Psykedelisk syn

Grå og rynkete!

Hei på deg!

Jeg har vært borte en stund, det har vært litt mye. Jeg har gitt ut Tur-retur Helvete, innsatsen krevde mye. Så har jeg operert for gråstær i begge øynene, fått nye linser. Det var litt av en opplevelse å bytte syn. Du som leser meg vet at jeg er lei av å holde på meg helseutfordringer. Det er kjipt å miste synet.

maleri av Axel Scheel

maleri av Axel Scheel

Før operasjonen

Jeg innrømmer at jeg var deppa i januar. Jeg holdt meg oppe med arbeidet. Det krevet et helt menneske og litt til å gi ut en bok. Jeg skal skrive litt mer om dette senere. Det ble mange timer på sofaen, jeg klarte ikke å se om kvelde og alle lysene ble til funklende stjerne. Det er veldig forstyrrende å ha en stjernehimmel foran meg hele tiden. Det endte med veldig mange timer på sofaen, tilslutt kom det også litt tårer og jeg kjegler med alle som stilte seg i veien for meg. Det gikk mest ut over gubben.

På operasjons dagen

Jeg møtte tidlig på klinikken inne i Oslo. De tok vel i mot meg og lurte på om jeg ville ha en pille. Jeg tenkte hvorfor ikke. Jeg drakk vann og svelget unna. Gubben satt ved siden av meg og vi ventet tålmodig på det som skulle skje. De dryppet mye i øynene mine og pille begynte å gi utslag. Tilslutt satt jeg på venterommet og sang Sweet Carloline av Neal Diamond. Det er noe utrolig kult med hans rytmer, lysene var som stjerner og jeg veivet i vinden.

Kroppen min beveget seg med rytmene og gubben døde nesten. Jeg danset i stolen og kikket meg rundt. Det var lett å se hvem av de andre som også hadde en pille innabords. De sang med meg, tenk det Allsang på legekontoret …

Så kom operasjonen

Jeg tror ikke du orker å lese om flere operasjoner fra meg. Jeg mener med fokuset i Tur-retur Helvete. Det jeg vil si er at det er helt jævlig å bytte linse i våken tilstand. Det var visst ekstra ille for meg, fordi jeg er så ung. Jeg kom meg ut av kontoret med flere små dråpeflasker i lommen. Det ble en natt på hotellet, så en ny runde.

Operert for gråstær

operert for gråstær, utsyn

operert for gråstær, utsyn

Så kom tiden etterpå. Jeg må innrømme at dette er vanskelig å forklare. Plutselig så var jeg i en psykedelisk verden. Alt var rart. Fjes var knall rosa og det danset grønne flekker foran alt. Jeg våknet på natten og lysindikatoren på varmekablene så ut som et stort pariserhjul. Til tider svømte alt rundt. Jeg endte opp i sengen hjemme, lå der i flere dager. Ventet på at omgivelsene skulle stabiliserer seg.

Sjokket etterpå

Nå er alt litt enklere. Jeg klarer å se, får med meg detaljene. Jeg ser meg selv, og det jeg ser er ikke bra. Nå har jeg dype rynker og håret er delvis grått. Jeg har ikke sett det før nå. Tenk det, den ene dagen var jeg unge og sprek, nå er jeg en gammel kjerring. Nå har jeg kjøpt inn hårfarge. Jeg må også skjule alderen.

Jaja, sånn går nå dagane.

Deveny

Cover Farlig Enke

Cover Farlig Enke

Omslag Tur-retur Helvete

Omslag Tur-retur Helvete

Relaterte artikler

12 Comments

 • Gry H. 4. mars 2019 at 22:32

  Kunne gitt mye for å fått kloen i den pillen for festbruk, ikke sant (haha)
  Fantastisk at det gikk så bra, og du er oppe og går i en betydelig mer detaljert utseende verden, iallefall! <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 5. mars 2019 at 11:53

   De var nice, ingen tvil om det 🙂

   Reply
 • Lillan Kind 4. mars 2019 at 13:23

  Så skönt för dig att ögonoperationen är avklarad nu, även om den inte var en trevlig upplevelse att genomgå vaken. (Själv är jag livrädd för att opereras vaken). Vilken känsla att se ordentligt igen! Hårfärg fixar man ju lätt till vilken man vill😊

  Reply
 • Mona Iren 3. mars 2019 at 21:44

  Det er bra det er mye som kan fikses på. Godt å høre at du er fornøyd med det nye synet😊
  Hårfargen er jo litt lettere å fikse i hver fall😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 4. mars 2019 at 12:47

   Det er sant. Synet er godt nå, det tok litt tid, men så falt det på plass til slutt.

   Reply
 • HeidiElise 3. mars 2019 at 20:07

  Godt du har alt dette overstått. Det har virkelig vært mye på en gang for deg. Tøff du som gjorde begge øynene like etter hverandre. Må jo ha vært smertefullt og veldig slitsomt.
  Jeg skal nok få lest boka de etterhvert også.
  Ønsker deg god søndagskveld og en klem fra meg 🙂⚘❤

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 4. mars 2019 at 12:49

   Det var tøft å gjennomgå, men jeg tror det var bedre å gjøre det sånn. Det hadde vært slitsomt å vente en eller to uker på operasjon nummer to.

   Håper du leser boken min 🙂

   Reply
 • Vestfroken 3. mars 2019 at 18:25

  Gratulerer med at du er ferdig med å skrive boka. Jeg har fått det med meg før, men har ikke lagt igjen noen kommentar. Du er virkelig en inspirasjon, og det har vært interessant å følge det du har delt av bokprosessen. Jeg ble nysgjerrig på boken, og det du har opplevd høres helt forferdelig. Jeg lurer på hvor mye av boken som er fiksjon, eller om alt er opplevd fra eget liv og det som skjedde? Bra synet er bedre. Men ja, med syn ser man flere detaljer. Klem

  Reply
  • Deveny 3. mars 2019 at 18:37

   Takk skal du ha. Alt i boken er selvopplevd, det er en selvbiografi.

   Reply
 • Toril 3. mars 2019 at 17:09

  Godt du fikk hjelp, og får et nytt syn på livet <3 🙂

  Synet er man jo avhengig av, og du som også skriver bøker da.

  Ønsker deg en kjempefin søndagsettermiddag <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
 • Tonje 3. mars 2019 at 13:26

  Bra du er tilbake med nye øyne ❤️

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 3. mars 2019 at 13:31

   Takk takk, livet er bedre med godt syn 🙂

   Reply

Leave a Comment