gammeldags skrivemaskin

Horunger….

Hei på deg!

gammeldags skrivemaskin

gammeldags skrivemaskin

I dag skal jeg se litt på horunger, noe jeg nettopp har lært litt om. Som indieforfatter så lønner det seg å gjøre mest mulig selv, det kan bli dyrt å få hjelp fra en typograf. Så nå begynner jeg å se på horungene i teksten, for å sørge for Tur-retur Helvete ser fin ut, når den kommer ut på norsk.

Horunger

Jeg sitter her og leser så tårene renner. Ved utgivelse av Farlig Enke så fikk jeg hjelp med dette. Nå er jeg på egenhånd. Det er jeg som har ansvaret for at teksten flyter godt i boken. Jeg må innrømme at alle tekstene jeg har lest så langt skremmer meg litt. Dette er så alvorlig. Det er visst en dødssynd å gjøre feil, og det tar tid å få ting riktig. Du lurer kanskje på hva en horunge er.

horunger

horunger

En horunge er når den siste linjen fra et avsnitt havner øverst på neste siden. Dette blir beskrevet som en dødssynd på linje med andre store synder. jeg vet ikke om jeg er helt med på dette. Det er jo tross alt bare en enkelt linje øverst på siden. Det finner verre ting i livet enn dette … men skal jeg gjøre dette riktig så må jeg nok følge disse reglene. Jeg vil jo ikke at de skal si at boken har et uproft uttrykk. Jeg har tross alt jobbet med romanen i syv år.

Så for å ingå horunger må jeg juster litt både her og der. Jeg renger med at dette kommer til å gå greit, det kommer bare til å ta tid. Du vet jeg må sitte å bla gjennom alle sidene og gjøre små endringer.

Kan ikke si at jeg gleder meg, dette er ikke gøy. Dette er bare slitsomt. I grunnen så lurer jeg på hvorfor dette har fått navnet horunger, det er jo ikke dødssynd for en hore å få en unge.

Deveny

PS! Jeg har fortsatt ikke fått publiseringsdatoen.

Cover Farlig Enke

Cover Farlig Enke

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

 

Relaterte artikler

6 Comments

 • Gry H. 2. februar 2019 at 01:49

  Disse horungene høres ut som de kunne fått det til å rable for noen enhver

  Reply
 • Toini 1. februar 2019 at 20:46

  Hørtes slitsomt ut..og for et navn da…..uff….horunge…hmmm…Lykke til!

  Reply
 • Lillan Kind 1. februar 2019 at 14:11

  Så det finns alltså en åttonde dödssynd!😆 Det var roligt att få förklarat vad som menas med horunge. Förstår att det är enormt mycket arbete att gå igenom hela boken, och få dispositionen av raderna rätt.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 3. februar 2019 at 12:24

   Ikke sant, en åttende synd. Den likte jeg.

   Reply
 • Hannas krypin 31. januar 2019 at 22:53

  Förstår att det är svårt när du inte kan ta hjälp. Finns det inte någon snäll bloggläsare som kan hjälpa dig att korrekturläsa?

  Reply
 • Mona Iren 31. januar 2019 at 22:20

  Dette tar lang tid skjønner jeg. Og masse tålmodighet. Syns du er flink som får til alt dette jeg. Venter spent på utgivelsen av boka. Det skal bli spennende å lese den.

  Reply

Leave a Comment