to vinglass

Mat til en, mat til to

to vinglass

to vinglass

Hei på deg!

Jeg har vært hjemme alene et par dager. Det er alltid godt å få litt tid for meg selv. Jeg nyter å kunne gjøre som jeg vil. Spiser rester fra kjøleskapet. Trives i mitt eget selskap. Sånn har jeg det en dag … to … så kommer alene trollet. På den tredje dagen så blir det ikke middag, det blir bare litt brød, noe som gjør meg utrolig trist. Jeg elsker middag, noen ganger klarer jeg til og med å si at middagen er dagens høydepunkt. Jeg er berømt for mine middager, jeg lager alt fra god norsk husmannskost til indiske gryter. De siste par årene har jeg vært særdeles interessert i arabisk matlagning. Liker å lære nye ting, sette sammen nye smaker. men ikke når jeg er alene.

 

kyllingbein

kyllingbein

Middag for en

Middag for en er sørgelig i dette huset, det blir gjerne ingenting. Bare trite ting fra kjøleskapet, en omelett eller en børek. Ingen poter, ingen ris, ikke noe i det hele tatt. I går tok jeg meg sammen og lagde linsesuppe. Det var godt, men jeg følte meg ensom når jeg spiste. I grunn litt håpløst, jeg må jo kunne takle å være hjemme alene en liten uke. Jeg som har levd alene mesteparten av livet mitt, men nei mine alene dager er talte. jeg må ha noen å spise sammen med, ellers så kommer jeg til å forspise meg på enkel mat. Det er så rart, for når jeg har en gjest eller to så svinger jeg opp med utrolig mat, jeg kapper og kutter, steker og braser. Det kan dukke opp fire fem forskjellige ting på bordet. Alt sammen for å ære mine gjester. Du kan lese om mine fisketaco her. Du finner en oppskrift på quinoasalat her.

I dag kommer mannen min hjem, så i dag blir det mat å spise her i huset. Lager du skikkelig mat når du er alene?

Deveny

Cover Farlig Enke

Cover Farlig Enke

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Relaterte artikler

24 Comments

 • Åse 15. januar 2019 at 22:06

  Du nåstevara så stolt över din bok 🙂

  Reply
 • Kamilla 15. januar 2019 at 09:14

  Att vara ensam älskar jag men att laga mat till bara mig är inte alls roligt.

  Reply
 • Amanda 15. januar 2019 at 04:04

  Ja att laga mat när man är själv är inge kul, Håller med om att det är både roligare och laga och äta när man har sällskap 🙂

  Reply
 • Jennifer 14. januar 2019 at 22:08

  Älskar att laga mat, att äta själv är också mysigt 🌸

  Reply
 • Moa Hansson 14. januar 2019 at 19:54

  Tycker det är kul med matlagning men inte själv kanske ;/

  Reply
 • Madelene 14. januar 2019 at 19:27

  Jag kan verkligen inte laga mat, men har inga problem med att äta själv. På mina lediga dagar i veckan åker jag n till skolan för att äta mat, sker oftast ensam

  Reply
 • Randi 14. januar 2019 at 18:25

  Yes da, jeg har vært aleine så mangen år at det hadde blitt nitrist om ikke :-). Jeg er veldig flink å kose meg i mitt eget selskap, og er flink å innvitere folk. Jeg lager like god mat til meg selv som til alle andre, forde jeg fortjener det 😉

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 14. januar 2019 at 18:34

   Så bra, sånn budre det være her også, men jeg får det ikke til lengre.

   Reply
 • Junitjej 14. januar 2019 at 18:18

  Det är kul med matlagning, men det är inte kul att äta själv.

  Reply
 • sofia 14. januar 2019 at 17:23

  Jag gillar inte att laga mat själv men lagar jag till mig och sambon är det lite roligare 🙂

  Reply
 • Daisy 14. januar 2019 at 17:22

  Jag älskar laga mat men tråkigt när man e ensam men ändå Food is life

  Reply
 • Evelina 14. januar 2019 at 17:13

  Hatar verkligen att laga mat till mig själv

  Reply
 • Therese Carlsson 14. januar 2019 at 17:09

  Jag brukar älska att laga mat men inte just nu när jag är ny opererad 😊 du får ha en bra måndag 😊

  Reply
 • Julia 14. januar 2019 at 17:02

  Älskar att laga mat, men är jag hemma själv så känns det så tråkigt att göra mat!

  Reply
 • Anna 14. januar 2019 at 16:52

  Älskar att laga mat och att testa nya saker. Men är shåller med dig om att de inte är roligt om man är ensam :/

  Reply
 • Sanna 14. januar 2019 at 16:07

  Förstår dig precis. Jag bor ensam och tycker det är så tråkigt att bara laga mat till sig själv & det känns så ensamt att äta Själv. Skönt att din man kommer hem 🙂

  Reply
 • Fröken Rödlök 14. januar 2019 at 15:38

  Jag önskar att jag också kunde säga att middagen är dagens höjdpunkt men håller inte med. Haha, ser det oftast bara som ett nödvändigt ont.

  Reply
 • Sarah 14. januar 2019 at 00:19

  Jag är så social så jag gillar inte att vara hemma själv för länge 🙂 Jag tycker också det är kul att tesya nya maträtter 🙂 Fast det blir aldrig någon arabisk mat 😛

  Reply
 • Hannas krypin 13. januar 2019 at 23:20

  Det är många som tycker det är tråkigt att laga mat bara till sig själv, Maken är sån till exempel. Är inte jag eller barnen hemma så fixar han bara mackor till sig.

  Reply
 • Anna 13. januar 2019 at 21:13

  Min fd sambo jobbade mycket natt och där var jag precis likadan, dag ett var det skönt men för varje dag blev det tråkigare. När jag äs själv är jag väldigt dålig på att äta.

  Reply
 • Cecilie kristiansen 13. januar 2019 at 20:26

  Lager aldri skikkelig mat når jeg er alene. Det vlir det samme som å kaste masse god mat det. Men elsker å lage mat npr hele gjengen er hjemme <3

  Reply
 • Sandra 13. januar 2019 at 20:18

  Jag äter inte så bra om jag är själv hemma, nu har jag barnen i allafall och de måste ju ha att äta så då blir det ändå lite mat gjord, men hade jag varit helt ensam så hade jag nog ätit något väldigt enkelt ❤

  Reply
 • Margrethe 13. januar 2019 at 19:55

  Jeg har jo bodd lenge aleine…. så ja, jeg lager middag….. men det er jo ikke morsomt! 🙂

  Reply
 • Fnulan 13. januar 2019 at 19:25

  Jag vågar erkänna att jag faktiskt också tycker om att vara ensam hemma ibland. Då struntar jag oftast i att äta dock.. Jag älskar också att skämma bort mina gäster. Kram

  Reply

Leave a Comment