quinoa

Quinoasalat

Hei på deg!

Her kommer det innlegget som jeg lovet deg for et par dager siden. Jeg var som sagt hos min mor og lagde Quinoasalat, noe som både er godt og sunt. Min mage faller til ro når den får sånn mat, da er det slutt på alle de problemene som ofte herjer.

Hvordan lage Quinoasalat?

Først så må du lage quinoa-en. Følg instruksen på pakken. Jeg bruker forskjellige typer og tror det varierer litt. Det er viktig å ikke ha i for mye vann, da blir det nesten grøt. Det er også smart å skylle frøene, helt til de slutter å skumme.

Jeg liker å tilsette smakt, før jeg har oppe i vannet. Jeg bruker forskjellige krydder, dette varierer fra gang til gang. For to til fire porsjoner brukte jeg denne gangen:

1/2 ts gurkmeie

1/2 ts hvitløkspulvet (Jeg liker smaken. Kan erstattes med en hel båt med hvitløk.)

1     ts papirkapulver

1/4 ts chilipulver (Kan erstattes med en hel chille som du stikker hul på den og legger oppi. Den fjernes etterpå)

1 hel løk oppkuttet

1    ss smør

Salt og pepper

Quinoa med krydder og løk

Quinoa med krydder og løk

 

Jeg hadde litt for mye vann i denne gangen, så den ble litt grøtaktig. Min mor liker quinoa-en sånn. Det gjør ikke jeg.

Taboli

Så lagde jeg en taboli. Dette er en salat som varierer fra sted til sted. I midtøsten er det strenger regler på dette, og det skal ofte være couscous i salaten, men jeg bruker quinoa. Liker å bryte reglene, tar det jeg har i skapet.

Per person bruker jeg:

1 tomat

1/2 løk

en god neve med bladpersille

salt

pepper

Hakk opp alt sammen. Dette er en taboli fra Libanon og du kan ha over sitronsaft og olje.

 

Denne delen er ikke nødvednig. Det er fullt mulig å spise bare Quinoa og Taboli, men jeg liker å ha dette til middag.

For å få litt tyggemotstand hadde jeg oppi:

1 stilk med selleri

1 dl ristet sesamfrø

1 dl ristet solsikkefrø

 

Så stekte jeg noen skiver med lammelår og skar opp. Her kan du bruke hva som helst, eller ingenting. Jeg fant også noen svartøyde bønner i skapet.

Quinoa-en og taboli-en ble blandet sammen, dette blir quinoasalat. Jeg spredte ut bønner, og la på kjøttet. Så strødde jeg over med før. Serverte på en seng med salat og rister paprika ved siden av. Hadde også litt yoghurt med salt, pepper, hvitløk og timian. Du finner oppskrift på yoghurtdressing her.

Du kan droppe yoghurten og bare ha over sitron og olje.

 

Bon appétit

Deveny

Som du sikkert skjønner så lager jeg de fleste oppskriftene selv. Det er mye slup i det jeg lager, men det blir godt. Du kan også eksprimentere med dette, ta det du har i skapet.

Quinoa kan også lages som risotto. Du finner en risotto oppskrift her.

Relaterte artikler

10 Comments

  • Lillan Kind 23. oktober 2018 at 03:16

    Det ser gott ut!😊 Jag har tyvärr kokat för länge, men nu får det bli bättring!😊

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 23. oktober 2018 at 15:17

      Prøv igjen 🙂

      Reply
  • Therese 20. oktober 2018 at 20:09

    Det ser så gott ut det där =)

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 21. oktober 2018 at 11:35

      Kjempe godt 🙂

      Reply
  • Toril 19. oktober 2018 at 14:48

    Nam, nam :p Den salaten så jo kjempegod ut :p Selv er jeg glad i salat :p

    Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

    Purr, purr, fra Toril og kattene

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 19. oktober 2018 at 15:48

      Den er god og slankende

      Reply
  • Helge 18. oktober 2018 at 17:28

    Først så leste jeg kinosalat men der leste jeg feil. Men det der ser godt ut – skal prøve det ut når jeg finner tid til det. Mulig retten er inspirert fra Italia eller Spania? Ha en fin kveld.

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 18. oktober 2018 at 17:40

      Dette kommer fra midtøsten. Kan anbefales

      Reply
  • Ligaya 18. oktober 2018 at 17:02

    Kanskje du skal være kokk:)
    Sikkert godt:)

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 18. oktober 2018 at 17:14

      Nei, jeg vil bare lage små porsjoner 🙂

      Reply

Leave a Comment