maleri av Axel Scheel

Livets skumring

Hei på deg!

fyrerkeri

fyrerkeri

I dag har jeg vært hos lege, jeg har fått sjekket synet. Det har ikke stått så bra til med øynene mine og det går grå stær i familien. Skriften på datamaskinene har blitt større og større. Jeg har satt flere og flere lys ved arbeidsplassen min. For et par uker siden ga jeg opp å lese blogger på telefon. Nå gjør jeg bare det i nødstilfeller. Nå gjør jeg bare det for å oppfylle mine forpliktelser i lenk med kjærlighet.

Jeg har slitt med øynene lenge, men det har gått. På fredag så hadde jeg en ganske så ekkel kjøretur hjem, alle lysene så ut som fyrverkeri. Jeg skjønte at det ikke gikk for meg å kjøre i mørket lenger, jeg må ta toget om kvelden. Det er jo greit. det er tross alt mer miljøvennlig med toget, men jeg kan ikke leve med sånne øyne. Jeg snakket med min mor og hun fortalte om den lange rekken med kvinner i familien som hadde grå stær. Jeg tenkte et lite øyeblikk på fastlegen, så ringte jeg en privat lege. Fikk time i dag, tok turen inn.

Grå stær

anatomisk øye

anatomisk øye

Hos legen så fylte de opp øynene mine, de dryppet og de dryppet. Jeg fikk puff og jeg fikk lys. Han glodde og glodde på meg. Jeg ble nesten redd så alvorlig var han.

Mens han holdt på så begynte jeg på den vanlige, du vet, døden og livet og alt som er jævlig med kroppen min. Midt oppe i et nytt drama så klarte jeg å stoppe meg selv, det at han ser er bra. Det betyr ikke at øyet mitt skal eksplodere og ødelegge meg. Jeg tok meg sammen, fiklet meg en penn, drømte meg borte. Så opp og ned, til høyre og venstre. Mannen ble aldri ferdig. Så la han noe på øyet, det sved. Å så det sved. Så traff han øyet med noe. jeg så ikke helt. Rommet var mørkt, han hadde fylt opp øynene min med alt mulig.

Så var han ferdig. Han så alvorlig på meg og sa: – Du har en alvorlig dunkel grå stær.

Ikke visste jeg at det var forskjellige typer, ikke visste jeg at omgivelsene min var mørke. Jeg har bare problemer med datamaskinene, ord på arket og stjernene om natten. Synet mitt er noe dritt. Jeg har hatt problemer med øynene før, du kan lese et innlegg her.

en operasjon

en operasjon

Nå har visst livet mitt begynt å skumre. Dette kan skyldes medisiner jeg har tatt i fortiden, marerittet tar aldri slutt. Jeg har ikke noe annet valg, jeg må operere. Jeg kan gjøre de ti neste uke og betale selv, eller jeg kan vente i tre måneder og få det gratis. Har ikke bestemt meg ennå, det koster ganske mye å bytte ut linser.

Så dette var min dag, hvordan har du det?

Deveny

Du kan lese om mitt andre helvete her.

Relaterte artikler

39 Comments

 • Grå og rynkete! - Deveny 3. mars 2019 at 12:25

  […] Det krevet et helt menneske og litt til å gi ut en bok. Jeg skal skrive litt mer om dette senere. Det ble mange timer på sofaen, jeg klarte ikke å se om kvelde og alle lysene ble til funklende stj…. Det er veldig forstyrrende å ha en stjernehimmel foran meg hele tiden. Det endte med veldig mange […]

  Reply
 • Gry H. 16. desember 2018 at 00:53

  Oi, dette var trist å høre. Det er jo umulig å gi noe råd hvorvidt du burde gjøre det ene eller andre, for det er jo en overveining mellom hvor kritisk det er vs hvor dyrt.. En får iallefall prise seg lykkelig for at en bor i et område av verden hvor det faktisk blir fikset, Men ikke desto mindre er det jo dramatisk nok, kan jeg tenke meg..

  Reply
 • Amanda 15. desember 2018 at 22:20

  Så jobbigt med starr har inte de men det måste vara väldigt jobbigt, hoppas det blev en förbättring efter operationen. kram 🙂

  Reply
 • Fnulan 14. desember 2018 at 22:07

  Usch det låter jobbigt!! Jag har så dålig syn i mörker så jag ser ingenting. Är det åldern tro? Kram

  Reply
 • HeidiElise 13. desember 2018 at 19:09

  Huff, så leit. Forstår godt at dette ikke er lett å takle. Kan ikke gjøre annet enn å gi deg en god klem! <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 13. desember 2018 at 19:10

   Tusen takk, klem tilbake 🙂

   Reply
 • Jennifer 13. desember 2018 at 01:51

  Jag glömde skriva: Tack för din nominering i Årests Intagram tävling 😀

  Reply
 • Jennifer 13. desember 2018 at 01:50

  Min dag har varit bra 🙂 umgicks med min bror och en vän tidigt och sedan stod det jobb på shemat 😛

  Reply
 • Jessica 12. desember 2018 at 22:32

  Nej stackare 🙁 Massa kramar!!!!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. desember 2018 at 22:36

   Tusem takk

   Reply
 • Sofie 12. desember 2018 at 21:51

  Tråkigt att behöva läsa om detta. Måste vara jobbigt. 😢❤

  Reply
 • Jane 12. desember 2018 at 21:39

  Lycka till❤️

  Reply
 • Johan "Moderjohan" Mårtensson 12. desember 2018 at 21:29

  Det är tungt att läsa, det är så tråkigt när det händer tråkiga saker på dom mest använd bara sakerna man har. Ögonen, du verkar ändå ta det med ro och köra på, jag vet inte hur jobbigt det är för dig. Men kanske vänta? Betala bara om du verkligen har råd eller måste, det är ju trots allt säkert 40k?
  Du kämpar vidare, jag gillar det. En riktigt krigare!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. desember 2018 at 21:30

   Jeg må stå på. Skal forsøke å vente. Det er dyrt å betale selv, selv om operasjonen er over på 15 minutter.

   Reply
 • Junitjej 12. desember 2018 at 21:13

  Stackare, så jobbigt med starr! Min pappa har opererats för starr, men jag minns inte vilken starr.

  Reply
 • Emma 12. desember 2018 at 20:52

  Va jobbigt. Hoppas att allt löser sig

  Reply
 • Evelina 12. desember 2018 at 20:25

  Vad jobbig med gråstarr hoppas att allt löser sig

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. desember 2018 at 20:25

   Det håper jeg også

   Reply
 • Tonje 12. desember 2018 at 18:10

  Uff 🙁 Ble helt lei meg av å lese dette <3 Mange tanker til deg fra meg og en god klem

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. desember 2018 at 20:06

   Takk skal du ha.

   Reply
 • Lillan Kind 12. desember 2018 at 15:30

  Men fy så otroligt tråkigt för dig att du har fått starr också! Det finns även i min familj, så jag hoppas verkligen att jag klarar mig undan. Jag känner igen det du beskriver om din syn från vad min mor berättar. Hon är inte så jättegammal, men ska opereras snart.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. desember 2018 at 15:55

   Dette er kjempe kjipt. Jeg var ikke forberedt på dette. Er for ung til å komme i vedlikeholdsalderen.

   Reply
 • Anna 12. desember 2018 at 13:33

  Lycka till ❤️

  Reply
 • Orkidedatter 12. desember 2018 at 12:53

  Jeg sender over en varm klem til ei dame med superkraft<3 med inspirasjon og morivasjon og varme for meg<3Jeg ønsker deg lykke til<3
  Klem

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. desember 2018 at 12:58

   Tusem takk skal du ha. Klem

   Reply
 • Atle Lundhaug 12. desember 2018 at 00:01

  Det var nok ingen fin dag vil jeg tro. Min mor på nå 92 har det samme og hun har slitt med dette siden hun var 65, men har fremdeles syn. Er operert et par ganger så du kan ta det litt med ro da.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. desember 2018 at 09:03

   Det er godt å høre 🙂

   Reply
 • Eva 11. desember 2018 at 23:20

  Huff, dette var jammen dårlige nyheter. Og igjen, som jeg kommenterte en annen dag på en annen blogg, jeg bør seriøst ta en tur til optiker eller noe. For mitt syn er også i endring. Og jeg er jo bekymret for sånne ting jeg også. Så jeg får kanskje ta meg sammen snart….

  Jeg misunner deg ikke det valget. Operasjon blir det jo uansett, men jammen ikke lett det der altså.

  Føler med deg, og tenker på deg, og så ender det nok bra <3

  God klem <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. desember 2018 at 23:24

   Takk skal du ha. Jeg må operere, det er ingen tvil om det. Takk for støtten og skyndt deg til en øyelege. Dette er viktig å gripe fatt i dette.

   Kleme

   Reply
 • Cecilie Kristiansen 11. desember 2018 at 22:41

  Dette hørte ikke noe godt ut nei. Håper di får fikset det, så godt det lar seg gjøre <3 Klem

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. desember 2018 at 22:49

   Tkk skal du ha, det håper jeg også 🙂

   Reply
 • karidansen 11. desember 2018 at 22:36

  Mora mi tok grå stær operasjon for noen år siden. Da var hun rundt 80. Nå er hun 88 og bruker bare briller når hun leser! Så sjøl om dette ikke er moro, så er det svært gode muligheter for at du får mye bedre syn etter operasjonen! 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. desember 2018 at 22:48

   Det håper jeg, frå nå er det veldig elendig. Takk for tørsten 🙂

   Reply
 • frodith 11. desember 2018 at 21:19

  Ikke gøy med rart syn. Jeg sliter også i mørket, og har i tillegg mye «fluer» /floaters, som forstyrrer en del…

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. desember 2018 at 21:44

   Kanskje du må sjekke synet ditt 🙂

   Reply
 • Natheless 11. desember 2018 at 20:58

  Uffda, det var ikke bra. Men jeg kjenner mange som har tatt operasjon og de er så fornøyde etterpå. De SER mye bedre og kan lese på data som vanlig. Dette fikser du! Klemsiklem 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. desember 2018 at 21:43

   Takk skal du! klem tilbake 🙂

   Reply
 • Toini Otterstad 11. desember 2018 at 19:51

  Nei uff så ille…også på begge øynene? Du er nå uheldig…. er alltid noen som får utdelt alt…Skal liksom ingen ende ta….Håper aldri jeg får noe sånt..for jeg er sååå pyse når det gjelder øyeopr…ja…bare å sette inn vanlig linser selv..syns jeg er ekkelt…Men det sies jo å være en opr.de gjør mye..og ikke så veldig smertefullt..men…ish…Du må ha masse lykke til! Føler med deg! klem fra meg!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 11. desember 2018 at 19:56

   Takk skal du ha. Ja, jeg har hatt uflaks i livet. Det er litt kjipt 🙁

   Reply

Leave a Comment