kvinne med skrivetrang

Trangen til å skrive …

kvinne med skrivetrang

kvinne med skrivetrang

Hei på deg!

I dag skulle være en rolig dag, en dag som skulle dreie som om bloggen, men en skrivetrang overtok. Planen var å skape nye innlegg, lage meg et lite lager. Jeg digger å ha flere ferdige blogginnlegg som kladder. Da kan jeg legge ut på toget, på trikken. Ja fra overalt … men det gikk ikke. Det klør i fingrene, jeg må åpne opp en ny fil, fortsette på det nye manuset. Skrive neste bok i serien om Maryam, asylkvinnen fra et sted i sør Russland. Jeg ble så overveldet av skrivetrang at at det ikke nyttet å gjøre noe annet. Mitt blogglager er tomt, jeg er slave til maskinene får å kunne publiserer mer. Det nytter ikke å trosse dette, jeg må bare begynne på neste roman.

Skrivetrang

Hvordan utarter skrivetrang-en seg. Vel den er som en liten ropert som bor i hodet. Hver gang jeg begynner på noe som ikke hører hjemme i et manus så begynne det å kime i hodet. Jeg får nye ideer, noen ganger så kommer strømmen av tanker så fort at jeg ikke klarer å registrerer alt det som skjer på en gang. Jeg har Maryam, hun ble du kjent med i Farlig Enke. Hun skal leve videre, hva skjer med henne. Hvordan skal hun takle å bo sammen med oss. Hvordan skal hun utvikle seg. Så har vi Jeanette og Jo, for ikke å snakke om Kari. De skal også leve videre. I hodet mitt finnes det mange flere. Og nå skal jeg sortere ut alt sammen, finne en vei videre for mine karakterer. Skape det som blir livet deres videre. Jeg har ingen svar ennå, jeg har bare et uendelig rekke med spørsmål. Tingene står i kø, jeg må temme skrivetrang-en, lage gode setninger med alfabetet. Må koke den nye romanen ned til et ord.

alfabetet i farger

alfabetet i farger

Det er akkurat som om hodet mitt bobler over, og jeg klarer ikke helt å sortere ut hvor jeg skal starte. Jeg får gjøre som jeg alltid gjør. Finne meg et lite hjørne og skrive rundt det, da åpenbarer neste trekk seg. Jeg får et lite innblikk i livene deres og skrivetrang-en blir forløst. Det er tross alt ett år siden jeg skrev ny tekst. Det siste året har gått med til redigering og språkvask, så publisering. Du kan lese litt om skrive prosessen her.

Nå har jeg begynt på neste bok, jeg har skapt en ny karkater.

Deveny

Cover Farlig Enke

Kjøp Farlig Enke

Relaterte artikler

2 Comments

 • Toril 18. mars 2019 at 15:48

  Det er smart å ha innlegg liggende, og det har jeg tenkt på jeg også. Er for dårlig til deg. Mye jeg har lyst å blogge om, og jeg har mye i tankene.

  Kjempekoselig at du blogget dette innlegget da 🙂 Du skriver så lekende lett og fint 🙂

  Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 18. mars 2019 at 15:51

   Takk skal du ha. Jeg klarer aldri å smale opp innlegg, tiden er for knapp. Så det blir til at jeg legger ut det jeg har med en gang. Er visste ikke så systematisk.

   Ha en fin uken, klem Deveny

   Reply

Leave a Comment