Farlig Enke

Skriveprosessen er brutal

Hei på deg!

Jeg har skrevet på Farlig Enke i 6 år. Det har vært mange, og da mener jeg mange, nedturer, en sterk skriveprosess. Noen ganger har jeg følt at andre dro av meg huden og stjal sjelen min. De røsket ut alt jeg var, er og kommer til å bli, men jeg ga meg ikke. I de ledige stundene så gikk jeg alltid tilbake til datamaskinen. Historien brant inne i meg, den måtte ut…

Jeg har brukt både konsulenter og skriveskoler. En gang fikk jeg beskjed om at jeg ikke kunne skrive norsk. Jeg hadde ikke noe med å ødelegge det norske språket…

Dette kan bli brutalt og en det kan forskyve en skjør skriveprosess.

Men jeg ga meg ikke. Jeg skrev og jeg gråt med karakterene min, følte alle deres emosjonene helt ut. Jeg drepte han som skulle drepes hundre ganger, før det ble riktig. Det ble mange runder på alle scenene.

Mine rådgivere her pirket på alle detaljene og nektet meg å ta med ting jeg har digget…..

Nå er det blitt en bok og jeg synes det er litt farlig.

Det tok tid å få satt ord på dette.

Deveny

www.deveny.no https://www.facebook.com/deveny.no/

Cover Farlig Enke

Cover Farlig Enke

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

 

 

Relaterte artikler

8 Comments

 • Gry H. 19. desember 2018 at 23:57

  Herregud, forlags/forfatterbransjen får jo selv modellbransjen og dets tilbakemeldinger til å fremstå som ‘mor Godhjertet’ selv!.. Det er helt utrolig hvordan enkelte kan få seg til å snakke til folk!
  Jeg er jo en rett-frem person selv, og mener da jeg faktisk har et ansvar for å formulere kritikk og den slags slik at jeg ungår å valse over- og såre folk! Svært mange ville jo skrinlagt prosjektene sine etter slike kommentarer du nevner her, så gud vet hvor mange gode forfattere som er gått tapt på denne måten..
  Nå ble heldigvis dette prosjektet fullført, for boken er virkelig superbra

  Reply
 • Cecilie Kristiansen 19. desember 2018 at 00:08

  Så flink du er. Kan nok tenke meg til at det er utrolig masse jobb å lage en bok ja <3

  Reply
 • Natheless 18. desember 2018 at 20:35

  Så flink du er da! Det er mye jobb det der, men da har oversikt og kontroll. Lykke til med salget! 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. desember 2018 at 21:33

   Takk, takk 🙂

   Reply
 • Helene 18. desember 2018 at 19:16

  Spennende å lese om skriveprosessen! 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. desember 2018 at 21:35

   Takk skal du ha 🙂

   Reply
 • Natheless 18. desember 2018 at 16:43

  Du gode min som du har jobbet. Håper det blir salg også, for det er vanskelig å bli synlig i butikkene i dag. Har du et forlag i ryggen, eller tar du det på egenhånd? Nei, skriveprosessen er vanskelig mange ganger, men spennende da!!! Lykke til videre 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. desember 2018 at 17:23

   Det er tøft å få fram en bok. Jeg gir ut på eget forlag. Ønsker å beholde kontrollen over bøkene mine. Salget av Farlig Enke har vært greit nok 🙂

   Reply

Leave a Comment