Brexit on the run, tegnet av Kyriakso Goumas

Lykke til med Brexit

Hei på deg!

Som du sikkert vet så er jeg en Brexit-kikker. Jeg følger med så godt jeg kan og skjønner ikke helt hva brettene holder på med. Statsministeren har en avtale som er nedstemt, og det hersker kaos på den andre siden av kanalen. De vet ikke helt hva de vil. Jeg har skrevet litt om dette tidligere.

Brexit

I går sa mannen med de rare slipsene John Bercow nei til å stemme på Statsminister Theresa Mays avtale en tredje gang. Det går visst ikke an å stemme på den samme avtalen for tredje gang uten at det er foretatt noen store endringer. Så nå er Theresa May og regjeringen sjakk matt. De klarer ikke å få til noe denne uken, selv om de klarer å skaffe seg støtte.

Den franske EU ministeren har døpt katten sin Brexit, fordi den hele tiden står og mjauer at den vil ut, men den går ikke ut når døren blir åpnet. Jeg må si meg enig med ham. Det er sånn britene holder på. De vil ut, men de klarer ikke å ta steget ut av døren.

Selv kan jeg ikke nok om dette. Jeg vet ikke om det er bra for britene å forlate EU, som norsk kan jeg ikke dømme dem. Norge er tross alt ikke medlem av EU, og vi klarer oss godt. Det begynner også å gå opp for brettene at det ikke nyttet å stå alene. Klare seg selv. De ser ut som små treåringer som trasser og skal klare selv.

Jeg må si at min kunstner venn Kyrriakos Goumas har fått fra essensen i Brexit i sin tegning. Tiden går og alle dørene lukker seg.

Brexit on the run, tegnet av Kyriakso Goumas

Brexit on the run, tegnet av Kyriakso Goumas

Ting kan ikke sies på en bedre måte. Jeg må bare si en ting: – Lykke til med Brexit, Theresa. Du har litt å stri med.

Deveny

 

 

Relaterte artikler

No Comments

    Leave a Comment