Glade Jul, Gyselige Jul…

Hei på deg!

I dag gjester min kjære bloggvenninnen hos meg. Vi har blogget sammen lenge. Du finner bloggen hennes her. Hun er fanget inn i et plattformbytte hos blogg.no, så nå får hun lov å blogge her hos meg, mens hun venter på å få bloggen sin på plass igjen. Jeg ønsker gryendetider.blogg,no velkommen hos meg.

Her kommer gjesteinnlegget

Julen står atter engang for døren, og det skal både synes i de tusen hjem, i kjøpesentre over det ganske land, såvel som i gatene imellom. I utgangspunktet er det intet som er koseligere enn lysene, trærne & nissene som hører denne høytiden til. – Men alt kan vitterlig overdrives..

Stadig oftere kommer jeg over hus & hjem hvor pyntingen har gått fullstendig av skaftet, og da spesielt hva utelysene angår. Flere og flere tar belysningen opp til amerikanernes nivå hvert eneste år, og viser at det slettes ikke bare er våre venner i vest som er i besittelse av den fullstendige smakløsheten!

Selv skal jeg ikke lenger enn ca 50 meter bort i gaten for å finne et hus som dog er litt mindre, men allikevel fullt på høyde med hva vi ser på bildet over.. Når vi kommer opp på dette nivået, er det som om disse motsetningene som i normaltilstand råder mellom hva som er å anse som ‘stilig’ og ‘blod-harry’ kollapser, da det er så smakløst at det rett & slett blir kult. – Vel.. Dvs en absurd form for kulhet som ser ut til å hefte ved den som følger når det ‘harry’ dras fullstendig ut av sine proposjoner..

Av alle grelle julebelysninger & dekorasjoner, er det i mine øyne intet som overgår de blinkende fargelysene. Jeg har aldri hatt noe som i det hele tatt kan minne om epilepsi i mitt liv, men når disse fargesprakende lyspærene setter i gang med vekselsvis snurring og blinking i alskens formasjoner, flytter jeg blikket umiddelbart. Det er grenser for hva en kan utsettes for visuelt uten at det tipper over på ett eller annet vis, og jeg har ingen intensjoner om å finne ut om så er tilfelle, og i såfall hva det gir seg utslag i.

hus med julelys

hus med julelys

                                                                                    foto: daily express

Når dette er sagt, må jeg faktisk innrømme selv å ha et skjelett i skapet i hht disse julens gyseligheter. Det ligger visstnok en god del år tilbake i tid, men like fullt frembringer episoden årlige latterkramper på ‘nær-døden’ -plan for min bror og meg: Dette er episoden som i all ettertid har fått betegnelsen ‘Juletrekrangelen’..

Det skjedde i de dager hvor vi var to barn som dette året hadde fått vært sitt av farmors gamle plasttrær i miniformat på rommet. Undertegnede som, i kraft av sin stilling som eldstemann, også i et par av de foregående år hadde hatt sitt eget lille tre på hyllen, satte dermed som seg hør og bør opp sitt rettmessige tre. -Og det ‘rettmessige treet’ i denne sammenhengen, var det som et par år i forkant ble valgt ut pga sine fantastiske fargede små julelys..

Hva jeg imidlertid ikke har tatt høyde for, er at broder’n også har lagt sin elsk på den nevnte fargesprakende belysningen. – Såpass elsk at tanken på sin eldre søsters vrede blir skjøvet ut over sidelinjen, hvorpå han legger inn protest på hennes angivelige monopol på de fargede lysene! Argumentet han benyttet, og fikk ufolholdsmessig gehør for, var at jeg hadde hatt disse de foregående år, og at han dermed burde få ha de nå..

Hva som forløp videre er best beskrevet som at dette satte igang et helvete uten sidestykke. Den største søskenkranglen bror & søster Henriksen skulle ha gjennom hele oppveksten fant altså sted i forbindelse med denne fredens høytid over et sett grelle fargelys i miniformat.

Våpenhvilen kom ikke på bordet før min hardt prøvede far får tak i noen sånne glorie-aktige greier til å feste på julelysene til de hvite/vanlige, for så å dele begge de to settene i to. Desverre er det også et ufravikelig faktum at min far hverken var eller er noen elektriker, og hadde dermed åpenbart ikke tatt høyde for forskjeller ihht strømforsyning hos disse to settene; Ergo det var en som kun fikk svakt flimrende lys, mens den andre kun fikk hatt de på korte perioder av gangen før de gikk varme og måtte slås av. Jeg vil vel tro det er overflødig å påpeke at dette betød at disse julelysene møtte sitt endelikt i min stakkars fars tapre akt for å gjenreise julefreden..

Og med dette takker jeg for meg, og ønsker dere alle en riktig god og fredfylt juletid!

Hilsen www.gryendetider.no og www.deveny.no

Relaterte artikler

6 Comments

 • Sophia W 13. desember 2018 at 11:57

  Alltid kul med en gästbloggare 😊 ha en fin dag!

  Reply
 • sofia 12. desember 2018 at 20:33

  Så himla kul att andra får dela med sig 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. desember 2018 at 20:35

   Ikke sant

   Reply
 • olga 12. desember 2018 at 12:22

  Spännande med gästinlägg! Jag är inte den bästa på att förstå norka, men det var ändå spännande läsning 🙂

  Reply
 • frodith 10. desember 2018 at 21:13

  Her er ikke så mye som et julelys, verken ute eller inne.. 😀 Men kose seg de som vil 😀

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 10. desember 2018 at 21:16

   Jeg har nok litt mer enn der Gry snakker om 🙂 Hvordan skulle du ha tid til det, du har jo Salt og Pepper på jordomreise rundt i livet dette.

   Reply

Leave a Comment