Jeg vil ikke, jeg vil ikke….

Pengeslukere

Pengeslukere

Hei på deg!

Håper du har en god dag, at livet steller god med deg. Jeg sliter, jeg hater. I dag har jeg ryddet opp kontoret mitt, lagt alt rotet på plass. Mitt kontor er aldri så ryddig på andre tider av året, men nå, nå ligger alt på plass, alle løse ark ligger i permene sine og støvet er borte. Det er alltid sånn jeg starter på årets verste jobb. Jeg klarer ikke å jobbe med kaos rundt meg, når jeg gjør mitt eget regnskap. Du vet jeg har et lite selskap, og i lovens øyne så er selskapet en helt egen person, et menneske, og jeg må føre inn alt som har skjedd, regnskapet må være riktig.

Regnskap!

Som du sikkert har fått med deg så er jeg en kunstner, en som liker å leke meg med ord og følelser. Jeg elsker å fordype meg i en liten ting og bare holde på en emosjon, presse fram handling litt en liten glede, en stor sorg eller kanskje noe helt annet. Kunstnere er ikke kjent for å være gode med

regnskap og skatt

regnskap og skatt

tall, de ser ikke poenget. Jeg likte tall før de kvestet hodet mitt, jeg var god med tall. Nå er jeg dum som en stokk. Tror ikke jeg kan mer enn femteklassepensum i matematikk. Det er akkurat nok til å klare sitt eget regnskap bare jeg tar tiden til hjelp. Jeg har mye tid nå så dette kommer til å gå bra, og jeg kommer til å hate alt sammen. Det gjorde jeg i fjor og året før. Det er ingenting som gir meg et så dårlig humør som denne jobben. Du kan lese litt om mitt arbeid med SEO her.

Et selskap, et menneske!

Jeg får litt dårlig samvittighet, for det er tross alt selskapet som gir meg oppgaver. Det er firmaet jeg skriver for. Nå skal jeg altså føre disse hersens bøkene, få orden på regnskapet. I prosessen så kommer jeg til å banne, jeg kommer til å mislike alt sammen, men jeg kommer også til å være å så stolt når jeg er ferdig med alt sammen og jeg får lov å betale inn deler av fortjenesten i skatt. Jippi!!!

Har du et eget regnskap? Kanskje bare et for husholdningen?

 

Deveny

Cover Farlig Enke

Cover Farlig Enke

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

 

 

Relaterte artikler

26 Comments

 • Gry H. 17. januar 2019 at 13:45

  Å herregud, dette minner meg om min egen tid som selvstendig næringsdrivende, og alt det av momsoppgaver & årsregnskap som fulgte med!..
  Enda jeg er såpass god med tall at jeg fort lærte å føre alt selv, hvorav jeg fikk daglige rutiner for å gjøre det hele så enkelt å smertefritt som mulig når tiden for innlevering opprandt annenhver mnd, står det frem i minnet som noe herk ut av en annen verden (haha).

  Reply
 • Carro 16. januar 2019 at 10:38

  Vad skönt att du fick tid till att rensa och städa ordning på kontoret.Då har man lättare för att hitta sina grejer och lättare att arbeta kan jag tänka mig.Själv klarar jag inte av att ha koas runt mig där jag ska jobba

  Reply
 • Sandra 16. januar 2019 at 08:28

  Jag är en kaos människa, jag skapar kaos och jag jobbar i kaos, samtidigt är mitt kaos en viss ordning för mig och jag vet vart allt finns ändå 😉
  Min man dokumenterar räkningar osv, men inget mer än så gör vi 😊

  Reply
 • Kamilla 15. januar 2019 at 22:49

  Skönt när det är klart men ack så tråkigt att städa när man gör det under tidspress.

  Reply
 • Moa Hansson 15. januar 2019 at 21:41

  Så tråkigt att städa men så skönt när det är klart 🙂

  Reply
 • Jane 15. januar 2019 at 21:35

  Jätte tråkigt att städa men när det väl är klart då är det jätte skönt

  Reply
 • Junitjej 15. januar 2019 at 21:10

  Det känns alltid skönt att få ordning och reda på saker och ting.

  Reply
 • Julia 15. januar 2019 at 18:54

  Skönt att du fått ordning på kontoret 😀 Ha en fin kväll

  Reply
 • Madde 15. januar 2019 at 18:39

  Skönt att få ordning på kontoret. Så lätt att det blir rörigt, men visst är det enklare att jobba om allt ligger där det ska

  Reply
 • Sanna 15. januar 2019 at 18:22

  Skönt att du fått ordning och reda på kontoret & kan slappna av mer när du ska jobba.
  Räkna är verkligen inte min grej…

  Reply
 • Jennifer 15. januar 2019 at 17:45

  Va skönt med ordning & reda på kontoret 🌸

  Reply
 • Hannas krypin 15. januar 2019 at 15:11

  Skönt att ha röjt undan lite. Jag är en sådan person som avskyr när det blir rörigt omkring mig men som är för bekväm för att ta tag i det. Just nu är det dock väldigt fint och städat här hemma så det är skönt.

  Reply
 • Madelene 15. januar 2019 at 13:45

  Föratt jag ska kunna plugga måste jag inte ha helt ordning hemma. Menmin hjärna behöver det däremot, måste ha en planering och vara i mitt fokus. min egna bubbla

  Reply
 • Lillan Kind 15. januar 2019 at 13:29

  Jag tycker om att ha ordning på såväl min arbetsplats som mina räkenskaper. Kan förvisso jobba även om det är oordning, men jag trivs bättre när det inte är det. Sen är det ju en annan fråga vad som kan anses vara ordning 😀 Jag är också en konstnärssjäl, men räkenskaperna gillar jag att ha koll på.

  Reply
 • Fröken Rödlök 15. januar 2019 at 11:33

  Tid och tålamod är nog bra ingredienser när man jobbar med sånt där =)

  Reply
 • Jennifer 15. januar 2019 at 10:43

  Härligt med ordning och reda! Mitt mående speglar sig i mitt hem, mår jag dåligt är här rörigt, mår jag bra är här välstädat!

  Reply
 • Amanda 15. januar 2019 at 10:37

  håller med dej jag måste ha ordning kan inte fokusera annars

  Reply
 • Michelle 15. januar 2019 at 10:08

  Det är jobbigt när allt är i kaos och så blir det lika fort igen , städa stöda städa 💕

  Reply
 • Therese Carlsson 15. januar 2019 at 09:40

  Det är tråkigt att städa men det känns skönt sen när det är i ordning 😊

  Reply
 • Anna 15. januar 2019 at 09:13

  Är precis likadan, är så jobbigt när det inte är i ordning, jag mår typ dåligt om det är stökigt haha.

  Reply
 • Viktor Högnäs 15. januar 2019 at 08:17

  Jag är sådan som enkelt skapar kaos omkring mig, men har väldigt svårt att jobba när det är kaos omkring! haha!

  Reply
 • sofia 15. januar 2019 at 08:10

  Jag måste ha rent och fint omkring mig för annars kan jag inte koncentrera mig överhuvudtaget för då tänker jag på allt som måste göras haha 🙂

  Reply
 • A 15. januar 2019 at 07:52

  Samma här! Kan inte jobba om det inte är ordning runt mig!! Blir jättestörd när allt inte är på plats!

  Reply
 • Orkidedatter 14. januar 2019 at 22:43

  Så herlig formidlet, og jeg kjenner igjen den beskrivelsen av det å holde på en emosjon og fordype meg, herlig, det er flere av oss.
  Akkurat dette er jeg så redd for, å starte noe eget og alt dette med tall og regnskap og skatt og andre avgifter… men litt lyst🦋
  men flott at du får rydda⭐️Det er alltid godt❤️

  Reply
 • Tonje 14. januar 2019 at 21:08

  Min far har alltid lært meg å holde regnskap for husholdningen… Praktisk men jeg hater 😀

  Reply
 • Sarah 14. januar 2019 at 21:08

  Vad skönt att få ordning på kontoret 🙂 Tråkigt att städa men skönt när det är klart 🙂

  Reply

Leave a Comment