Vampyr

Internettvampyren

Hei på deg!

Det er ikke alltid lett å være voksen, være en av dem som har ansvaret for alt som skjer, sørge for at resursene blir fordelt rettferdig, særlig internett.

Vi bor utenfor Oslo, men er nære nok til å ha god infrastruktur og god kapasitet på internett. I følge gubben så har vi den største fiberkabel, ikke noe gammel adsl linje her nei. Men det spiller ingen rolle hva vi har, linjen er alltid opptatt. Nettet er alltid tregt når jeg skal jobbe og andre er hjemme.

Det går spesielt sakte på kvelden, når vi er flere som må dele. Jeg har klaget til gubben, til leverandøren og til alle som vil høre på meg, men det nytter ikke. Jeg må alltid sitte og vente på at ting skal skje, stirre på sirkelen som forteller meg at maskinene arbeider.

Internett, fiberkable og greier

Sirkelen surrer og går, og jeg må vente. Stå i kø. Jeg hater dette, er ikke så glad i å kaste bort tiden. Ved sommerhuset mitt så er det ikke så farlig. Der kan jeg sitte  ute mesteparten av tiden, trenger ikke så mye internett, blir ikke så irritert om ting står og henger.

Her for leden dag la jeg merke til noe. Vi har en blandet familie…. og jeg la særlig merke til at når et av barna var i hus så var internett ekstra ille. Da hang alt seg, jeg fikk ikke lastet opp et bilde engang, få fram andre blogger. Det er noe med dette barnet. Når hen er i huset så forsvinner nettet. Da nytter det ikke å gjøre noe på vårt moderne fibernett. Nå lurer jeg rett og slett på om hen er en liten internettvampyr. Om hen rett og slett trekker til seg all den kapasiteten som vi har. At alle hens skjermer suger ut internett kapasiteten Det holder at hen går inn gjennom døren, at hen er her. Det er som om hen har en egen antenne som gnafser opp signalene.

Internett

internett

Dette er min personlige teori, og jeg står ved den. Det kan jo også hende at vi har en elendig internett linje, at alt er bare skryt fra leverandøren sin side. Kanskje det ikke går an å ting til å gå raskere. Jeg søker trøst i min 4G på telefonen, har mye kapasitet der.

Har du problemer med internett?

Deveny

Vampyr

Vampyr

Du kan lese litt om Facebook her!

Relaterte artikler

20 Comments

 • Digitalt hærverk! - Deveny 15. januar 2019 at 19:15

  […] Noen ganger skulle jeg ønske at vi ikke hadde alt dette, selv om jeg elsker å jobbe på min datamaskin. Jeg har skrevet litt om mitt forhold til internett her. […]

  Reply
 • Innbrudd på blogg - Deveny 31. desember 2018 at 13:54

  […] kan lese om min oppgraderingsfadese her.    Jeg har også skrevet om en internettvampyr    og    mine spede forsøk på SEO.    Jeg har også skrevet litt om […]

  Reply
 • Gry Henriksen 27. oktober 2018 at 01:56

  Jeg hiver meg på de som støtter denne teorien!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 27. oktober 2018 at 12:48

   Det er deg og meg darling…..:)

   Reply
 • Viktor 25. oktober 2018 at 20:54

  Känner igen i ordet frustration, när något går segt, speciellt som internet eller en seg dator. Det kan göra mig tokig och då klättrar jag på väggarna!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 25. oktober 2018 at 21:20

   Det skjer med meg også:)

   Reply
 • Denevigaresenären 25. oktober 2018 at 14:32

  Frustration är det rätta ordet! Det ska bara funka, eller hur? 😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 25. oktober 2018 at 14:43

   Det er nettopp det jeg sier. Det skal bare virke 🙂

   Reply
 • Julia 25. oktober 2018 at 14:10

  Ja Internet kan verkligen strula till det massor. Det är så jobbigt när de är segt och man inte kan göra någonting.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 25. oktober 2018 at 14:43

   Vi er totalt avhengig av nettet her i huset.

   Reply
 • Therese 25. oktober 2018 at 11:45

  Mitt internet går rätt så fort men det finns ju stunder det är för mycket apparater mot så det står bara och snurrar.
  Hoppas du får en bra torsdag =)

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 25. oktober 2018 at 13:57

   Takk skal du ha 🙂

   Reply
 • Maria 25. oktober 2018 at 10:36

  Saker & ting för mig går långsamt pga att jag har min if som gör att stressar jag så är det kört för min del då är dagen helt förstörd. Hoppas du får en bra dag 🌹

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 25. oktober 2018 at 10:41

   Jeg takler heller ikke stress. Kos deg i dag 🙂

   Reply
 • sofia 25. oktober 2018 at 10:26

  Åh man blir grymt frustrerad på nätet ibland, speciellt när det går segt och hackar. 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 25. oktober 2018 at 10:32

   Ikke sant 🙂

   Reply
 • Lillan Kind 21. oktober 2018 at 21:55

  Jag har problem med att det går så förskräckligt långsamt hemma. Det slösar massor av tid att vänta på allt hela tiden. Särskilt irriterande är det när jag måste vänta på att en massa reklam ska laddas upp först, innan jag kommer dit jag egentligen ska.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 22. oktober 2018 at 11:31

   Det er kjipt å vente sånn, jeg vet, jeg vet 🙂

   Reply
 • annebe.blogg.no 21. oktober 2018 at 14:46

  Hater å vente på opplasting jeg også..:) Men jeg har stort sett nettet alene her så som oftest går det greit 🙂 Annebe

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 21. oktober 2018 at 19:06

   Så det er du som er vampyren i ditt hus 🙂

   Reply

Leave a Comment