et tapt liv

Hvem er du?

hukommelsestap

hukommelsestap

Hei på deg!

Hvem er du? Har du noen gang forsøkt å definerer deg selv. Si hvem du er? Det er ikke så lett, det er ikke bare å ramse opp essensen av deg. Det er ikke bare å liste opp DEG. Jeg skal ikke påstå at jeg vet hvem du er som menneske, jeg kan i grunn si veldig lite om deg. Men jeg kan kanskje si noe om meg selv. Jeg har hatt en unik opplevelse i livet, jeg har våknet opp uten å være forankret i mitt eget liv. Jeg har hatt og har delvis hukommelsestap, etter tre operasjoner i hodet.

Din identitet/mitt liv

Jeg våknet opp fra min siste operasjon og visste ikke hvem jeg var. Hukommelsen var borte, jeg hadde hukommelsestap. Jeg var bare kjøtt og bein. Jeg var bare kroppen min. Det var ikke mulig å skaffe seg en oversikt over livet mitt. Det var noe som manglet. Jeg har tenkt mye på dette over årene og jeg opplever stadig at jeg Manger kunnskap om noen. Når andre snakker om ting som jeg åpenbart burde vite noe om så mister jeg motet. Jeg lukker meg selv inne. Jeg holder igjen, alle de reaksjonene som våkner opp. Jeg kan ikke plassere tankene, jeg kan ikke gjøre noe med smertene. Jeg orker ikke å fortelle om tapet, snakke om de psykiske vondtene. Om jeg gjorde det ville hullene i mine erindringer ta over livet mitt. jeg ville forpeste alle rundt meg med mine problemer. Jeg har valgt en annen strategi. Jeg venter til samtalen dreier litt og jeg kan delta igjen. Også skriver jeg om det jeg opplever, bruker min annerledes het i romanene mine.

Hva har dette med ditt liv å gjøre?

Forhåpentligvis så har ikke mine problemer noe med deg å gjøre. Men kanskje mine erfaringer kan si noe om din essen. Jeg tror våre minner spiller en stor rolle når vi skal definerer oss selv. Jeg tror at du aldri blir kvitt dine tidligere erfaringer. Du kan kanskje håndterer fortiden bedre, men den vil alltid være der, den vil alltid påvirke deg. Jeg tror du finner noen av svarene dypt inne i din egen historie. Så er det opp til deg å velge om du skal være styrt av fortiden, eller velge en ny retning. Dette kan du gjøre både med og uten hukommelsestap. Minnene behøver ikke spise deg opp.

Deveny

Relaterte artikler

6 Comments

 • Kari 2. april 2019 at 12:10

  Jeg liker å skjønne, jeg liker å lese, jeg liker å reflektere mens jeg leser bloggen din 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 2. april 2019 at 12:15

   Så bra. Jeg må også tenke litt når jeg skriver sånne innlegg 🙂

   Reply
 • Gry H. 2. april 2019 at 00:42

  Må innrømme at jeg leser dette med en viss skam over egen korttenkthet, da jeg ved flere anledninger har ønsket at visse minner lot seg slette fra hukommelsen.. ‘Be careful what you wish for’, er det jo noe som heter, og dette er virkelig en leveregel å ta mer på alvor..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 2. april 2019 at 10:48

   Det er noe å tenke på, det er ikke bare bare å ønske seg blanke ark.

   Reply
 • frodith 1. april 2019 at 20:51

  Helt klart at minnene spiller en stor rolle, det er liksom en del av grunnstammen i oss. SÅ skjønner det må være grusomt når minnene er borte, kjenner man fremdeles en grunnstamme liksom, som er identiteten 😮

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 2. april 2019 at 10:49

   Du er liksom minnene og minnene er deg 🙂

   Reply

Leave a Comment