Bilder som tørker

En flom kan rive ut sjelen min …

Elv som svulmer

Elv som svulmer

Hei der!

Jeg våknet i dag morges, sto opp og tittet ut av vinduet. Måtte stå vel og lenge, glante ut. Det plinget i telefonen. Jeg fikk en alarm: «Det kommer til å regne mye lokalt i dag». Det kommer til… Herregud det burde stå at det har regnet mye allerede. Flom-men var her. Elven hadde svulmet ut over breddene sine og jeg bor i dumpa, nederst. Det blir alltid problemer når det regner. Jeg husket tilbake til for fire ar siden. Jeg hadde akkurat flyttet inn hos gubben. Etter en stor rydde runde hadde jeg tatt var på det viktigste. Hadde pakket ned alle mine bøker og bilder. Det gamle livet mitt lå i boden hans, og boden lå innfor alle garasje-plassene i borettslaget.

Politi som redder en bil

Politi som redder en bil

Flom i garasjen!

Jeg satt opp i leiligheten og skrev på Farlig Enke, jobbet intenst med teksten. Kikket ikke ut av vinduet. La ikke merke til det som skjedde utenfor. Så ringte telefonen og en politimann introduserte seg og spurte om jeg eide en blå Yaris. – Joda, jeg eier en sånn bil, svarte jeg og undret meg.

Bilen sto jo innelåst i garasjen. Han sa: – Du må komme og flytte bilen din. Det er best å ha på seg høye gummistøvler. Det er flom i garasjen.

Jeg løp til vinduet, det var vann overalt. Utenfor blinket det med blå og gule lys. Det sto en hel skare med myndighetspersoner og jobbet, fjernet eiendeler.

flom

flom

Det var bare å grave fram de høye støvlene og gå ned. Heisen sto. Jeg kunne høre at vannet fosset inn i sjakten. I trappen møtte jeg brunt og ekkelt regnvann. Jeg åpnet døren til garasjen. Det skvulpet mot veggene. Det sto to enslige biler der og en politibetjent. Jeg vadet bort til bilen, åpnet døren, vannkanten var 1 cm unna å flomme inn i Toyotaen. Jeg hadde nådd fram akkurat i tide. Hjertet mitt hamret, følelsene gjorde meg kvalm. Det var bare å håpe på at bilen startet. Min lille blå Yaris tente på første forsøk. Den kjørte pent ut fra plassen sin. Bilen skapte bølger i det store rommet. Det klukket som på en brygge. Så nesten ut som drittsjø foran meg. Vannet plasket i alle retninger. Jeg måtte smyge meg framover, kjøre under politi-sperren for å komme ut.

Etter mye om og men, kjørte jeg opp på en parkeringsplass, satte fra meg bilen.

Heltens respons på stormen!

Gubben kom hjem et par timer senere og fant meg på sofaen. Jeg gråt over alle de tapte eiendelene. Vannet hadde trengt seg inn i boden og spist opp alle minnene min. Vannet flommet fortsatt over utenfor. De kjempet for å bevare butikkene på det laveste planet. Jeg kunne høre gravemaskinene som lesset sand.

 

Bilder som tørker

Bilder som tørker

Gubben gikk resolutt ned i boden og begynte å dra fram alt. Hans innsats reddet alle bildene mine. Alt annet gikk tapt. Det var som om flom-men røsket ut sjelen min. Jeg eide plutselig ingen bøker, ingen papirer og alle de gamle albumene falt fra hverandre

Har du opplevd noe lignenede, har du mistet alt?

Du kan lese litt i boken min som handler om en kvinne som har mistet alt.

Jeg skriver også på et annet helvete som jeg har vært igjennom.

 

 

Deveny

Relaterte artikler

17 Comments

 • Gry H. 13. november 2018 at 23:38

  Shit!..

  Reply
 • Nilla 12. november 2018 at 22:25

  Åh fy vad hemskt med översvämning. Jag förstår verkligen att du blev ledsen över att mista en del ägodelar.

  Reply
 • Denevigaresenären 12. november 2018 at 20:03

  Usch fy, så tråkigt med översvämning! Har alltid varit rädd för naturkatastrofer, man vet aldrig hur det kan sluta.

  Reply
 • Alexandra 12. november 2018 at 19:15

  Hemskt med översvämning 😮

  Reply
 • Ligaya 12. november 2018 at 19:03

  Hei Deveny,
  Det var trist å miste gode minner i form av bilder og mange andre ting. Selv om vi kan lage nye, men det blir ikke samme. Fint at du skriver slik at du kan i hvert fall skrive ned alt.
  Ellers takk for at du skrev en melding til meg.:)
  Jeg har det bra. Men mye som skjer og kroppen strekker ikke til alt. Men håper å bli bedre igjen og skriveånden kommer tilbake:)

  Reply
 • annebe.blogg.no 12. november 2018 at 18:43

  Flomm er skumle greier.. Vi fikk vann i kjelleren i huset for en del år siden..noe ble ødelagt, men heldigvis ikke slike viktige ting…Godt bildene dine ble redda <3

  Reply
 • Julia 12. november 2018 at 18:39

  Vad jobbigt med översvämning

  Reply
 • Johan "Moderjohan" Mårtensson 12. november 2018 at 17:41

  Fy va tråkigt med översvämningar 🙁

  Reply
 • Lillan Kind 12. november 2018 at 17:34

  Fy så hemskt! Jag har lyckligtvis inte råkat ut för varken översvämning eller något annat som tagit mina minnen och ägodelar ifrån mig. Jag hoppas verkligen att det aldrig händer mig.

  Reply
 • Emma 12. november 2018 at 14:42

  Men jäklar vad med vatten 😱 Hoppas det rinner undan fort 👌

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. november 2018 at 17:25

   Det forsvant til slutt

   Reply
 • Ina 12. november 2018 at 13:47

  Usch så hemskt med översvämning! Hoppas att det går på försäkring!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. november 2018 at 17:25

   Joda, men forsikringen kan ikke gi deg minnen tilbake 🙁

   Reply
 • Therese 12. november 2018 at 13:28

  Tråkigt med översvämning, hoppas det gick bra

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. november 2018 at 17:26

   Det gikk bra denne gangen

   Reply
 • Anna svensson 12. november 2018 at 10:02

  Oj, vad jobbigt med översvämning :/ hoppas du får en bra dag

  Reply
 • sofia 12. november 2018 at 09:02

  Gud vad hemskt med en översvämning, minns när det var översvämning där jag bodde. Det var verkligen hemskt <3

  Reply

Leave a Comment