kampen om abortloven

Ikke rør abortloven!

kampen om abortloven

kampen om abortloven, fra Nettavisen.no

Abortloven!

Jeg velsigner alle de kvinner som velger å bære fram sine barn, uansett utfordring. Jeg har medmenneskelighet for alle de som kjemper for fostrenes rettigheter. Jeg beundrer de som påtar seg omsorg for barn med spesielle behov. Det eneste jeg har å si til dere alle. Ikke rør abortloven! Dere kan ikke påtvinge andre mennesker  disse belastningene. En kvinne må få lov å velge selv. Det er tragisk om et barn blir født av en mor som ikke vil ha et barn. Det er faktisk en katastrofe.

Abortloven er så mye mer enn dette. Den gir kvinnene muligheten til å delta på nesten de samme premissene som mannfolka. Abortloven ivaretar kvinners helse. Ingen holder på med strikkepinner i bakgården, ingen reiser til utlandet for å utføre inngrep. Det er naivt å tro at man kan forhindre alle disse abortene, man har bare flyttet dem ut av Norge. De rike kan reise, de kan betale for å få dette utført. Ressurssvake mennesker må klare seg selv, de må leve med sine «levedyktige» barn. De må håndtere alvorlige sykdommer på alle de fostre som blir født.

Abortloven og levedyktighet

Det skal også nevnes at det er vanskelig å definere levedyktige barn. Er et foster uten hjerne levedyktig? De kan leve noen dager utenfor livmoren, et sånt barn levde i nesten 10 måneder før det døde. Det finnes andre sykdommer også, andre utfordringer med ufødte barn. Professorene sier at det er vanskelig å definerer levedyktighet. Det er vanskelig å si om et barn kan overleve utenfor livmoren. Om KrF får viljen sin så skal alle sammen leve ut sin liv – noen uker, et år.

Det finnes ikke gode løsninger på dette, det finnes ingen svar. Det eneste vi har er morens ønske. Hun må få lov å sette premissene for sitt eget liv. Så jeg gjentar. Ikke rør abortloven, dette er rettigheter som er fram kjempet og er en absolutt nødvendighet i likestillingen vår. Det kan ikke være sånn at et lite parti med 4 prosent støtte i befolkningen skal få lov å endre på en så alvorlig lov. Dette reflekterer ikke folkets vilje. Loven må forbli som den er.

Ikke rør abortloven!

Deveny

Noen ganger så trenger jeg trøst når politikerene gjør idiotiske ting.

Kanskje du vil lese om boken min.

Relaterte artikler

6 Comments

 • Rita Helmi 12. november 2018 at 17:41

  Hurra for deg. Jeg er så sint, så sint på Regjeringen som lokker og lister for å få med seg et lite parti som nesten ikke er over sperregrensen en gang. De lokker med abortloven som våre mødre skrev under på. Min mor skrev under. Hun sa at hun var i mot abort, men at hennes døtre skulle få lov til å velge selv, derfor skrev hun under. Ære være min mor. Ikke rør Abort loven

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 11:00

   Ikke sant. Det går ikke an å holde på sånn med folk. Kvinner må få lov å velge selv.

   Reply
 • Gry Henriksen 10. november 2018 at 06:19

  Så jævlig bra at du fulgte opp med et innlegg på det der, ass! Jo fler som tør å synge ut, dess bedre, for de har det jammen ikke vært mange av de siste årene. Den eneste meningen som har fått runge over det ganske land, er de som hyler om hvor ille det er med et selektivt samfunn, og en fremstilling av det som fjærnes som om det var en fiks ferdig unge som bare er litt liten.., 😛

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 10. november 2018 at 14:51

   Klart jeg måtte følge opp. Det er noe dritt at dette i det hele tatt blir diskutert.

   Reply
 • Deveny 9. november 2018 at 17:12

  Takk

  Reply
 • Anna svensson 9. november 2018 at 16:05

  Så bra skrivit!

  Reply

Leave a Comment