klimastreik for jordkloden

Vi bør skamme oss!

Hei på deg!

Jeg orker ikke å skrive noen gode fraser, jeg orker ikke å være snill nå. Jeg bare skammer meg, jeg ser i avisene og ser at det er ungdommen som tar tak i tingene, – en klimastreik.  De unge er villige til å ofre noe for framtiden. De tar tak i det som vi andre bare ignorere. Jeg er så imponert og jeg skammer meg. Jeg har skrevet et patetisk innlegg om bananer tidligere, jeg burde skrive mer om dette. Vi burde pleie selvtilliten og jobbe for et bedre liv for planten.

Klimastreik

Ungdommen i dag følger Greta Thunberg som startet en skolestreik foran den svenske riksdagen i 2018. Hun bare sto utenfor med et skilt og startet en bevegelse som går som en farsott over hele verden. Ungdommen kjemper. Vi er på vei inn i et nytt ungdomsopprør, de jobber for å redde planeten vår. Vi voksen går bare rundt og kildesorterer og kjører elbil. Ellers så er alt ganske mye som før. Vi legger ikke om livene våre. Vi jobber ikke får å redde planeten. Vi streiker ikke.

Jeg tror at dette kommer til å bli stort i nær framtid. Vi kommer til å høre mye fra de unge og vi burde få fart på de gode alternativene. Selv har jeg kjøpt solcelle panel, jeg var så stolt den dagen jeg fikk lagt dette på taket. Jeg følte meg så inn, så moderne og miljøvennlig. Så skulle det vise seg at det er nesten umulig å få noe ut av panelene, det finnes nesten ikke strømleverandører som støtter dette. alt bare renner ut i sanden.

klimastreik for isbjørnen

klimastreik for isbjørnen

I dag!

Jeg ønsker å gjøre noe for isbjørnene, jeg liker at det er kaldt. Når jeg ser på ungdommen i dag så skjønner jeg et mitt lille bidrag ikke betyr noe. Jeg skjønner at jeg må gjøre mye mer. Jeg må legge om stilen og finne gode og robuste måter å hjelpe miljøet. jeg må plante trær, spise mindre kjøtt, kjære mindre bil, slutte å reise så mye med fly. Jeg må, jeg må….

Jeg må ha hjelp fra andre for å få til mer. Vi burde alle sammen jobbe for en bedre framtid. Ikke bare forsyne oss av det som er og overlate problemene til neste generasjon. Jeg starter med å støtte en klimastreik.

Deveny

 

Relaterte artikler

12 Comments

 • Gry Henriksen 25. mars 2019 at 18:22

  Well said!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 26. mars 2019 at 11:04

   Takk 🙂

   Reply
 • Lill 25. mars 2019 at 17:53

  Så interessant!

  Reply
 • Elevele 24. mars 2019 at 11:33

  Engasjement er så viktig! 😀

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 24. mars 2019 at 12:44

   Ikke sant!

   Reply
 • Toril 23. mars 2019 at 12:48

  Jeg er enig! Man burde skamme seg, og ære være ungdommene for deres engasjement!

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og kjempefin og god helg <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 23. mars 2019 at 17:27

   De kjemper for oss alle sammen.

   Klem Deveny

   Reply
 • frodith 22. mars 2019 at 21:03

  Ja, man må ofte SAMMEN for å få det til 🙂

  Reply
 • Lillan Kind 22. mars 2019 at 15:06

  Jag tycker att det känns hoppfullt att ungdomar agerar för att göra något för klimatet. Men samtidigt känner jag inte att man ska tycka att allt som vuxna gör – och vad man själv gör – är betydelselöst jämfört med att skolstrejka. Många bäckar små blir en stor å, och det är i det dagliga och i det lilla som små förändringar växer sig stora😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 22. mars 2019 at 15:08

   Det er sant 🙂

   Reply
 • Tonje 22. mars 2019 at 11:58

  Ja. Man burde skamme seg litt 🙄

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 22. mars 2019 at 12:10

   Ikke sant.

   Reply

Leave a Comment