mørk kunst

Et av mine klassiske mareritt!

Hei på deg!

Det går ikke så bra i dag. Håper du har det bedre enn meg. Jeg vet at du sikkert ikke har det helt topp hver eneste dag, men det er det jeg ønsker for deg. Jeg vil at du skal ha det godt. Jeg har som sagt hatt mareritt igjen, en av mine gjentagende drømmer. Denne gangen så handlet marerittet om Blind terror. En film jeg så for lenge siden, en film som har inprintet seg på netthinnen min.

en blodig dukke

en blodig dukke

Som 12 åring

Jeg husker ikke mye fra filmen, bare det essensielle. Jeg kan ikke fortelle deg om skuespillerene eller om filmen var britisk eller amerikansk. Jeg husker bare scenene. De var sterk kost for meg. Det var min onkel som lot meg se den. Han tenkte vel at slikt ikke gjorde noe. Ville at jeg skulle bli barskere, takle ondskapen i verden. Gjøre meg tøffere ved å la meg få slike bilder på netthinnen. Jeg var bare 12 år og dette var for ondskapsfullt for meg.

Filmen Blind terror

Filmen handlet om en blind jente. Hun var invitert ut på et gods sammen med en familie, gjestet en stor gård. På et eller annet tidspunkt ble alle som bodde i huset drept. Filmen viste hvordan hun vandret rundt i huset, likene lå strødd. Gulvet var dekket av glasskår. Det var særlig ille på kjøkkenet. Vi kunne se hvordan hun gikk mellom de skarpe små skårene både titt og ofte, men hun skar seg aldri. Familiens datter lå død i badekaret, badevannet var blodig.

Disse inntrykkene har fulgt meg hele livet, mareritt etter mareritt, natt etter natt. Jeg husker særlig en periode mens jeg gikk med morgenavisen i ungdommen. Da drømte jeg at jeg kom hjem og fant familien min drept som i filmen. Huff, for et forferdelig minne!

I natt var jeg tilbake i dette. Det var jeg som spankulerte mellom glasskårene, drakk blodvann.

Det er lurt å respektere filmers aldersgrense. Ikke la for små bare se på fryktelige ting, ikke la en PTSD utvikle seg. Sterke bilder kan sette dype spor i en sjel. Jeg ser aldri på skrekk filmer, den ene var nok. Jeg fant filmen her, den kalles No Evil i dag.

Deveny

Du kan lese om et annet mareritt her.

Jeg skriver om mitt eget mareritt her!

 

Relaterte artikler

31 Comments

 • Natalie 19. november 2018 at 14:22

  Vilken fin och stark blogg du har ♥️

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 19. november 2018 at 14:37

   Takk 🙂

   Reply
 • Elisabeth 18. november 2018 at 09:24

  Sådant ska en tolvåring aldrig få se <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. november 2018 at 13:18

   Ikke sant 🙂

   Reply
 • Sofia Werlin - mammaliv & hälsoliv 18. november 2018 at 08:38

  Usch så hemskt det låter 🙁
  Klarar själv inte av att se skräckfilmer..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. november 2018 at 13:19

   Filmen klistret seg i sjelen min.

   Reply
 • Ina 17. november 2018 at 12:43

  Usch…jag har ganska svårt för skräckfilmer!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. november 2018 at 13:20

   Jeg også 🙂

   Reply
 • Gry H. 17. november 2018 at 11:05

  Herregud.. Det er jo rimelig drøy kost å tillate for en 12 åring, syntes jeg! Det bevises vel forsåvidt til fulle ved at den fremdeles fremkaller mareritt..
  Mitt værste TV-minne, er definnitivt Fanny & Alexander, hvilket det viser seg at jeg deler med kronprinsen (haha). Det var ett eller annet med den oppsetningen som gjorde at voksne ikke så at dette var skummelt og uegnet for barn som de pleier.. Gudsjelov har det ikke endt opp som et varig traume slik som for deg, men jeg har fremdeles de skrikene til den guttungen bak den døren friskt i minnet. Jeg ser den ikke om igjen, for åsi det sånn!..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 12:09

   Kan ikke si at min onkel helt hadde snøring på dette 🙂 Han var så ung.

   Reply
 • Sara 16. november 2018 at 20:00

  Jag har förvisso inte mardrömmar av det men minns två filmer jag fick se som alldeles för liten, en utspelade sig i ett slott, Där en del av karaktärerna var vampyrer, och andra givetvis planerade offer på något sätt, De hade en barock klädstil och jag minns att jag tyckte att en av kvinnorna var så vacker. Sen, i en scen så satt hon plötsligt i ett badkar fullt med blod och med sylvassa vampyrtänder. Efter det var jag mörkrädd och vågade inte somna på nätterna.

  Den andra filmen är «Hajen» jag kan inte simma på djupt vatten utan att känna paniken komma. Det galna är att det gäller även i inomhuspooler och främst när vattnet är klart och man kan se ner till botten.
  Mitt logiska jag vet så klart att det inte finns någon stor och läskig vithaj i en badhusbassäng men ändå sitter det en djup skräck inom mig.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:56

   Det er viktig å følge aldersgrensene de har noe for seg.

   Reply
 • Alexandra 16. november 2018 at 15:50

  Låter inte alls bra :/

  Reply
 • Lillan Kind 16. november 2018 at 14:45

  Fy så hemskt att filmen satte så djupa spår i dig! När jag var barn fick jag inte se på skräckfilmer, för det var just det att mina föräldrar ansåg att åldersgränserna skulle respekteras. Men så var vi bortbjudna till en familj vi umgicks med, och medan de vuxna satt i köket och pratade tittade vi barn på TV. Det råkade visas en väldigt otäck film, i vilken en äldre man blev mördad. Man fick se kniven i hans rygg och hur han dog. Denna film gav mig mardrömmar i åratal efteråt. Inte varje natt men då och då. Så jag tycker absolut att åldersgränser ska respekteras. Barn är inte kapabla att hantera skräck.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:59

   Jeg tror at aldersgrensen har noe for seg 🙂

   Reply
 • annebe.blogg.no 16. november 2018 at 13:09

  Uff ..Jeg ser aldri skrekkfilmer, gjorde det da jeg var yngre men likte det ikke.. Dager er ulike ja..noen er gode andre mindre gode.. Ønsker deg uansett ei fin helg videre <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:59

   Du også 🙂

   Reply
 • Therese Carlsson 16. november 2018 at 10:24

  Det där låter inte bra, men du får ha en underbar fredag =)

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:58

   Takk 🙂

   Reply
 • Johan "Moderjohan" Mårtensson 16. november 2018 at 09:58

  En skräckfilm räcker, tråkigt att du har dåliga minnen.
  Jag kan inte sluta skratta när jag ser skräck, min fru vill inte ens titta med mig.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:58

   Haha…den likte jeg 🙂

   Reply
 • Moa Fredriksson 16. november 2018 at 09:16

  De låter inte så bra, ha en bra helg iallafall 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:58

   Du også!

   Reply
 • Amanda 16. november 2018 at 08:48

  Urs de lät värkligen inte bra♥️

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:58

   Kjipt

   Reply
 • sofia 16. november 2018 at 08:47

  Usch låter inte alls roligt! 🙁 <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:58

   Nei!

   Reply
 • Viktor Högnäs 16. november 2018 at 08:47

  Usch, bara 12 år gammal ju! Inte ska man behöva få se sånt där då! 😮 Läskigt!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:57

   Ikke sant 🙂

   Reply
 • julia 16. november 2018 at 08:40

  Det lät inte bra ❤

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. november 2018 at 10:57

   Nei, det er kjiptå leve om igjen og om igjen

   Reply

Leave a Comment