kaffe og et plott

To kule ting

Hei på deg!

Jeg vet at jeg maser og skriver mye om det samme. Håper du klarer å se at det er både nyanser og framgang i disse ordene. Jeg har nå fått til to kule øyer. To plott som løper parallelt, det som mangler nå er broene. Det for fører de to historiene sammen. Jeg klarer ikke å se dette i disse dager, men det kommer nok. Jeg må bare tenke på dette lenge nok.

å tenke ut et plott

å tenke ut et plott

Et plott!

En bok har alltid et eller flere plott. Jeg vet at min skrive lærer hadde mange fine ord på dette, men det husker jeg ikke nå. Han snakket om ramme historier og parallelle fortellinger. Jeg tenker ikke sånn, jeg tenker på den enkelte personene. Mine karakterer må få lov å utfolde seg. De må få lov å leve livene sine. Noen tenker kanskje at det er jeg som bestemmer over dette, det gjør jeg sikkert også. Men jeg føler ikke at prosessen er min, den tilhører dem. De jeg skriver om. Det er derfor det er så vanskelig å få fram plott-et, alt skal passe sammen.

Jeg tror at det beste for meg nå er å jobbe videre med det stoffet jeg har, så får jeg se omveg trenger hjelp etterhvert. Taue inn mine kreative venninner. Jeg har et par av dem, jeg har også noen venninner som er firkantet i hodet. De bidrar også, de holde historiene rene. De får meg til å fokuserer.

Du vet at det å skrive handler om å ta valg, når du sier A så må du si J og M. Det er naturlig om du velger å skrive en i realismen. Ting hadde vært annerledes om jeg skrev fantasi. jeg er i grunn glad for at jeg har rammer og ting å forhold meg til. Det er vanskelig nok som det er. Jeg innrømmet at det går mye i kaffe for tiden og jeg pønsker og pønsker på et hoved-plott.

Deveny

 

Relaterte artikler

4 Comments

 • Gry H. 2. april 2019 at 01:22

  Så kult!..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 2. april 2019 at 10:47

   🙂

   Reply
 • Lillan Kind 29. mars 2019 at 11:35

  Skrivprocessen låter väldigt spännande så som du beskriver den. Det här att processen tillhör karaktärerna, och att dom får utveckla sig och leva sina liv.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 29. mars 2019 at 11:38

   Ikke sant, det er det som er så spennende. Det går ikke alltid ås bra med mine karakterer, men det gjør det ikke livet heller.

   Reply

Leave a Comment