Trondheim i Norge

Norge et bakvendt land!

Hei på deg!

Tankene fosser rundt i hodet mitt og jeg har mye å gripe fatt i. Jeg tenker på en gammel karakter, en kvinne som ønsker av hele sitt hjerte å komme til Norge. Hun kjemper en innbitt kamp i Farlig Enke for å oppnå nettopp dette. Jeg ser og jeg leser. På mine reiser ut i verden så hører jeg drøm i stemmene når de snakker om Norge, mitt kjære, for jævlige hjemland. Mitt forhold til dette landet varierer fra dag til dag. Forklaringen på dette finner du i Tur-retur Helvete.. Men jeg kan heve meg over disse minnene. Jeg er i stand til å vurdere nøytralt om jeg vil. Jeg klarer å oppdaget av ting har endret seg i løpet av min livstid. Nå er det liksom hot å bo her.

Norge i min barndom

Jeg kommer fra det lille landet høyt oppe i nord. Det er ikke til å stikke under en stol at vi var et fattig land, krigen hadde rasert halve landet. Krisen på syttitallet var til å ta og føle på. Min far snakket alltid om utlandet, om alle de mulighetene som lå uten for den norske grensen. Han oppfordret meg på det sterkeste til å reise ut. Oppleve livet, være der det skjer. Som sagt så gjort. Jeg bodde 8 år i utlandet, jeg bodde i New York og Los Angeles. Jeg levde og jeg lærte … så reiste jeg hjem, ble syk og forsvant inn i et mørke. Jeg kan ikke forklare hva som skjedde, alt ble borte. Jeg har store hull i kunnskapen og flere kriger gikk meg hus forbi, Balkan, Afganistan, Irak. Merkelig i grunn, å mangle sånne ting. Jeg som lesere så mange aviser daglig.

Nå er jeg våken

Jeg våknet for fem år siden, ble et menneske. Det har tatt meg tid å komme hit, bli oppdatert på alt som har skjedd. Det rare er at mitt lille hjemland ikke lenger er et bakvendt land. Det er ikke en liten fattig nasjon nord i Europa. Vi stor fortsatt utenfor EU, men vi er med. Vi er hotte. Jeg skjønner ikke helt når dette skjedde, vet bare at det har skjedd.

Deveny

 

Relaterte artikler

3 Comments

 • Gry Henriksen 14. april 2019 at 22:53

  En stor del av forklaringen på den rikdommen landet har oppnådd, er at Norge faktisk har vært hinsides mye mer oppegående utenrikspolitisk enn folk flest er klar over. Det begynte med at Danskene trakk ‘svarteper’ i forbindelse med Grønnlands tilhørighet etter unionsoppløsningen, hvorpå vi ble gitt ‘allemannseiet’ Svalbard under visse forutsetninger som ‘plaster på såret’. Grønnland viste seg jo som kjent å ikke innbringe noe som helst egentlig, mens Svalbard har blitt et stadig mer ‘matnyttig’ tilskudd til landet. -Spesielt etterhvert som russernes avtalefestede foretagende også har ebbet ut. Dette gjør at vi, i samarbeid med britene, håver til oss rubb og rake av oljerikdommen i det mellomliggende havområdet + det nordenfor drøye 60 år senere. Videre er det jo viden kjent hvordan M.Tatcher -regjeringen tok dårlig ressursforvaltning til et helt nytt nivå for britenes del, mens det motsatte kan sies om Norge. -Og penger avler som kjent penger, og penger gir som kjent makt, så voila! Vår lille ‘provins’ oppe i nord med 5, ett-eller-annet mill innbyggere har fått en grandios posisjon internasjonalt. Vi er faktisk så inn i granskauen rike at vi er blandt de ytterst få hvis skjebne ikke ligger i Rothchild -familien o.l sine hender..

  Reply
 • annebe 13. april 2019 at 19:00

  Jeg har alltid likt å bo i Norge… Er nok spennende og en fin erfaring å ha bodd i Amerika ..men for meg frister ikke sånne «store» steder…
  God påske <3

  Reply
 • Kari 13. april 2019 at 16:58

  Du skriver godt, fengende. 🙂

  Og på bildet over Bakklandet ser jeg tre av vinduene til leiligheten jeg bodde i for lenge siden. 🙂

  Reply

Leave a Comment