innfallsmetoden

Innfallsmetoden!

Hei på deg!

Å skrive er ikke lett, noen ganger så gjør det vondt å få fram ordene, men det er allikevel spennende å utforske sinnet, finne ut av hva som ligger dypt inn i meg selv. Jeg bruker innfallsmetoden når jeg skriver. Vet aldri hva som skal skje. Må hele tiden tenke og skuffe fram en ny tanke.

Innfallsmetoden!

Jeg har gått på skrive kurs, hatt uendelig mange lærere og alle sammen snakker om en disposisjon. Jeg hater å skrive sånne, ser ikke poenget. På skolen skrev jeg alltid stilen først og disposisjonen etterpå. Det nytter ikke for meg å følge en plan. Glemmer den alltid når jeg skriver. Jeg klarer ikke å forutsi hva som skal skje. det oppstår nye ting i teksten hele tiden. Det samme skjer når jeg lager mat. Jeg bruker bare oppskriften som inspirasjon og tar tingene derfra. Kun i indisk matlaging følger jeg planen slavisk. Heldigvis så er ikke skriving en indisk gryte.

Det som kan være vanskelig med innfallsmetoden er fokus. Noen ganger så skriver jeg meg bort. Jeg vandrer ut og skriver alt for mye om en ting. Dette ser jeg med engang under første redigerings runde, da må jeg flytte ut teksten. Denne teksten bruker jeg ofte i blogginnlegg, eller så kommer jeg tilbake til saken et annet sted i teksten.

Innfallsmetoden byr på så mye. Jeg kan utforske nye temaer, ta inn ting jeg ikke hadde tenkt på da jeg starter. Det er også mulig å endre på ting underveis, fordi jeg ikke har målet helt klart for meg. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal. Noen ganger så funker dette, andre ganger så blir det ikke så bra. Da hjelper det å snu alt på hodet, begynne i den andre retningen. Sette sammen teksten på en annen måte. Jeg har ennå ikke kastet bort noe som er skrevet. Jeg har alltid funnet et sted å bruke den. For meg så ligger den største utfordring å skape karakterene. Dette tar tid og jeg må tenke lenge, skape hele livet til vedkommende.

Deveny

Relaterte artikler

No Comments

    Leave a Comment