Is kvinnen

snill, dum eller idiotisk

Hei på deg!

Jeg sitter og leser, har fulgt saken om IS kvinnene en stund. De sitter nede i Syria og Irak og tigger om å få lov å reise hjem. De har mange og store grusomme historier fra deres frivillige opphold i IS, Isil, ISIS osv. Jeg klarer ikke å holde orden på navnet, jeg vet at det er vesentlig for dem, men for meg så handler dette bare om ondskap på nivå med, jeg vet ikke det handler om ondskap på et helt eget nivå.

Is kvinnene

Jeg er kjent for å være litt skarp i kantene, og jeg kan si ifra nå ting er teite. Jeg skjønner også at unge jenter kanskje ikke helt vet hva de gjorde når de dro. Det er ingen tvil i min sjel at de kvinnene som er der nede nå lever i et sant mareritt. Barna deres er sultne og alle sammen lider. De vet ikke helt hva de skal gjøre, hvor de skal gjøre av seg. Noen av kvinnene ønsker åpn fortsette i livet som en IS kvinne. De vil gå kledd med niqab og gjemme bort all huden sin. Dette har jeg ikke noe med, det er ikke jeg som avgjør hvordan en annen kvinne skal gå kledd.

Jeg har også lest og hørt og tror fullt og helt på at norske statsborgere må få komme hjem. Noe må ta seg av de små uskuldige barna. Noen må kjempe for disse kvinnenes uvitenhet.

I prinsipp så er jeg enig, alle norsk må få komme hjem, alle norske barn har krav på omsorg og ….

Jeg klarer allikevel ikke å invitere disse kvinnen tilbake til Norge. Jeg synes dette er vanskelig å innrømme, men jeg ønsker ikke å gi dem en ny sjanse i vårt land. Jeg vet at jeg ikke kan nekte og de står på flyplassen, men jeg er i mot at vi hjelper dem. Det byr meg i mot å ha et sånt synspunkt. Men det er dette jeg mener. Disse kvinnene få klare seg selv, de får kjempe kampen. Deres ord ved avreise var et så stort svik i mine øyne. Jeg synes vi er for snille, dumme og totalt idiotiske om vi vurderer å hjelpe disse kvinnene, selv om jeg forstår at deres pårørende kjemper for deres plass i det norske samfunnet.

Idag

Heldigvis så dreier det seg bare om ti kvinner, det er ikke så mange å håndtere om de skulle klare å finne veien tilbake hit.

Jeg må bare innrømme at jeg tenker sånn, Deveny

Selv om jeg har skrevet om en asylkvinnes kamp for et liv i Norge.

Du kan lese artikkelen som inspirerte dette innlegget her.

Kjøp Tur-retur Helvete

Kjøp Tur-retur Helvete

Farlig Enke

Kjøp Farlig Enke

Relaterte artikler

4 Comments

 • Gry H. 25. mars 2019 at 17:46

  Jeg må nok si meg enig her, ass..
  Ikke sånn å forstå at en ikke har vondt av de, men den frihet, likestilling & velferd vi har her på berget, har faktisk ikke kommet rekende på ei fjøl den heller! Her er vi faktisk våre forfedre den uendelige takken skyldig for faktisk å ha ofret livet for at dagens Norge skulle bli en realitet..
  Jeg stiller meg så absolutt støttende til å bistå disse kvinnene i sin kamp, men de er faktisk nødt til å kjempe den selv, i sine egne land & kulturer. Jeg mener.. De lar seg jo like forbannet undertrykke om de er her eller der, så det er jo åpenbart noe som i bunn & grunn ligger i de selv

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 26. mars 2019 at 11:07

   Amen!

   Reply
 • Toril 18. mars 2019 at 20:14

  Jeg har kjempevondt av de stakkars ungene <3 <3 <3 🙁 Føler med dem. Kunne godt tenkt meg å hjelpe ungene.

  Når det gjelder kvinnene er jeg mer tosidig i mine meninger. Er ikke rasist, men det skremmer meg at de har vært tilknyttet IS. Det første jeg tenker på er hjernevasket.

  Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. mars 2019 at 20:23

   Det er ikke noe svar på dette. Vi blir bare fylt opp av avsky og dårlig samvittighet. De har satt oss i en vanskelig situasjon.

   Klem Deveny

   Reply

Leave a Comment