 tomater

1 ts salt

2 ss koriander

2 ss spisskarve (kjøp en ny pose, den lukter sure sokker om den ikke er fersk)

1/4 ts chili pulver

1 1/2 ts garam masala

750 gram kylling (uten skin, men bein)

en neve med frisk koriander

 

Lage kyllingcurry

Kjør ingefær, litt vann og hvitløken i en hurtigmiksen, lag en sause.

Varm opp olje og slipp opp de hele krydderne. Du skal la de være i varmen til de «popper». Det er ikek vanskelig, du hører når det skjer. Ha oppi hakket løk. Rør rundt til løken blir gyllen.

Ha oppi den hele chilien og ingæfær og hvitløk sausen. Kokk til vannet har dampet bort og det blir en ganske tørr masse i gryten. Hvitløken og ingefæren skal gjerne ha litt farge.

Ha opp i tomatene, saltet og alle de tørre krydrende. Rør rundt og la de koke i noen minutter. Ha oppi kyllingen og garam masala. La gjerne kyllingen steke litt i bånn av gryten. Det gir bedre smak.

Fyll opp vann halvveis over kyllingen og resten av det som er i gryten. La det stå å småkoke i 30 minutter.

På slutten så skrur du opp varmen og steker, gjerne brenner litt av maten. Det er indernes versjon av å brune  maten, de gjør det på slutte av prosessene. Ha litt vann i gryten og det er tørt, rør alt sammen sammen og server med ris og strø litt koriander over maten, eller persille om det er alt du har.

Bon appétit!

Deveny

Jeg lærte denne oppskriften hos Anjum Anand.

Du kan se flere av mine oppskrifter her.

Ris og kyllingcurry

Ris og kyllingcurry

 

 

Relaterte artikler

15 Comments

  • Ina 14. oktober 2018 at 22:17

    Oh hvor det ser god ud…

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 15. oktober 2018 at 10:43

      Helt enig. Det var kjempe godt 🙂

      Reply
  • Emma Engström 14. oktober 2018 at 09:30

    Tack för tipset! 😀 Ha en bra dag!

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 14. oktober 2018 at 13:21

      Bare hyggelig 🙂

      Reply
  • Denevigaresenären 13. oktober 2018 at 21:57

    Ser riktigt gott ut!

    Reply
  • Gry H. 13. oktober 2018 at 20:10

    Ser skikkelig digg ut iallefall! Det eneste jeg ‘uroer’ meg litt for, er om den kan være for sterk, siden det er chili innblandet..(?) -Og da eventuelt om den er fullgod for en norsk og sart smakssans flasket opp på kjøttkaker og fiskeboller om en utelater denne?

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 13. oktober 2018 at 20:26

      Det er bare å droppe chili,eller bare ah opp litt. Du kan ha den hele i, de gir bare smak, ikke styrke. Det er viktig å stikke hull på den hele chilien og ikke skjære bort stilken. Når maten er ferdig kan du bare plukke den ut.

      Reply
  • Bella 13. oktober 2018 at 19:50

    De där ser jo jätte gott ut 🙂 Var du intresserad av min produkt vännen?

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 13. oktober 2018 at 20:29

      Hyggelig at du kommenterer, jeg var ikke interessert i et produkt, ville bare besøke bloggen din.

      Reply
  • Josefine 13. oktober 2018 at 18:46

    Åh gott!

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 13. oktober 2018 at 19:34

      Takk skal du ha 🙂

      Reply
  • Toril 13. oktober 2018 at 17:05

    Nam, nam :p Det så kjempegodt ut 🙂 Tusen takk for at du delte oppskriften 🙂

    Ønsker deg en kjempefin lørdagsettermiddag <3 🙂

    Purr, purr, fra Toril og kattene

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 13. oktober 2018 at 17:42

      Dette er kjempe godt, kan anbefales 🙂

      Reply
  • minrefleksjon 13. oktober 2018 at 14:04

    Dette så veldig godt ut. Ha en riktig fin lørdag!!

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 13. oktober 2018 at 17:53

      Det kan anbefales

      Reply

Leave a Comment