sommefugl

Er vi små monstre?

Hei på deg!

Våknet i natt, var svett. Hadde drømt, en drøm, du vet den drømmen som alltid gjentar seg, som herjer i rundt sinnet og ødelegger alt. Den samme vonde drømmen som gjentar seg. Jeg har et par sånne, de har plaget meg så lenge jeg kan huske. Vet ikke om du har de samme greiene.

gresshopper

gresshopper

Min drøm

Jeg drømmer om oss, menneskene på jorden. Vi har landet på planeten, og vi herjer rundt. Vi bygger og ødelegger. Vi er som små insekt som ødelegger alt, spiser opp det som er rundt oss. Tar alt det gode og etterlater oss det onde – regnskogen som blir til ørken, fjell som blir borte, forurensing som øker i sjøen – store flak med plastikk som flyter rundt i matfatet vårt, hvaler som ruller i land forgiftet av plastikk.

Denne drømmen er virkelig, vondt og hard. Jeg våkner alltid opp helt svett. Vet at jeg har hatt mareritt før jeg kommer opp til overflaten, må strekke meg mange ganger for å legge dette fra meg. Vi som små insekter som angriper jorda. Planeten er noe annet, noe stort. Vi er bare er små ekle kryp. I drømmene mine er plantene på sykehuset, den forsøker å vaske oss bort, bli kvitt oss.

Søvnen

Ikke rart jeg er sliten i dag. Heldigvis vet jeg at dette bare er en drøm, noe som flyttet inn i meg for mange år siden, en angst. Jeg smiler her jeg sitter, det hele er i grunn ganske fjollete. Vi tar jo så godt vare på omgivelsene. (Du skjønte at jeg var ironisk nå).

Neste gang skal jeg endre min drøm. Jeg skal se på oss mennesker som små vakre sommerfugler, som gjør godt. Vi skal befrukte plantene rundt oss, øke planetens verdi. Vi tar vare på jorden og hverandre. Vet ikke om vi noen gang klarer å stoppe det som skjer rundt oss.

sommefugl

sommefugl

Beklager at jeg skrev et så ekkelt innlegg i dag, måtte bare får det ut. Du kan lese en oppskrift på Nachoes her, så glemmer du det kjipe jeg skrev.

Deveny

Du kan lese om et annet mareritt her.

Relaterte artikler

10 Comments

 • Gry H. 18. oktober 2018 at 03:25

  Er det sånn at masseutryddelsen er rett rundt hjørnet, mens det kun er du som prøver å forhindre katastrofen?..
  Jeg har ikke hatt dette som noe tilbakevendende greie, men de to jeg har hatt, er imidlertid de drømmene jeg husker best av alle.. Jeg vil ikke kalle de mareritt heller, for da sitter jo gjerne redslen i en stund etter en har våknet.. Her er det imidlertid problemet at alle andre later til å ha godtatt at vi står på terskelen til å bukke under, mens jeg, som later til å være den eneste som er all in for å sette alt inn for å få stoppet dette her, og redde oss selv. I den ene, var verden i ferd med å gå tom for luft, og det var kun et tidsspm når O2 manglen også nådde hit, mens det i den andre var solen som var i ferd med å vokse (a-la slik den vil ende sine dager, bare at den titalls millioner år lange prosessen i dette scenariet er kortet ned til et par dager). Begge tilfellene har vært sykt livaktig, og jg har vært så stresset for å få folk til å reagere, liksom.. -At det er selveste sola som går babanas, er ingen grunn til å gi opp, liksom, for det eneste det går på, er at jeg må få folk ut av passiviteten.. Det er skikkelig snålt iallefall..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. oktober 2018 at 10:47

   Nei, masseutryddelse er ikke involvert heldigvis. Bare masse drama 🙂

   Reply
 • Nilla 16. oktober 2018 at 19:40

  Usch så jobbigt med mardrömmar. Hade mycket mardrömmar ett tag, men det har varit lugnt nu ett tag.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 16. oktober 2018 at 21:44

   Det er jobbigt

   Reply
 • sofia 16. oktober 2018 at 17:45

  Men fy vad jobbigt med mardrömmar! Som tur är har jag inga återkommande mardrömmar just nu men hade förut.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 16. oktober 2018 at 21:45

   De kan være smertefulle

   Reply
 • Lillan Kind 16. oktober 2018 at 01:18

  Fy vilken otrevlig och rentav otäck dröm. Men samtidigt är det ju så att människan förstör planeten. Jag har inga återkommande mardrömmar.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 16. oktober 2018 at 15:04

   Du er heldig. Jeg har et par stykker.

   Reply
 • Ligaya 15. oktober 2018 at 19:16

  Hei Deveny. Så kommentaren din.
  Jeg har bare vært opptatt for tiden og mye som skjer og ikke har hatt tiden til å skrive noen ord på bloggen. Men takk for at du har spurt.
  Når det gjelder drømmer, jeg har bestandig mareritt. Og min mann skjønner ikke det for det kan ikke være mye vonde tanker inne meg sa han. Men jeg sa at jeg blir kanskje angripet av det onde gjennom drømmen:)
  Men heldigvis, glemmer jeg fort marerittene.
  Ønsker deg en god kveld.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 16. oktober 2018 at 15:05

   Det er bra at du glemmer fort. Det kan bo demoner i de fleste av oss.

   Reply

Leave a Comment