selvplaging

Hvorfor plager du deg selv?

Hei på deg!

Jeg var inne og leste et blogginnlegg for et par dager siden, innrømme at jeg fikk meg en aha opplevelse. Her inne på blogg så er det mange som er glad i å drive med selvplaging. De maser og maser om en enkel detalj om seg selv.

Det kan være en vorte på en finger, eller en føflekk på halsen. Jeg kan lese om jenter som har fått en rynke i pannen, og den rynken ødelegger hele livet hennes. Den rynken, eller vorten eller det ekstra kiloet på magen fører til et sammenbrudd og handlingslammelse. Det er som om en liten detalj definerer livet. Dette forstår jeg ikke.

siv jensen, erna solberg og trine skei grande, fra dagsavisen

siv jensen, erna solberg og trine skei grande, fra dagsavisen

Tror du lederne våre driver med selvplaging?

Det kan virke som om noen tror at bare de perfekte menneskene har lov til å leve. Bare de som har alt kan få alt. Forskning sier at vakre mennesker får jobb litt lettere. Vakre mennesker gifter seg med vakre mennesker.

Javel så er det sånn, men forskning sier ikke at bare vakre mennesker har lov til å leve. Den sier ikke at bare flotte mennesker får lov til å føle lykke, lykkes. Det er mange andre mennesker å være sammen med.

Det går an å oppnå noe selv om man ikke er født perfekt. Jeg mener har du sett på de tre damene som leder Norge i dag. Ingen av dem kan sies å være noen skjønnheter, de har kjempet seg fram og nådd toppen. De leder landet vårt, selv om de åpenbart mangler både det ene og det andre når det gjelder skjønnhet og vekt.

Jeg bøyer meg i støvet for disse kvinnene, de har nådd langt. Tror du de har brukt mye tid på små detaljer? Tror du disse kvinnene har sittet og stirre i speilet og funnet små feil her og der?

Det tror ikke jeg. Jeg tror at de har gitt beng i utseende, jeg tror at de har jobbet og stått på. Skaffet seg kunnskap og fokusert på målene sine.

Det nytter ikke å sammenligne seg selv med alle de vakre menneskene. Det nytter bare å sette seg et mål og jobbe mot det. Dette vet jeg, fordi jeg har reist meg fra de døde. Jeg hadde ingenting, til og med et stort og skjemmende arr i hodet. Jeg ga meg ikke, jeg sto på og jobbet fram et godt liv, med de forutsetningene jeg hadde.

Så slutt å plag deg selv. Du må slutte med selvplaging, du må jobbe på og nå målene dine, så kommer resten av seg selv. Du kan lese et annet innlegg som handler om selvplaging her.

Jeg har også skrevet om en stygg jentevane her.

Deveny

 

Du kan lese innlegget som inspirerte meg her.

 

 

Relaterte artikler

11 Comments

 • Rune 14. november 2018 at 17:01

  Bra skrevet! Å jobbe med seg selv er det som skal til
  Men ikke alle kan eller klarer dette. Ser også på alle som likeverdige personer, dog uansett hvordan de ser ut

  Reply
 • Gry Henriksen 13. november 2018 at 23:54

  Er så enig!
  Kan også tilføye at skjønnhet for det første er subjektivt (tross alt), og at de en selv oppfatter som perfekte, sliter gjerne med samme type issues som deg..
  Videre påstås det jo at de som i stor grad passer inn i skjønnhetsidealet lettere får seg jobb, men dette er faktisk en sannhet med modifikasjoner. For 10-20 år siden var jo idealet faktisk langt snevrere enn nå, da det i bunn & grunn kun var tynn som gjaldt. Å tilhøre de unntak som i vesentlig grad passet inn i denne malen, er så absolutt gunstig når intervjueren/ansetteren er av det motsatte kjønn, det skal jeg ikke benekte. Men når en står ovenfor en kvinne, derimot, kan det brått slå motsatt vei..
  Selv har jeg lært å demme opp for slikt hodekjør ved å stoppe opp, og spørre meg selv hvordan jeg har det akkurat i øyeblikket; Sitter jeg godt? -Ja, det vil jeg da si.. Er mett, og hverken fryser eller svetter. Underholdning har jeg, trygghet, osv, og det pleier som regel å hjelpe <3

  Reply
 • Therese 13. november 2018 at 15:43

  Bra inlägg =) men ibland känner jag att jag trycker ner mig själv lite ofta men jag tror det har med att jag är osäker =)

  Reply
 • Lillan Kind 13. november 2018 at 14:54

  Jättebra och viktigt inlägg! Jag är så glad att du inspirerades till att skriva detta, och jag tackar som ödmjukast för att du delar med dig av mitt inlägg. Jag håller naturligtvis med dig fullständigt, och tror inte för ett ögonblick att någon av de stora kvinnliga ledarna – Angela Merkel inkluderad – har tillbringat timmar framför spegeln varje dag för att besluta om överläppen måste vara tjockare – eller något annat lika meningslöst. Det funkar inte att hålla på och leta fel på sig själv, såvida man inte har som målsättning att leva olycklig i alla sina dagar. Någon gång måste folk börja lyfta sig i kragen och sluta att hacka på sig själva! Det är oavsett vad många tror ett val man gör.

  Reply
 • Nilla 13. november 2018 at 12:49

  Så bra inlägg! Man/jag borde verkligen vara lite bättre på att inte plåga sig själv utan göra det bästa med det man har.

  Reply
 • Maria 13. november 2018 at 09:16

  Jag är expert på att trycka ner mig själv så bra inlägg.

  Reply
 • Anna svensson 13. november 2018 at 09:12

  Intressant och väldigt bra inlägg! 😊

  Reply
 • Alexandra 13. november 2018 at 08:35

  Bra inlägg ! 🙂

  Reply
 • Viktor 13. november 2018 at 07:54

  Intressant inlägg,men du har så rätt i det du skriver ska du veta! 🙂 Ingen ska se ned på någon, inte ens sig själv! 🙂

  Reply
 • sofia 13. november 2018 at 07:54

  Vilket superbra inlägg, du skriver alltid så sjukt bra. Alla är bra precis som dom är 🙂

  Reply
 • Amanda 13. november 2018 at 07:14

  Super bra inlägg i från dej 😀

  Reply

Leave a Comment