Apekatter

Grå stær er noe dritt….

Hei på deg!

Først nå kan jeg snakke om tåken som tok synet mitt. Jeg kan fortelle om de siste dagene før jeg opererte ut det som dimmet lyset og hindret meg i å se. Jeg kan snakke om å brekke om Tur-retur Helvete, eller kanskje jeg skal si ombrekking. Jeg er litt usikker på den egentlige termen.

Grå stær!

Jeg fikk grå stær og sinnet ble dårligere og dårligere. I januar låste jeg meg inn og kjente at verden rundt meg ble dimmet. Jeg forsvant i en tåke. Må innrømme at jeg ble nervøs, gamle demoner våkne tog jeg var i elendig form. Operasjons dagen gikk bra. Jeg lagde fest på venterommet. Problemene med øynene ble oppdaget før jul og jeg måtte vente på å få hjelp.

Brekke om – ombrekking

Den blinde leder den halte!

Den blinde leder den halte!

Uken før jeg skulle operere kom dagen. Jeg skulle brekke om manuset. Gjøre om teksten, flytte ordene fra et worddokument over i bok form.

Dette var ikke en smerteløsprosess. jeg vet at andre kan gjøre dette uten å tenke seg om. De kan konvertere ordene uten at det oppstår problemer. Det kan ikke jeg. Jeg må innrømme at jeg skjønner ingenting når det gjelder dette. Jeg ser ikke sammenhengen og kan ikke få hodet mitt rundt alle reglene. Særlig når jeg lider av en alvorlig grå stær. Synet mitt var minimalt på det tidspunktet. Jeg så nesten ingenting, så mannen min flyttet en 50 tommers datamaskin inn på kontoret mitt, så det gikk an for meg å se hva jeg holdt på meg.

Selv med de beste instruksjonene så ble det er vondt oppgave. Jeg holdt på i tre dager og måtte gjøre alt sammen om igjen 4 ganger. Det er visst sånn at teksten på skjermen ikke reflekterer det som skjer boken. Å brekke om er ikke lett, det er noe som det gjør vondt å gjøre. Jeg må innrømme at jeg rett og slett hater å jobbe med ombrekking.

Heldigvis å gjør jeg dette bare en gang i året, og det blir bok hver gang. I neste bok skal jeg ikke ha så mange brudd i teksten. Det lover jeg. Du kan lese om horunger her.

Deveny

Relaterte artikler

2 Comments

 • Toril 23. april 2019 at 10:51

  Jammen mye sykdommer som kan ramme øynene. Har ei venninne med grønn stær på øynene.

  Min mor hadde grå stær, og hun har en arvelig øyesykdom i tillegg som både søsteren min og jeg årlig må undersøkes for.

  Min niese oppdaget at hun hadde en øyensykdom som også er arvelig, og den har sønnen hennes på 6 år også arvet. Sønnen hennes går med briller, og har hatt lapp foran øyet siden han var 4 år. Du verden så kjempeflink han har vært å bruke briller og lapp. Imponerende av ham.

  Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
 • Gry Henriksen 14. april 2019 at 23:02

  Herregud, det er ikke mange marerittseanser som kommer opp mot det at noe skulle skje med øynene/synet, for å si det slik..

  Reply

Leave a Comment