Lynnedslag i Westminister

Blodbad i Storbritannia

Hei!

Jeg er hekta på nyheter og leser mye. Jeg liker å holde meg oppdatert og følger gjerne de store tingene. Det som skjer der ute er mye og ting er dramatisk. Hos britene er ting ute av kontroll. De er styrt av sterke personligheter ute på høyresiden, for ikke å snakke om venstre. Landet og Brexit er på vei ut over stupet. Ingen vet noe, ingen kan forutse framtiden. Det er under tre uker til landet styrter ut i komplette kaos.

Brexit!

brennende brexiter

brennende brexiter

Nå har jeg lest om dette i snart tre år. Jeg har fulgt prosessene med store øyne. Jeg kan ikke tro at de ønsker å melde seg ut av det som har skapt gode tider både på fastlandet og ute på de britiske øyer. Britene seier med det samme som oss, de har utfordringer. Hvem har ikke det i disse dager? Problemene måtte komme, sånt som dette skjer alltid etter en økonomisk krise. Det er finanskrisen som har gitt grobunn til uroen. Mennesker kjemper om få ressurser, det er ikke nok til alle. Høyresiden laget en ekstern fiende, også er marerittet i gang.

Jeg lurer på om de klarer å stoppe det som er i ferd med å skje. Hvor er de moderate kreftene? Hvor er de som klarer å se klart i vanskelige tider? Nå gjør nabolandet vårt seg klart for full krise, de lager kriseplaner for matmangel og de forventer at flyten av medisiner stopper opp. Det er som å lese om et fattig land i andre deler av verden. Alt starter ved vann, mat og medisiner. Jeg vet ikke om jeg hadde klart å takle en sånn utfordring. Jeg vet ikke om jeg hadde taklet å se at landet mitt frivillig forlot det livet vi kjenner i dag.

Denne uken!

Denne uken skal de stemme på en avtale som ingen vil ha og en hel haug med andre forslag. Statsministerne forsøker å presse igjennom sitt synspunkt. EU nekter å rikke på seg. De har gitt alt de kan og høyresidens det britiske parlamentet sier nei. Det virker som populisten ikke helt vet hva de vil, de vil bare ut av EU for enhver pris. De vil ikke ha noe med EU å gjøre, de vil stå for seg selv.

 

Brexit, Storbritannia ut av Europa

Brexit, Storbritannia ut av Europa

Dette er et underlig synspunkt for et inneklemt land. De har EU på flere sider og må forholde seg til unionene som omslutter dem. Det er som om Norge skulle si at vi vil ikke forholde oss til Sverige. Jeg ser ikke at det kommer til å skje.

Det eneste som vil redde britene og deres populister er om de ble selvforsynte. De må produsere alt de trenger innenfor egne grenser … også må befolkningen redusere sine krav.

Det kan kanskje være lurt å ha en ny folkeavstemning, det er tross alt befolkningen som må leve med konsekvensene av Brexit.

Dette er bare et lite hjertesukk fra meg. Jeg følger nyhetene med stor interesse.

Deveny

 

Cover Farlig Enke

Farlig Enke

Tur-retur Helvete

Tur-retur Helvete

 

 

 

Relaterte artikler

1 Comment

  • Gry H. 15. mars 2019 at 00:22

    Da jeg vokste opp med en farmor i underetasjen som var midt i 40-årene da hun fikk min far, fikk hun en svært sterk innflydelse på oss ungene for en bestemor å være, og her ligger en sterk forkjærlighet for alt britisk.. Da hun var på alder med en stor del av mine jevnaldrendes oldeforeldre, hadde hun jo opplevd krigen ‘first hand’, for å si det slik, noe som preget henne livet ut. Dette gjorde bla.a britene nærmest hellige i hennes øyne, noe som har smittet over som en betydelig følelse av nærhet til disse også hos meg, så jeg følger dermed denne prosessen med argusøyne

    Reply

Leave a Comment