Den kreative flyten i hjernen

Den kreative flyten ….

Hei på deg!

Det er så rart å være ved begynnelsen, ingenting er permanent og alt påvirker meg. Som du sikkert vet så leser jeg en del aviser, følger med på det som skjer rundt om i verden Jeg har en stor forkjærlighet for Brexit, min favoritt sak. Jeg leser til jeg gråter over britene og deres vanskeligheter, men denne kampen vekker ikke opp mitt kreative. Jeg finner ingenting nært og tiltrekkende med denne nyheten. Den kreative flyten kommer ikke i gang, jeg trenger en mye mer personlig historie. Jeg trenger en historie om en mann som trodde at kona var død i 16 år.

kreative flyten, en ensomhet

kreative flyten, en ensomhet

Den kreative flyten!

Jeg har ikke åpnet opp for dette på lenge. Det nytter ikke å være kreativ når jeg redigerer. Jeg må fokuserer på grammatikk og setningsoppbygging så boken kan gies ut. Selv om dette er noe jeg er svak på så må jeg jobbe beinhardt for å få alt til å henge sammen.

Nå har jeg ingenting å redigere. Jeg står fritt og jeg er kreativ. Jeg skal innrømme at jeg ikke alltid klarer å fokusere på det som er oppgaven. Jeg kan la sinnet vandre og jeg kan forville meg inn i sprø ideer. I dag leste jeg om en mann i Etiopia. Han har bodd alene i et hus, sovet på en madrass på gulvet. Har har ikke orket å stelle med sien egen omgivelser. Han har bare latt alt rase rundt ham. Han mistet sin kone og sine døtre i krigen med Eritrea. Han har levd alene.

Etter at det ble skrevet en fredsavtale med mellom de to landene oppdaget han alle lever i beste velgående.

For en skjebne, selv jeg hadde ikke klart å tenke ut noe så spennende Jeg ser for meg mine karakterer, hvordan passer de inn i en sånn ramme. Kan noen av mine barnehjems søstre ha en familie som lever i beste velgående? Jeg vet ikke, jeg har ikke tenkt i de baner, men det er klart at det ligger et potensiale her. Jeg får tenke litt på det, se hva som skjer mens jeg skriver. Du vet aldri med meg. Det kan skje mye med den kreative flyten, det er bare å jobbe videre.

Deveny

Artikkelen som inspirerte dette innlegget finner du her.

 

Relaterte artikler

4 Comments

 • Eva 20. mars 2019 at 10:29

  For en skjebne på han mannen altså.
  Brexit, jeg må nok innrømme at jeg kjenner til saken i grove trekk, men følger ikke med på det. Jeg leser og ser sjelden nyheter, for det preger meg så enormt negativt. Skulle ønske det alltid bare var gode nyheter 🙂
  Men jeg abonnerer på 2 aviser da, for å titte innom av og til, og holde meg sånn noenlunde oppdatert på verdensbildet 🙂

  For en forfatter kan det nok bli mye spennende utav nyhetene, om inspirasjonen og kreativiteten treffer akkurat der og da 🙂 Spennende prosjekter 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 20. mars 2019 at 10:32

   Jeg digger å se på nyhetene, de rører rundt i tankene og skaper nye baner. Jeg klarer å distanserer med fra nyhetens smerte, Det er noe jeg har trent på over tid, så jeg takler det meste. Men jeg må skru av av og til også. Det kan bli for mye.

   Reply
 • frodith 19. mars 2019 at 22:10

  Det høres spennende ut 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 20. mars 2019 at 09:50

   Takk 🙂

   Reply

Leave a Comment