brandenburger og solnedgangen

Stillheten

brandenburger og solnedgangen

brandenburger og solnedgangen

Hei på deg!

Som du sikker har skjønt så har jeg hatt noen helse utfordringer i livet. Jeg har slitt mye og kommet tilbake. Er meg selv i dag og lever et godt liv. På blogg og i bøkene mine så uttrykker jeg meg, skriver ned det jeg føler.

Det har tatt mange år å komme hit. Jeg har jobbet med både psyken og kroppen. Hadde en somatisk lidelse som overtok hele meg. Hjernesvulsten ødela nesten sjelen min. Du kan lese et innlegg om anfallene mine her.

Hva har jeg gjort for å komme hit?

Jeg har brukt stillheten og ro. I årevis har jeg benyttet meg av snille treningsformer som gåturer og yoga. Det har tatt tid og det har vært stor innsats fra min side. Du kan lese et mer detaljert innlegg her.

Stillheten!

Det som har vært mest sentralt for min egen helse har vært stillheten. Du vet den roen som kommer når du bare stenger av alt, sørger for at alle lydene er borte. Først så skremte tausheten meg, den kunne vokse seg stor og sterk. Lage store bølger på innsiden av meg. Av og til fikk jeg angst fordi det var så tyst. Men på et tidspunkt begynte jeg å lete etter roen. Jeg likte å være uten lyder. Jeg skrudde av TV og radio, gikk inn i stillheten. Noen ganger så kunne jeg legge meg i et mørkt rom og bare ligge å høre på naturen, på fuglene som kvitret.

Det er ikke noe god måte å beskrive dette på. Men jeg kan kanskje gi deg en ide. Du kan forestiller deg stillheten som lyset. Jeg lar meg lokke av strålene, lar dem brer seg og overtar hele meg. Jeg krabber innover i en tunnel av lys. Slipper kroppen løs i det gule opplyste. Der flyter jeg bortover og så fylles jeg opp. Jeg beveger meg i stillheten, jeg ligger helt stille. Svømmer i det lydløse. Blir der en stund, stikker innom, og jeg sovner.

Det er så rart, når jeg våkner så er alt rolig, da har kroppen funnet sin egen harmoni. Jeg kan anbefale å møte stillheten, ta den inn over deg.

Deveny

Du kan lese om det nye bokprosjektet mitt her.

Relaterte artikler

18 Comments

 • Johan "Moderjohan" Mårtensson 18. november 2018 at 16:11

  Inre lugn och stillhet så viktigt

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. november 2018 at 16:37

   Ikke sant 🙂

   Reply
 • Gry H. 17. november 2018 at 11:34

  Mens noen får energi gjennom virak fra andre mennesker mens de tappes av å være alene, tilhører også jeg den motsatte gruppen.. 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 12:09

   Det er godt å være alene og lytte på ingenting 🙂

   Reply
 • Janelle 15. november 2018 at 22:47

  Så bra inlägg! Stillhet och tystnad är viktigt för att känna sej själv hoppas du haft en fin dag

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:57

   Takk!

   Reply
 • Elisabeth 15. november 2018 at 10:26

  Tystnaden är ljuvlig att lyssna på

  Reply
 • Lillan Kind 15. november 2018 at 00:10

  Stillhet och ro är bland det bästa som finns! Jag skulle aldrig klara mig utan.

  Reply
 • Sara 14. november 2018 at 20:48

  Jag verkligen älskar hur bra du använder orden för att måla upp dina upplevelser för oss läsare. Du tar oss med på en ny resa med varje blogginlägg. Alla har inte den «gåvan» men Du bemästrar den så väl. Tack!

  Reply
 • Julia 14. november 2018 at 17:47

  Det kan vara riktigt skönt att bara sitta ibland och inte lyssna eller göra någonting! Tror alla behöver det ibland

  Reply
 • Alexandra 14. november 2018 at 17:23

  Så intressant inlägg! Hoppas du haft en bra dag!

  Reply
 • Mrs.Kjellström 14. november 2018 at 17:05

  älskar att gå till en rogivande plats och bara sitta. Det är underbart och man får ett inre lugn

  Reply
 • Maria 14. november 2018 at 12:49

  Stillhet kan vara så underbart men också obehagligt ❤️ha en bra dag

  Reply
 • Anna svensson 14. november 2018 at 11:11

  Stillhet är något vi alla behöver och verkligen måste lära oss njuta av!

  Reply
 • Therese 14. november 2018 at 10:57

  Intressant inlägg =) ibland är det skönt att bara ha tystnaden =)

  Reply
 • Viktor 14. november 2018 at 10:53

  Stillheten, känner igen det! Det är en stor del för att man ska kunna må bra och för hälsans skull!

  Reply
 • sofia 14. november 2018 at 10:51

  Det är underbart att bara sitta i stillheten, inte lyssna på något förutom tystnaden. Det är verkligen så behövligt ibland 🙂

  Reply
 • Amanda 14. november 2018 at 08:46

  Super intressant inlägg💓

  Reply

Leave a Comment