Mat, mat, mat….jeg elsker Kypros!

Hei på deg!

Det har vært noen veldig tunge innlegg de siste par ukene. Det er fordi jeg jobber med manuset mitt. Nå skal Tur-retur helvete utgis. Jeg må bli ferdig med alt dette jævlige, jeg må videre i livet. En av de tingen som gir meg mest glede i livet er mat. Jeg elsker å gå ut og spise, sitte og la noen servere meg mat. Det er særlig mat fra Kypros som interesserer meg.

Jeg har reist mye og spist i nesten alle verdensdelene. Jeg har stor kjærlighet for det meksikanske kjøkkenet. Har skrevet om fisketaco her. Du finner en oppskrift på tacokrydder her. Jeg spiser gjerne mat fra Midtøsten. Smakene, kreativiteten og utnyttingen av råvarene imponerer meg stort.

Det er allikevel et sted som utmerker seg, et sted i verden der maten er best. Jeg elsker å spise i mitt favoritt land Kypros, mitt andre hjemland. Der kjenner jeg til små sjapper på utenkelige steder, der kan jeg finne noe å spise uansett tid og sted.

Her har du noen av rettene som jeg spiser når jeg er på Kypros, særlig i Larnaca.

souvlaki fra Larnaca

Mat fra Kypros!

Dette er lam souvlaki fra en gatesjappe i Larnaca. Mitt første valg hver gang jeg reiser ned ditt og bor i byen.

 

 

 

 

sjømat og ris

Mitt andre valg er stekt sjømat som du får nede på stranden. Jeg sikler når jeg tenker på stedet.

Det går ikke an å få bedre mat.

Dette serveres med salat og nytes ved middelhavet. Ting kan ikke bli bedre.

Som en avslutning på maten foretrekker jeg honningboller.

honningboller

 

 

 

 

 

 

Her har du flere bilder av mer mat fra Kypros.

 

kylling, pommesfrittes og salat

kylling, pommesfrittes og salat

Kylling souvlaki

kylling souvlaki

fisk og ris

fisk og ris

omelett, salat og pommesfrittes

omelett, salat og pommesfrittes

 

 

 

 

 

 

God middag!

Deveny

Relaterte artikler

17 Comments

 • Natheless 22. desember 2018 at 21:11

  Nå ble jeg sulten. Tror jeg må finne meg et knekkebrød og en kopp kakao, for du frister jammen veldig. Godt du er ferdig med skrivingen på dette. Godt når man kan si stopp og kanskje begynne på noe nytt. Ha en fin kveld 🙂

  Reply
 • Denevigaresenären 21. november 2018 at 19:23

  Ser fantastiskt gott ut! Nu är jag hungrig 😂😂

  Reply
 • Mrs.Kjellström 21. november 2018 at 18:07

  men så gott allt ser ut att vara där ❤

  Reply
 • julia 21. november 2018 at 18:04

  Så gott allt såg ut 😍

  Reply
 • Hanna 21. november 2018 at 16:46

  Älskar mat o nu blev jag hungrig

  Reply
 • Madde 21. november 2018 at 14:42

  Sovlaki är ju såå gott 🙂 Blir ju hungrig nu

  Reply
 • Lillan Kind 21. november 2018 at 14:38

  Det ser jättegott ut! 😀 Att äta är också ett av mina stora nöjen, och jag har också ätit god mat i många länder! 😀

  Reply
 • Emelie 21. november 2018 at 14:29

  men åh så gott! 😀

  Reply
 • Jeanette 21. november 2018 at 11:20

  Att få maten lagad för en är alltid trevligt 🙂

  Reply
 • Therese 21. november 2018 at 11:09

  Asså det där såg ju gott ut det nästan vattnas i munnen på mig nu hahaha

  Reply
 • Alexandra 21. november 2018 at 09:24

  Men så gott 🙂

  Reply
 • Amanda 21. november 2018 at 09:12

  Så gott de ser ut mums

  Reply
 • sofia 21. november 2018 at 09:10

  Men alltså mat är då livets glädje, ser så sjukt gott ut haha! 🙂

  Reply
 • Mirre 21. november 2018 at 09:05

  Ojoj det så vansinnigt gott ut, nom nom

  Reply
 • Orkidedatter 21. november 2018 at 08:26

  Jeg leste de to første linjene av innlegget ditt og der «fanga» du meg. Så da ble det å trykke meg inn og har lest om bokprosjektet ditt<3 wow…ingen ord å finne akkurat nå, det er sjelden jeg blir målløs, men noen ganger- og du klarte det. Jeg er imponert<3 jeg er rørt<3 jeg blir full av kamplyst ovenfor meg selv -kampen opp fra avgrunnen- jeg blir inspirert og motivert og ikke minst engasjert. Jeg får håp- om at det kanskje er mulig for meg å gi ut bok en dag-. Jeg får et glimt av å være modig. Jeg får et glimt av at jeg kan mestre, og ikke minst det blir bra til slutt…. Tusen takk for at du deler og skriver- du er helt rå<3 For en formidlingsevne, sårhet, nærhet og ekte og at du griper fatt i hjerterota mi og jeg vil lese mer<3
  Jeg håper du når ut til mange med bloggen din og dine bøket<3
  Ønsker deg en super fin dag med mye glede<3 og ja, det var mange gode tips fra Kypros, tusen takk:))

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 21. november 2018 at 09:56

   Takk skal du ha. Det er bare å kjempe, finne en vei ut av ødet. Det finnes en vei, men det er kanskje ikke den veien du forventer deg.

   Reply
 • Elisabeth 20. november 2018 at 18:18

  Åh så gott det ser ut 🙂

  Reply

Leave a Comment