vinterdag

Jeg elsker vinter! Jeg lengter …

Hei på deg!

Håper du koser deg i høstværet. Nå har vi skiftet til vinter-tid, temperaturen har droppet og fargene på trærne er spektakulære … Jeg digger høst, er glad i å kjenne den svale vinden mot kinnene, være ute i frisk luft. Ta fram alle de flotte klærne, en ulltrøye, tykke bukser, kåpe, høst-kjole og støvletter. Jeg liker høye skaft og lave heler. Det er kult å ha på seg tights og se at buksen og støvelen går i ett… For ikke å snakke om sjal og lue

En liten historie om vinter!

Det er en sesong som er bedre en høsten. Jeg må bare innrømme med en gang at jeg elsker vinter. Det hvite landskapet og alle de kule vinteraktivitetene. Min far tok meg med ut i slalåm bakken da jeg var fem år. Det bugnet med snø, solen skinte. Det glitret i alle snøfnuggene. Vi hadde tatt heisen opp i Vestlia på Geilo og sto øverst. Han kikket alvorlig på meg, var bekymret for den lille jenta si. Vi stilte oss midt i bakken. Han forklarte hvordan jeg skulle svinge. Jeg skulle kjøre helt ut i kanten og ta en sving, så skulle jeg kjøre tvers over bakken og svinge på den andre siden.

Jeg kikket på ham, var utålmodig, så spurte jeg: – Er du ferdig nå?

– Har du hørt på alt jeg har sagt?

– Jada pappa! Det har jeg, svarte jeg.

– Ok, da prøver vi litt.

Han la seg ut og kjørte noen meter, så snudde han seg og ville at jeg skulle komme. Jeg satte meg på huk og styrtet rett ned den bratteste bakken på Geilo. Min far gispet etter luft og halset etter. Nederst tok jeg et par store svinger og stoppet, måtte vente på ham.

Han var likblek da han kom ned, skulle til å kjefte. Jeg bare smilte og spurte om vi kunne ta en tur til.

Han lo godt og måtte løfte meg opp i heisen. Det ble mange turer den dagen.

Vinter i dag

47 år senere elsker jeg fortsatt å stå på ski, kaster meg utfor de verste løypene. Kjenner et sug i magen. Lar bakken lokke meg. Vinden passerer ansiktet i stor fart. Snø-fnuggen rasper i huden. Jeg har sink-krem på nesen og fregner i kinnene, er ofte helt rød i ansiktet. Innrømmer at jeg svinger mer nå, noen ganger kiler det litt ekstra i magen og da må  jeg sette ned farten, men kjærligheten til snøen og bakken den samme nå. Jeg er som en liten femåring i slalåmbakkene på Geilo.

Ingenting slår å være ferdig med skidagen, få av seg støvlene og sette seg ned med vafler og kakao. Da er livet godt å leve.

Liker du å stå på ski?

Deveny

slalåmbakke

slalåmbakke

Ser du hvordan bakken kaller på deg?

Du kan lese om andre ting jeg elsker her!

Eller kanskje du vil få med det noe jeg hater.

Relaterte artikler

19 Comments

 • Gry H. 4. november 2018 at 01:29

  Elsker vinter og snø, men er faktisk ikke noe glad i å stå på ski.. Faren din & deg i bakken, er forresten til forveksling lik meg & fattern på Kongsten bad i Fredrikstad. Den stakkars mannen hadde akkurat overlevd synet av den noen-og-tredve kg tunge flisa av en unge flagre ned fra 7.5 m, og er i utgangspunktet i grei forfatning før det han tror er en gjentagelse. -Men istedet for å se meg forsvinne fra sirkeltrappen og ut på avsatsen, ser han meg istedet runder forbi og videre opp til 10’ern. Det er ikke noe han får gjort, så han blir derav stående som forsteinet og se meg gå i en rolig, nærmest stakkato takt ut til kanten, hører det komme et lite hyl, for så å vente i hva som syntes å være en evighet før jeg treffer vannet i perfekt ‘spiker’.. Da var gubben helt likbleik, husker jeg (ha ha)

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 4. november 2018 at 16:25

   Jeg kan se ham for meg. Det er noe med blikket til fedr. De er så utrolig urolige for de små jentene. Og pikene er i bunn og grunn beintøffe 🙂

   Reply
 • Emma 2. november 2018 at 21:52

  Älskar också vintern ⛄⛄

  Reply
 • Viktor 2. november 2018 at 19:51

  Vintern är så himla mysig på många sätt! Jag älskar pulkaåk, sommaren må vara skön, men vintern är mysig just på grund av mörkret, den vita snön och allt som hör till, musik & massa 😀

  Reply
 • Alexandra 2. november 2018 at 15:59

  Jag är mer för sommaren. Men vintern är mysig med jul och snö 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 2. november 2018 at 16:33

   🙂

   Reply
 • Lillan Kind 2. november 2018 at 12:19

  Jag är verkligen en sommarmänniska, men vintern är vacker när det är riktig vinter med snö. Där jag bor är det mest slaskigt, mörkt och lerigt om vintrarna, eller bara fruset och isigt så man nästan slår ihjäl sig. När jag var barn var det snö om vintrarna och då åkte jag längdskidor med familjen. Slalom har jag aldrig fastnat för.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 2. november 2018 at 16:33

   Det skjønner jeg 🙂

   Reply
 • Therese 2. november 2018 at 10:17

  Nej fy vintern är så kall den längtar jag verkligen inte till då är jag mer för sommaren =)

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 2. november 2018 at 16:33

   Jeg hater varme, det var for varmt i sommer

   Reply
 • julia 2. november 2018 at 10:06

  Jag är mer en vår/försommar människa ❤

  Reply
 • Sofie 2. november 2018 at 08:36

  Åh vad fin liten historia. 🙂
  Jag tror aldrig jag har provat :/

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 2. november 2018 at 16:34

   Det er skikkelig digg å stå på ski 🙂

   Reply
 • Amanda 2. november 2018 at 08:21

  Vintern är så vacker men jag tycker mycket mer om. Hösten 💕

  Reply
 • sofia 2. november 2018 at 08:09

  Ska jag vara ärlig så gillar jag inte vintern alls, det är fint med snö på jul och nyår men sen är det bra för min del haha. Hösten däremot är en favorit 🙂

  Reply
 • Emma Engström 1. november 2018 at 20:54

  Vintern är fin men är verkligen en sommarmänniska! 😀

  Reply
 • Ligaya 1. november 2018 at 19:00

  Så herlig vinter fortelling om din barndom:)
  Jeg kan ikke gå på ski, men vinterklærvær liker jeg:)

  Reply
 • Randi 1. november 2018 at 16:53

  Mange unde tungel vil vel si at jeg ikke kan stå på ski, og det er vel noe i det. men jeg står på ski når anledningen byr seg. Jeg er ikke glad i høst og vinter, da blir helsen verre, og det er bææææ. Elsker sommer og våren.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 1. november 2018 at 17:16

   Det skjønner jeg. Ikke greit med kjip helse 🙂

   Reply

Leave a Comment