Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Tur-retur Helvete

«Tur-retur Helvete»

Dette er min historie kort oppsummert og boken kommer ut i neste uke. Mitt personlige mareritt er beskrevet i «Tur-retur Helvete».

Jeg ble syk allerede midt på 1980-tallet. De første symptomene var hodepine og redusert konsentrasjonsevne. Deretter økte plagene gradvis både i antall og intensitet. Somatiske leger fant det ikke bryet verdt å ta bilder (MR og CT) av mitt hode. Etter hvert som symptomene forverret seg, ga legene stadig mer vanvittige «forklaringer» på hva som feilte meg. De mente at plagene mine i all hovedsak skyldtes innbilning.

Så overlot de meg til psykiatrien. Der fikk jeg diagnoser, med påfølgende tung medisinering. Årene gikk, og symptomene forsterket seg. Tilstanden min kunne ikke lenger forklares ut fra psykiatriske modeller, men de somatiske legene fortsatte å ignorere meg som pasienten. Det endte med at psykiater dr. H grep inn og sendte meg til somatiske undersøkelser. Deretter ble jeg en kasteball mellom somatiske leger som nektet å hjelpe til, og psykiatrien, som ikke hadde noe å bidra med.

Våren 2010 ble jeg innlagt på sykehus i koma-tilstand. Da ble hodet mitt endelig undersøkt med MR og CT. Bildene ble tatt uten kontrast og de viste jeg hadde en svulst i hodet som vokste nedover fra hjernehinnen. Likevel trakk sykehusets leger den hårreisende konklusjon at det fortsatt var psykiatrien som skulle behandle meg.

Sykdommen nådde en kritisk fase, og det hastet med å behandle svulsten. Men jeg fikk ikke hjelp.

Det var en kamp å være syk, det var også utfordrende å skrive boken. Jeg har betalt med dype smerter og personlige traumer. Nå kommer «Tur-retur Helvete» ut i neste uke. Du kan kjøpe både papir utgave og e-bok i alle bokhandlere. Det er enklest å bestille på nettet.

Deveny

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

 

Relaterte artikler

14 Comments

 • Toril 13. februar 2019 at 14:57

  Gratulerer og og jammen er du tøff som deler historien din <3 <3 <3 Det står det kjempestor respekt av 🙂

  Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
 • Mona Iren 13. februar 2019 at 01:24

  Denne skal jeg lese. En utrolig sterk historie. Jeg skjønner det må ha vært tøft å jobbe deg igjennom alt dette. Både i virkeligheten og det å gå igjennom alt på nytt da du jobbet med boken ❤
  Gratulerer med ny bok😊

  Reply
 • Orkidedatter 12. februar 2019 at 16:04

  ❤️jeg blir helt ydmyk og med stor respekt❤️Sitter igjen litt målløs og sjokkert, gjør inntrykk på meg selvfølgelig, og jeg kan ikke slutte å tenke hvor du fikk styrke ifra❤️
  Gratulerer❤️Varm og god klem sendes din veg❤️

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. februar 2019 at 16:16

   Det kan du lure på. Jeg reiste meg med det jeg kaller stål i bånn. Jeg kjempet og ga ikke opp, stolte ikke på det legen sa. Jeg fant hjelp og klarte å overleve med nød og neppe.

   Reply
 • Tonje 12. februar 2019 at 13:37

  Dette høres også ut som tur retur helvete.. Hjelpe meg altså.. Gratulerer med ny bok. Sterke deg ❤️

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. februar 2019 at 13:52

   Dette var en kamp for livet … Takk for støtten 🙂

   Reply
 • Emelie 12. februar 2019 at 13:23

  men så kul och samtidigt spännande att boken nu äntligen är klar, stort grattis! 😀

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. februar 2019 at 13:53

   Takk skal du ha 🙂

   Reply
 • Natheless 12. februar 2019 at 12:56

  Gratulerer med vel gjennomført. Det står det respekt av. Lykke til med fortsettelsen!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. februar 2019 at 13:21

   Du vet, det er nå det vanskelige arbeidet begynner. Det er nå jeg må sto på og forholde meg til andre. Før har det bare vært meg og ordene.

   Reply
 • HeidiElise 12. februar 2019 at 12:52

  Så utrolig bra gjort å klare å skrive en slik bok! Du er jammen meg tøff. <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. februar 2019 at 13:20

   Takk skal du ha. Det har vært krevende og noen ganger har jeg ikke hatt troen på meg selv. Men jeg har ikke gitt opp, jeg har stått på og skrevet videre.

   Reply
 • Homemadebyf 12. februar 2019 at 11:42

  Jeg må si du er tøff som deler historien din! ❤

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 12. februar 2019 at 12:04

   Takk skal du ha 🙂

   Reply

Leave a Comment