solsikke smil

Smilet!

solsikke smil

solsikke smilet

Hei på deg!

I dag har jeg fri, det skal ikke skje noen ting. Jeg skal bare sitte her og stirre ut i luften, og reflekter litt over de siste 9 måneden. Det tok  så lang tid å komme seg igjennom den siste teksten, og jeg sitter igjen meg en utfordring, en vanskelighet som jeg ikke klarte å løse denne gangen. Smilet, jeg fant aldri noen gode måter å skrive om dette på. Ut over i Tur-retur Helvete hadde jeg behov for å beskrive andres vennlighet, og det ble hele tiden, han/hun smilte.

Smilet

Smilet er det sosiale limet, smilet holder oss sammen. Vennskap er ofte født ut av et smil, flere smil. I daglig livet så er smilet bare der, det utføres millioner ganger om dagen, i alle mulig sammenhenger. Jeg liker å være vennlige mot alle jeg møter. Ser folk gjerne inn i øynene og situasjonen tillater det. Heldigvis så bor jeg i et land hvor det er lov å være nysgjerrig på fremmede. Det er lov å smile. Det er ikke så naturlig å gjøre det i andre land. I de trange gatene i New York kan et blikk og et smil drepe deg. Det ble jeg i alle fall fortalt da jeg flyttet dit for uendelig mange år siden. Kanskje ting har endret seg. jeg vet ikke.

Uansett smilet er noe av det viktigste vi har. Vi venter på en nyfødt, vi stirrer på deres fjes. Tolker et smil ut av alle foldene. Vi hunger etter det snille ansiktet, se munnvikene heve seg, så vi vet at vi har oppnådd kontakt. Vi vet at barnet liker oss. Smilet er ofte alt vi har. Jeg har skrevet litt om lykke her.

Jeg elsker smilet i livet, men jeg er ikke så begeistret for smilet i teksten. I språket er den vennlige handlingen redusert til et ord, det finnes få synonymer. Ingen andre ord å støtte seg på. Et glis kan være et smil, men det er ikke alltid noe vennlig. Det er det samme med flir. Små le kan være så mangt. Det er i grunn bare han trakk på smilebåndet som kan erstatte han smilte.

Dette er ikke godt nok nok når jeg skal ha med han/hun smilte femti ganger i en roman. Det er ingenting annet å gjøre. Jeg må åpne opp et studie om smilet. Jeg må øve på å få fram det mest verdifulle vi har oss mennesker i mellom, uten å si han smilte. Dette blir ikke enkelt, men jeg liker utfordringer.

Deveny

Cover Farlig Enke

Cover Farlig Enke

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

 

 

 

Jeg er med i en facebook gruppe som sprer kjærlighet. Du kan lese mer om gruppen her.

Relaterte artikler

18 Comments

 • Gry H. 17. januar 2019 at 13:57

  Enig med ANNEBE over. Å eksempelvis ‘svare leende/smilende’ er også blandt de substitutter som funker for meg 🙂

  Reply
 • Sandra 13. januar 2019 at 20:25

  Du har så rätt, leendet är smittsamt, men på ett vackert och bra sätt ❤

  Reply
 • Hanna 13. januar 2019 at 09:14

  Sånna dagar behövs Verkligen när man bara är ledig o inte behöver göra ngt! Leenden är så viktiga att både ge o få, de smittar av sig

  Reply
 • Amanda 12. januar 2019 at 22:31

  Att ge ett leende till någon kan ju göra någons dag, brukar ibland ge folk ett leende 🙂

  Reply
 • Sarah 12. januar 2019 at 20:35

  Skönt att vara ledig 🙂 Ibland är det skönt att bara chilla 🙂

  Reply
 • Moa Hansson 12. januar 2019 at 20:03

  Ett leende kan göra så himla mycket 🙂

  Reply
 • Jennifer 12. januar 2019 at 19:28

  Ett leende kan säga mer än tusen ord.. Ett leende kan lura så mycket av ens känslor..

  Reply
 • sofia 12. januar 2019 at 19:21

  Ett leende kan göra så mycket mer än vad man tror! 🙂

  Reply
 • Maria 12. januar 2019 at 18:59

  Ett leende gör mycket. Så skönt att ta det lugnt idag. 🙂

  Reply
 • Julia 12. januar 2019 at 18:35

  Ett leende gör så otroligt mycket 🙂 skönt att du ska ta det lugnt 😊

  Reply
 • Mona Iren 12. januar 2019 at 17:57

  Det var noe å tenke på ja. Å beskrive det på forskjellige måter i en tekst. Hmm…

  Smil og ha en god hviledag 😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. januar 2019 at 17:59

   Ikke sant, det er ikke enkelt å variere dette hele veien…. 🙂

   Reply
 • Amanda 12. januar 2019 at 17:25

  Det är så. Fint att Kuna le mot någon kan göra någons dag😊

  Reply
 • Madelene 12. januar 2019 at 17:01

  Ett leende är verkligen det finaste man kan bära. Att le mot en främling gör så mycket och försöker att göra det ibland för att sprida lite glädje

  Reply
 • Michelle 12. januar 2019 at 16:59

  Ett leende gör verkligen mycket 💕 skönt o bara ta det lugnt med

  Reply
 • Sanna 12. januar 2019 at 16:56

  Att le mot en främling kan göra så mycket. Ja leenden gör ju så mycket i allmänhet!

  Reply
 • Marit 12. januar 2019 at 16:11

  Jeg er bedre til å smile, enn å beskrive det i tekst. 😀 Er smil er faktisk det fineste en kan ta på seg.

  Reply
 • annebe 12. januar 2019 at 15:13

  Blir (nesten) aldri for mye smil…om det er «påklistra» har det ingen effekt da… Jeg kan ikke noe om tekst..men kunne «han fikk et vennlig drag i ansiktet eller øynene» funka..bare spør jeg ) God helg <3

  Reply

Leave a Comment