forbudt å slå med slegge

Digitalt hærverk!

forbudt å slå med slegge

forbudt å slå med slegge

Hei på deg!

Gubbens telefon ringer hele tiden, den lager lyd og bråker. Han svarer ikke på ukjent nummer fra utlandet. Alle han kjenner kan kontakte ham på andre måter. De kan smse, messange, snappe osv …. Vi ble sittende å snakke litt om dette ved frokostbordet i dag morges. Han var både sint og irritert på disse oppringningene. Det er slitsomt å ha en sånn lyd i rommet hele tiden, nesten som en liten terrorist. Det er ennå verre å svare: å få beskjed om at du må betale for å få orden på ting du har på stell allerede. Uten å tenke meg om beskrev jeg dette som hærverk i vår tid – digitalt hærverk. Dette herjer rundt. Alle kan bli et offer, alt du trenger er en telefon.

Digitalt hærverk

I gamle dager så måtte vi passe på tingene våre. Folk ble truet av fanter og omstreifere. Tyver kunne gjøre mye for å frata deg det du eide. Om filmene fra gamledager er riktige, så var det veldig farlig å leve i middelalderen. Det virket som menn i den tiden hadde større toleranse for blod, enn det vi har i dag. De skår jo bare hodet av hverandre.. Jeg referere til Game of Thrones og andre historier fra den tiden. Nå har vi telefoner fra det fjerne utlandet, onde mennesker som bruker mobilen for å plage oss. Vi får e-poster med trusler om publisering av ufint materiale. Noen kan

Destruksjon av to rom

Destruksjon av to rom

låse hele datamaskinen din om du ikke passer deg. De kan stenge ned livet ditt, ødelegge bilder og alt det andre som ligger hos deg digitalt. Det er så jævlig å tenke på at det sitter mennesker rundt omkring i verden og klekker ut sånne ting.

Jeg tenker på mine egne manus, alt det arbeidet som ligger i å skrive en bok. I dag har jeg fire kopier av Tur-retur Helvete. Det ville være en katastrofe om filen ble ødelagt. Den ligger både her og der for at jeg skal være helt sikker på at den ikke går tapt..

Idag

Ting har endret seg gjennom tidene og de er akkurat som før. Det finnes mennesker der ute som vil deg vondt. De vil ta fra deg det du har. Nå bruker de elektroniske hjelpemidler for å utføre digitalt hærverk, for å skade deg.

Deveny

Noen ganger skulle jeg ønske at vi ikke hadde alt dette, selv om jeg elsker å jobbe på min datamaskin. Jeg har skrevet litt om mitt forhold til internett her.

Du finner en artikkel om Googles sarte sjel her. Jeg har også tatt opp SEO i denne teksten.

Cover Farlig Enke

Cover Farlig Enke

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Relaterte artikler

6 Comments

 • Lillan Kind 27. januar 2019 at 00:03

  Ja helt klart har ondskan kommit till uttryck på olika sätt i olika tider. Jag har faktiskt funderat på vad det är för onda människor som kan ägna sin tid åt att förstöra för andra. Ta bara det här med att hålla på och skapa datavirus. Det är ju helt sjukt att någon vill ägna sig åt det. Tänk om vissa människor kunde lägga sin uppfinningsrikedom på att göra något hederligt istället för att störa, stjäla och förstöra.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 27. januar 2019 at 11:20

   Jeg forstår ikke de som holder på med sånt. Det er noe dritt, ingen tvil om det.

   Reply
 • Gry H. 17. januar 2019 at 13:01

  Enig med ‘gubben’. Har til & med blitt restriktiv med innenlandske nr..
  Hadde jeg hatt et bokmanus, ville jeg vært trolig til å anskaffe en bankboks for å være helt trygg på at det ikke kunne gå tapt, jeg ass (hehe)
  Jeg syntes også det er vanskelig å forholde seg til at det tidvis er uklart hva motivet er ved nettkriminalitet. Hva er det f.eks å tjene på å lage- og spre et virus som kun har som formål å herpe flest mulig PC’er tilhørende folk en overhodet ikke kjenner!? Det egner seg jo ikke engang for de som måtte få et kick av andres ulykke, for en ser jo aldri de som blir ofre! Det eneste blir kanskje en artikkel som beskriver/advarer mot faenskapen i et fagblad e.l. -Null penger, null kred.. Men noe må det jo være, men jeg kan bare ikke fatte hva det kan være..

  Reply
 • Sandra 16. januar 2019 at 08:38

  Den tekniska världen kan ge oss massor, men också ställa till mycket elände. Kanske inte blodtörsten har försvunnit, den har bara tagit en nyare form med tanke på alla filmer och blod i dem.

  Reply
 • frodith 15. januar 2019 at 20:24

  Lurt du har manuset overalt hvertfall, i tilfelle 🙂

  Reply
 • Tonje 15. januar 2019 at 19:55

  Litt tosidig hos meg også dette, men vi kan nok ikke stoppe verden <3 Og ikke vil vi heller 🙂

  Reply

Leave a Comment