facfacebook med rød tommel ned

Facebook spam….

Hei på deg!

Håper du har det greit. I dag er en god dag, idag trives jeg i min egen hud, alt flyter. Det er bare Facebook som plager meg, bare Facebook som ikke samarbeider. Jeg får ikke lov å gjøre som jeg vil, må følge reglene, gjøre som jeg for beskjed om.

Jeg blogget i mange år, før tok jeg en pause, fokuserte på å skrive romaner. Det ble flere «verk». Jeg utviklet en hel drøss med karakterer og jobber aktivt med stoffet i dag. Så fikk jeg beskjed om at en forfatter må være på nette, det må foreligge en blogg. Jeg brettet opp armene og etter mye om å men så fikk jeg laget en selvstendig blogg på egen plattform. Kan tro jeg var fornøyd, fant grupper inne på Facebook, et sted hvor jeg kunne annonsere innleggene mine.

Kan tro jeg ble fornøyd. Jeg annonserte mine tekster og fikk noen lesere mens jeg ventet på at Google skulle gjøre jobben sin. Etter hvert så ble jeg også invitert inn i andre grupper. Det ble steder å publisere, mange nye blogger å lese og kommentere. Kjempe stas!

Facebook i Sverige og Danmark

Det var ennå kulere å finne grupper i både Sverige og Danmark. Det går jo an å lese språkene deres. Jeg har kommentert og likt. Jeg har postet mine innlegg …

Facebook sensur

Så begynte innleggene mine å forsvinne, kommentarene ble slettet og likes-ene mine festet seg ikke. Jeg undret meg, lurte på om det satt en liten jævel og sensurerte bort alt jeg gjorde. En søndag måtte jeg gå i meg selv, jeg tuslet opp på toppen av Røyken, kikket utover og ransaket alle tekstene mine.

Hva hadde jeg gjort?

Hvorfor ble mine innlegg slettet?

Mine tekster

Jeg vet at jeg har skrevet om ting som er tabu. Jeg vet at jeg tar opp ting som ingen vil snakke om, men jeg har ikke gjort det på blogg. Jeg har ikke skrevet om sånt her. Om du vil lese om det forbudte så må du lese boken min Farlig Enke, der tar jeg opp ting som er på kanten av det aksepterte.

Du kan også lese litt om boken her.

Utenfor kirken i Røyken kunne jeg trekke en konklusjon: jeg hadde ikke gjort noe galt, hadde ikke skrevet utenfor reglementet. Jeg var innenfor, forsøkte ikke å publisere forbudte tekster. Så spurte jeg de som drev gruppene. En av disse gruppelederne forbarmet seg på meg og svarte på mitt spørsmål. DET VISER SEG AT DET ER GRENSER FOR HVOR AKTIV DU HAR LOV Å VÆRE, ETTER ET VISST PUNKT SÅ ANSER FACEBOOK DINE INNLEGG SOM SPAM OG HINDRER DEG I Å DELE.

Ja du leste riktig, det finnes en grense for hvor mange du kan like, kommentere og hvor mange steder du kan publisere innlegget ditt.

Umiddelbart sente jeg en henvendelse til Facebook, ville gjerne vite noe om grensene de operere med. Har ikke fått noe svar per dags dato!

 

et sint icon

et sint icon

Antar at det bare er å eksprimentere, jobbe seg fram til den optimale deltagelsen. Jeg kommer til å fortsette i gruppene, men fokuset kommer til å ligge på Google. Du kan lese litt om hva jeg synes om Google SEO her, for ikke å snakke om mine synspunkter på internett.

Du skal også vite at noe kravler rundt på siden din både titt og ofte.

Jaja, har du opplevd å bli slettet på denne måten? Nå vet du svaret. Du spammer i Facebooks øyne.

Deveny

Relaterte artikler

19 Comments

 • Gry H. 4. november 2018 at 00:03

  Da jeg begynte å bruke kontoen aktivt som et middel for å re-connecte med gamle kjente, fikk jeg strengt beskjed om at slik hemningsløs ‘adding’ av venner, skulle vi ikke ha noe av! «Kjenner du vedkommende du legger til?» «Har du fysisk MØTT alle du legger til?» For legger du til folk du ikke kjenner, blir legg til venn-funksjonen stengt for så og så lenge, må vite!..
  Jeg bare ‘Hæ??..’ Hva faen er det for noe fjodder på en side som faktisk baserer seg på denne venne-funksjonen! Jeg mener.. Ønsker noen ikke å være venn, trykker en vel bare ‘avvis’, og syntes de en er noe skikkelig herk, er det faktisk ikke værre enn å blokkere..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 4. november 2018 at 16:25

   Jeg tror at dette skjedde med meg også 🙂

   Reply
 • Julia 1. november 2018 at 20:01

  Bra inlägg!

  Reply
 • Viktor 1. november 2018 at 19:57

  Ja, det har jag varit med om! Tänka sig, hur det kan vara! Det visste jag inte! 😮

  Reply
 • Denevigaresenären 1. november 2018 at 14:38

  Så irriterande när länkar försvinner 😠

  Reply
 • Elisabeth 1. november 2018 at 11:21

  Önskar dig en fin dag!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 1. november 2018 at 12:26

   Takk

   Reply
 • Therese 1. november 2018 at 10:12

  Har nog aldrig hänt mig tror jag nej inte vad jag kan minnas men tråkigt när det händer

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 1. november 2018 at 11:04

   Så bra 🙂

   Reply
 • Jessica 1. november 2018 at 09:14

  Blir samma för mig med.riktigt irriterande

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 1. november 2018 at 10:04

   Ikke sant 🙁

   Reply
 • Nilla 1. november 2018 at 08:36

  Usch, det där känner jag också igen. Så himla irriterande med Facebook och att man blir avstängd t.ex. för att man gillar för mycket eller lägger in sitt inlägg i för många grupper. 🙁

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 1. november 2018 at 10:04

   Det er helt utrolig å bli rammet av noe sånt, bare fordi man er aktiv 🙁

   Reply
 • sofia 1. november 2018 at 08:25

  Jag har också varit med om det någon gång men aldrig fattat varför, tack för svaret 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 1. november 2018 at 10:03

   Tenkte det var smart å dele i vår gruppe. Jeg har lagt merke til at flere har det samme problemet.

   Reply
 • Lillan Kind 1. november 2018 at 01:16

  Jag har haft samma problem som du beskriver ända sedan jag startade min blogg i juli. Jag hann inte mera än att dela det allra första inlägget på FB så blev jag avstängd som spammare och regelbrytare i veckor. Jag skrev gång på gång och protesterade men fick inget svar. Efter att avstängningen upphörde har jag känt mig ständigt övervakad och varje dag tas inlägg som jag delar bort. Jag har känt mig utsatt, förföljd och trakasserad av det så kallade sociala nätverket. Min blogg innehåller snälla och harmlösa texter och har inget provocerande eller stötande innehåll. Det känns både hemskt och irriterande att jag inte kan dela den som jag vill. Jag tycker att det är djupt kränkande att utsättas för censur när man aldrig skriver något stötande.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 1. november 2018 at 10:02

   Ikke sant, det er kjempe kjipt å bli fanget inn av en robot.

   Reply
 • annebe.blogg.no 31. oktober 2018 at 18:45

  Så bra du er fornøyd med dagen 🙂 Viste ikke at det var noen grenser på det, men har ikke vært noe problem for meg ..men da vet jeg det om det skulle bli noe plunder en gang 🙂 Ha en fin kveld <3Annebe

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 31. oktober 2018 at 19:33

   Ha en god kveld du også 🙂

   Reply

Leave a Comment