en bok og en rose

Å være en indieforfatter

Hei på deg!

Dagen derpå er alltid så tom. Jeg våknet og lurte på hva jeg skulle gjøre i dag. Hvordan skulle jeg bruke tiden, nå som manuset Tur-retur helvete er ferdig skrevet. Det er fortsatt mye som skal gjøres, men alt det tunge arbeidet er utført. Jeg har gjort min jobb som indieforfatter. Du lurer kanskje på hva en indieforfatter er, det er en skribent som jobber selvstendig og gir bøker på eget forlag. Mitt forlag heter Deveny, dette er bloggen min.

Indieforfatter

I 2011 så begynte jeg å skrive min egen historie, først så gjorde jeg dette for å bearbeide traumet mitt, jobbe med igjennom det som hadde skjedd. Jeg har en voldsom historie, jeg ble syk med hjernesvulst. Det skjedde mye med kroppen min både fysisk og psykisk, det ble en brutal sykdomshistorie. For å skrive måtte jeg lide meg igjennom alt det vonde, kjenne på alle følelsene. Leve meg inn i smertene. Etterpå så la jeg ordene i en skuff, lot dem ligge der og modne. Året etter tok jeg fram manuset igjen og begynte på nytt. Skrev og skrev. Mye ble endret, men essensen i historien forble den sammen. Det ble en ny runde og alt ble utviklet videre.

Redaktør

Som indieforfatter så må jeg har en redaktør. Jeg må ha noen som kommer med innspill. Jeg bruker Jannis Solaas i Danmark. Hun og jeg kommer godt overens. Det går an å motta kritikk fra henne. Hun kreer mye og jobben måtte gjøre om igjen. Jeg måtte gjøre store endringer. Teksten ble bedre og bedre i denne fasen. Snart følte jeg at det forelå noe som kunne kalles en selvbiografi, ikke bare mitt eget oppgulp. Det er ikke lett å jobbe med en redaktør, det er ikke lett å få så mye kritikk, men jeg tror at dette er nødvendig for at manuset skal bli bedre. Det går ikke an å skrive en bok fra a til å på egen hånd. En forfatter må få innspill på veien, det tror jeg oppriktig er den eneste muligheten.

Språkvask

Etter at redaktøren har sagt sitt og endringene har tatt form så begynner jeg å tenke på ordene og følelsene som noe som kan gies ut. Jeg vet ikke om mine ord kan kalles litteratur, kanskje kiosk litteratur på dette tidspunktet. Det er i alle fall noe som kan leses, forståes og konfliktene ligger der.

Det er hos språkvaskeren at det magiske skjer. Der blir hvert eneste ord gransket, sammenhenger i språket blir utforsket. Og det kommer både gode og dårlige tilbakemeldinger. Jeg må innrømme at for meg så er den tøffeste prosessene Språkvask. Det er her jeg blir slaktet. Det er ikke å stikke under en stol at jeg strever med språket. Jeg har mye å lære. Som hjernesvulst pasient har jeg noe ekstra store utfordringer, og trenger litt ekstra hjelp. Det har jeg skaffet meg og bruker det flittig (ikke på blogg, har bare skriver jeg).

Korrektur

Med en god språkvask er korrektur relativt enkelt, det er bare å rette opp eventuelle språkfeil. Her brukte jeg ikke mye tid, det meste hadde blitt håndtert tidligere.

Ombrekking

Dette er noe helt annet. Dette måtte jeg gjøre selv, og jeg tror jeg har flest arr i sjelen fra denne prosessen. Her måtte jeg virkelig tøye mine evner, jeg har ingen kunnskap om prosessen som tar worddokumentet og gjør det trykkbar i en bok. Har litt traumer her og finner dette vanskelig å beskrive. Kommer tilbake til dette senere.

Markedsføring

Det er her jeg er nå. Jeg jobber med markedsføring. Det er ikke lett å selge bøker på nettet, men jeg gir ikke opp. Jeg holder ting i hevd og bøkene mine selger fortløpende. Nå tjener jeg faktisk penger på det jeg gjør. Det er ikke mye fortjeneste ennå, men sakte og sikkert så tikker bestillingene inn.

 

Deveny

Farlig Enke

Kjøp Farlig Enke

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Kjøp Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterte artikler

38 Comments

 • frodith 29. desember 2018 at 11:42

  Du har sikkert badet lenge nok 😮 Det blir bok, og du kan legge noe bak deg på et vis. Spennende tider framover også da 🙂

  Reply
 • Sandra 29. desember 2018 at 09:41

  Du är så duktig tycker jag, att skriva en bok är supersvårt, att sen göra reklam och trycka boken själv är också supersvårt. Du ska vara stolt, bra jobbat ❤

  Reply
 • Sofie 29. desember 2018 at 08:57

  Så coolt att ha skrivit egen bok =) Ska du skriva fler

  Reply
 • Kamilla 28. desember 2018 at 23:48

  Kommer boken ges ut på flera språk? Vad har du för nya bokplaner nu?

  Reply
 • Sarah 28. desember 2018 at 22:45

  Så spännande och roligt att ha skrivit en bok 🙂

  Reply
 • Åse 28. desember 2018 at 21:10

  Kommer boken komma ut på svenska också?:)

  Reply
 • Jennifer 28. desember 2018 at 19:40

  Åh va roligt med en egen bok!
  Lycka till! 🌸

  Reply
 • Madde 28. desember 2018 at 19:31

  Vet du om boken kommer komma ut på svenska också? Hade verkligen varit så kul att få läsa den.

  Reply
 • Michelle 28. desember 2018 at 19:11

  Va roligt med en egen bok ❤️ Hejja dej . Stark du ör som vågar berätta om ditt trauma

  Reply
 • Julia 28. desember 2018 at 19:10

  Lycka till nu med boken och vore kul att läsa den

  Reply
 • Sanna 28. desember 2018 at 18:05

  Så spännande med din bok! Lycka till med allt vidare arbete 🙂

  Reply
 • Jessica 28. desember 2018 at 16:43

  Så härligt att det tyngsta jobbet är gjort nu ♥️ Spännande att få lite inblick i vad för slags författare du är. Hoppas den kommer ut snart ♥️😍

  Reply
 • Fnulan 28. desember 2018 at 16:08

  Åh det är verkligen en dröm att få skriva och skriva och skriva. Finns dina böcker på svenska? Coolt att du lever min dröm <3

  Reply
 • Madelene 28. desember 2018 at 15:55

  Tycker det är så coolt att du är författare,får ta och läsa dina böcker någon gång.

  Reply
 • Michaela 28. desember 2018 at 14:20

  Stor eloge till dig som har styrkan och passionen till att skriva bok. Har varit en dröm för mig väldigt länge

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:04

   Da er det bare å skrive i vei, så blir det kanskje noe etterhvert.

   Reply
 • Hannas krypin 28. desember 2018 at 13:53

  Jag vill verkligen läsa din bok. Jag har helt missat att din bok är din egen historia. Bra sätt att bearbeta jobbiga saker på!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:05

   Det er veldig effektivt. Jeg har skrevet to manuse, et som er utgitt, en roman. Den neste kommer i løpet av våren og er min egen historie.

   Reply
 • Junitjej 28. desember 2018 at 12:10

  Jag imponeras av din kraft och ditt mod att ge dig hän ett sådant arbete med att skriva en bok. Heja dig!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:05

   Takk skal du ha!

   Reply
 • Daisy 28. desember 2018 at 11:58

  Vas häftigt att du skriver böcker

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:06

   Takk 🙂

   Reply
 • Fröken Rödlök 28. desember 2018 at 10:54

  Jag förstår att det känns tomt nu när det stora arbetet är klart med din bok men måste kännas helt underbart att den är färdig =)

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:06

   Det er virkelig deilig å få ting ferdig.

   Reply
 • sofia 28. desember 2018 at 10:44

  Tycker verkligen att du är en inspiration, jag vill också vara författare, har varit en dröm i många år så är så skoj att bli pepp av dina inlägg. 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:07

   Koselig at du blir inspirert.

   Reply
 • Jennifer 28. desember 2018 at 10:40

  Jag hade faktiskt inte en aning att du var en sådan författare och hade ingen aning om vad det står för, tack för inspon 😀

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:07

   Bare hyggelig.

   Reply
 • amanda 28. desember 2018 at 10:40

  så härligt att du är författare riktigt roligt så roligt med böcker

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:07

   Takk, takk 🙂

   Reply
 • anna 28. desember 2018 at 10:16

  Så intressant att läsa! Ja tycket det är så coolt att du är en författare! För det är min dröm😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:08

   De er bare å skrive, ikke gi seg. Så blir du kanskje forfatter du også 🙂

   Reply
 • Lillan Kind 26. desember 2018 at 13:32

  Så roligt att du berättade vad det innebär att vara en indieförfattare! Jag har faktiskt undrat lite över det. Jag kan förstå att det känns tomt även om det är skönt, när ett så långvarigt och känslosamt projekt som din bok är färdigt!😊
  God Fortsättning på julen!😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:12

   Det er både moro og tøft. Det er gøy fordi jeg kan gjøre som jeg vil, men det er også slitsomt fordi kritikerne kan være voldsomme. Vi får se hvordan det går.

   Reply
 • Tonje 26. desember 2018 at 06:49

  Veldig imponert over ditt prosjekt! Jeg synes jula kan være over nå.. Hehe..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:13

   Takk skal du ha. Jeg vil også at julen skal være over nå.

   Reply
 • Eva 25. desember 2018 at 21:57

  Det er jammen litt av en jobb når du skal gjøre så mye selv.
  Jeg er selv fra en bokglad familie, og min bror startet eget forlag, som driver bra i dag 🙂 Så litt av hvordan ting fungerer har jeg snappet opp, selv om jeg kun innvolverer meg i det å ønske meg forskjellige bøker til jul og bursdag 🙂

  Har en liten bokdrøm i magen, men den blir aldri noe av. Men kjekt å ha drømmen å spinne på 🙂

  Lykke til med prosjektet videre ♥

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. desember 2018 at 15:13

   Takk skal du ha!

   Reply

Leave a Comment