ct bilder

ct helvete

Hei på deg!

Jeg forviller meg dypere og dypere inn i meg selv. Snart drukner jeg i min egen historie, mitt eget mareritt. Jeg tenker på «hjernesvulsten» meningeomet som kom og overtok livet mitt. Den lå i hodet og presset på en blodåre, en stor åre for livsviktig næring til alt i hodet. Min blodbane ble sperret av svulsten og sakte men sikkert ble hjernen kvalt. Jeg måtte ha en ct undersøkelse av hodet for å kartlegge det som foregikk. Det kommer til å ta meg mye tid å forklare hvordan det var å stå midt oppe i alt sammen, kanskje til og med en hel bok. Du kan lese mer om hjernesvulst her. 

ct bilder

ct bilder, kilde Pixabay – Dette er ikke bilder av mitt hode

CT undersøkelse av hodet

Jeg måtte manger ganger inn i det trange hullet, høre på maskinen brake. Først ble du ført inn på en båre. Har fått høre at det ikke heter seng. Den første gangen gikk det bra, jeg bare lå der. Helt slått ut. Neste gang var det litt verre. Åndedragene var anstrengte og det dukket opp smerter i brystet. Så kom klaustrofobien i den tredje bildeserien, og varhet for høye lyder utviklet seg. Jeg bare hater å bli skjøvet inn i en sånn maskin. MR maskinen går for det sammen. Det er rett og slett redselsfullt og i dag går det ikke.

Uten dop klarer jeg ikke å ligge i maskin og vente på at bildene blir tatt. I dag må jeg både ta tabletter og følge  min egen regel, du vet den som sier at det ikke er lov å åpne øynene. Jeg må ligge rolig i 45 minutter og holde øynene igjen. Om jeg åpner opp, så går det ikke. Da klarer jeg ikke å ligge stille, må ut. Føle at jeg har oksygen rundt meg. Jaja, det er ikke lett å være pasient.

CT bildene

Det ble tatt bilder av meg, de ble tolket. Jeg fikk ikke vite noe. Alt var skjult for meg. Jeg ba om å få egne bilder og slo dem opp på skjermen, en selsom opplevelse. Det var lett å se den faktiske svulsten og halen som trengte seg inn i hjerne. Det som ikke var så bra var alt det andre jeg fant. Jeg hadde aldri sett bilder av en hjerne før, og på det meste «så» jeg nitten svulster. Jeg hadde «kreft» over alt. Dette skapte både angst og panikk. Kroppen kollapset, som om noe hadde flyttet inn og tatt over hele meg. Hva som var reelt og hva som var innbilt, det får jeg aldr vite. Jeg vet bare at det var vanskelig å stå i alt sammen.

Det skal også nevnes at svulsten var godartet. Det er bare sånn at alle svulster i hodet regnes som kreft. De kan gjøre mye skade selv om svulsten i seg selv ikke er farlig. Og jeg er avhenging av ct undersøkelse av hodet for å vite hva som skjer.

Deveny

Du kan lese mer om min reise tilbake til livet her. 

 

Relaterte artikler

11 Comments

 • Fra dagboken! - Deveny 6. januar 2019 at 11:25

  […] for pasientene. Trangt og jævlig var det. Jeg fikk nesten ikke puste inne i tunnelen. MRI var verre enn CT, det lærte jeg i dag. Uansett hva legen hadde sagt, måtte livet gå videre. Jeg dro meg framover, innså at dette var […]

  Reply
 • Sara 5. november 2018 at 22:40

  Oj, vilken jobbig situation.
  Jag kan inte ens föreställa mig hur du har det.

  Däremot kan jag se att du är en fighter, det lyste igenom direkt i din text. You go! Detta grejar du!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 5. november 2018 at 22:53

   Takk skal du ha 😊

   Reply
 • Lillan Kind 31. oktober 2018 at 00:36

  Stackars dig vad du har gått igenom mycket! Jag har gjort både CT och MR och det är lite jobbiga undersökningar.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 31. oktober 2018 at 10:12

   Det går bra nå….:)

   Reply
 • Emma 29. oktober 2018 at 23:26

  Skönt att det är bättre

  Reply
 • Julia 29. oktober 2018 at 19:53

  Oj låter som du varit med om mycket, skönt att du mår bra nu.

  Reply
 • LenaLykke 29. oktober 2018 at 18:45

  Jeg tok MR flere ganger. Det er ikke gøy. Klem til deg.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 30. oktober 2018 at 11:43

   Det er skikkelig ekkelt.

   Reply
 • Helge 29. oktober 2018 at 18:15

  Du har opplevd mye som vi andre ikke kan forestille oss. Men bra at du kom deg og er frisk i dag. Ha en fin kveld.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 30. oktober 2018 at 11:44

   Det er sant 🙂 I dag er jeg så frisk som jeg kommer til å bli 🙂

   Reply

Leave a Comment