skrivesperre

Skrivesperre!

Hei på deg!

Jeg har alltid lurt på hva skrivesperre er? Det er noe jeg hører og noe som forfattere diskuterer hele tiden, skrivesperre er det starte monsteret som lever i alle som skriver. Sperren kan overta alt og hindre framgang.

Skrivesperre!

Så hva er skrivesperre? Hvordan oppstår den? Jeg vet ikke, jeg vet bare at noen ganger så kommer ikke ordene. Jeg sitter foran skjermen og stirrer på den svarte pilen som blinker på skjermen. Jeg kan til og med legge på en hale og la pilen danse over skjermen. For meg varer dette veldig kort. Det virker som jeg alltid har noe å dra opp av hatten. Jeg skriver både i bøker og på blogg. Noen ganger så flommer ordene over og jeg klarer ikke å taste raskt nok. Jeg må bare passe på å tenke på leseren. Forberede meg på en lang og vanskelig prosess.

Andre ganger er det dødt. Jeg har ikke lyst til å skrive. Often hjelper det å ta en liten pause, sove litt. Ta turen inn til byen og drikke litt kaffe på en kafe. Andre ganger så må jeg utvikle plottet, finne på noe å skrive. Finne fram til godt fyllstoff, det hjelper å gå ut i verden og observere andre mennesker. Se hva de gjør. Jeg elsker å sitter ute blant folk og observere. Jeg ser med en gang hvem som er kjente og hvem som er fremmede. Noen mennesker trives i sin egen hud, andre ser vettskremte ut. De hører liksom ikke hjemme noe sted. Sånne mennesker fascinerer meg, jeg liker å observere deres mønstre. Det er en forfatters jobb å søke opp det odde og rare. Jeg «lever» av å følge med på det som er annerledes.

Mens jeg skriver så kjenner jeg på en dårlig samvittighet, jeg merker at jeg ikke trives med ordene som står på skjermen. Det er rart, det er ikke noe galt i å observere fremmede i det offentlige rom. For å komme videre i arbeidet mitt så må jeg ut å se på hva andre mennesker gjør. Jeg spionerer ikke, jeg bare lærer meg om mennesker for å løse opp en skrivesperre.

Deveny

 

Relaterte artikler

3 Comments

 • Lillan Kind 31. mars 2019 at 16:16

  Jag kan tänka mig att skrivkramp är en författares fasa att drabbas av. Jag kan drabbas av det konstiga fenomenet att ha saker att skriva om som vill ut, men totalt sakna lusten att sätta dom på pränt.

  Reply
 • Gry H. 31. mars 2019 at 00:57

  Jeg kan godt tenke meg hvordan ei vedvarende skrivesperre kan føre til panikk for yrkesskribenter!..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 31. mars 2019 at 14:14

   Det er veldig slitsomt om alt stopper opp.

   Reply

Leave a Comment