pynt av søppel

Jeg skammer meg!

Hei på deg!

Det ble ikke tid til å blogge i går, måtte lage middag til min gamle mor. Hun er ikke så flink til å ta vare på seg selv, gidder ikke å lage mat, så jeg måtte trå til og lage Quinoa salat, noe som er sundt for alle. Det kommer en oppskrift etterhvert. Jeg elsker banan, misliker sløsing og hater unødvendige miljøbelastinger. Jeg gjør mitt beste for å være flink, minimere søppel, spiser nesten alle rester. Bruker alle maten som kommer inn på kjøkkenet vårt.

bananer

Bananer

Det er ikke lett for meg å takle at jeg er skyldig i ting jeg hater. Om du følge meg så vet du at jeg har noen emosjonelle utfordringer. Det tar tid å omstille meg. Det skyldes min historie som du kan lese litt om her, og min kamp for å komme tilbake til livet. Jeg har strevet med mye og forsøker å være flink, se artikkel her.

Hva er det jeg er skyldig i?

Jeg gjør som alle andre, går i butikken og handler. Jeg stiller meg opp ved fruktdisken og kikker på favoritt fruktene. Digger å spise banan, særlig som et nød-måltid på hektiske dager. Jeg kan gå full tilt i nesten to timer på en banan. I

butikken står jeg og kikker på de gule krumme fruktene, tenker på den lange veien de har reist, fra palme til hånd. Jeg plukker alltid opp den vakreste klasen og river av de bananene jeg skal ha, ofte legger jeg igjen en frukt, en enslig banan.

Banan

Banan

Nå leser jeg i avisen at jeg er skyldig i «banan-drap». Alle enslige bananer er så godt som ødelagte. Ingen andre plukker opp mitt skrap. Jeg har dømt bananen til dynga, ved å skille den fra de andre. Ingen kjøper en enkelt banan. Alle tar en ny fra en klase. De single bananene blir liggende, mørkner og må kastes.

kompost

kompost

Kjære banan!

Jeg lover deg du kjære banan, at neste gang skal du få bli med meg hjem. Du skal få lov å komme oppi en pannekake, eller en vaffel. Det er sånn jeg bruker ekstra bananer her i huset.

Nå føler jeg meg bedre. Det gjør kanskje de enslige bananene også. Det er i alle fall miljøbevissthet og ta med seg hele klaser.

Deveny

Du kan lese artikkelen som inspirerte dette innlegget her.

Relaterte artikler

13 Comments

 • Therese Carlsson 18. oktober 2018 at 18:45

  Jag älskar bananer 😊

  Reply
 • COUNTRYWIFE 18. oktober 2018 at 18:05

  Gillar din bild med blommorna i skorna!! 😀 Episk!

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – en annorlunda inrednings-/lantlivsblogg

  Reply
 • julia 18. oktober 2018 at 18:01

  Älskar bananer 😍

  Reply
 • Lillan Kind 18. oktober 2018 at 15:12

  Jag har aldrig tänkt på att ingen skulle vilja köpa en banan som ligger ensam utan en klase. Men där jag handlar bjuder affären alla barn på bananer som ingen köper, t ex de lite brunprickiga. Så det går åt en del på det sättet😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. oktober 2018 at 15:19

   Det gjør det her også. Det er fordi vi legger igjen enkle bananer 🙂

   Reply
 • Nette 18. oktober 2018 at 10:10

  Nu blev jag sugen på banan🤗🤗

  Reply
 • sofia 18. oktober 2018 at 08:20

  Åh bananer är så gott i så mycket! 🙂

  Reply
 • Viktor 18. oktober 2018 at 08:19

  Banan, sådan bra frukt! Det har jag ätit så himla mycket i mitt liv , till och efter träning! 😀

  Reply
 • Amanda 18. oktober 2018 at 07:00

  Banan kan va gott i bland 😀

  Reply
 • Gry H. 18. oktober 2018 at 04:10

  Enig! Har aldri tenkt på det der, faktisk! Litt artig er det også at jeg antagelig har reddet en del bananer uten å være klar over det.. Jeg tar gjerne ei banan på veien om jeg er litt småsulten, og da har jeg som regel tatt de enslige, for liksom ikke å begynne å bryte opp ei klynge for bare den ene (he he)

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. oktober 2018 at 10:48

   Du er flink altså 🙂

   Reply
 • Mrs.Kjellström 17. oktober 2018 at 20:43

  hahaha
  ja banan är gott de 😀

  Reply
 • Ligaya 17. oktober 2018 at 20:09

  He he. Et koselig innlegg.
  Da har bananen det godt hos deg Deveny:)

  Reply

Leave a Comment