Skremme leserne!

Hei på deg!

Jeg mente ikke å skremme mine lesere med innlegget Den første refusjonen! Jeg ville bare fortelle om mine opplevelser. Det er ikke enkelt å jobbe i denne bransjen. Det er mange som strever, og refusjoner hører med. Jeg trenger de brutale tilbakemeldingene. For å skrive en god bok så må jeg vite hva som er feil i teksten min, jeg må ta meg selv i nakken og forbedre meg.

Brutale tilbakemeldinger

Jeg kan enten se på de brutale tilbakemeldingene som et angrep på meg. Jeg kan ta det til meg og se på det som kritikk av meg som person, eller så kan jeg gjøre noe annet. Jeg kan se på kritikken som noe som handler om teksten, ikke meg som person. Jeg vet at dette er lett i si og vanskelig å gjøre. Ordene, historien er ofte del av det personlige. Jeg vet at jeg eier ordene som min egne, men jeg ønsker også å komme videre. Se en roman vokse opp av asken. Det er tross alt bedre å få kritikk privat, enn å få den skrevet i avisene.

For det første så tenker jeg på min egen innsats. Jeg har jobbet og svettet, fått fram noe som kanskje kan brukes til noe. Du vet at du har jobbet når de kritiserer, de ville ikke hatt noe å snakke om, hadde du latt være å skrive ned din historie.

Når jeg har fått dette på plass i hodet mitt, så begynner jeg å gå inn i det som blir sagt, sorterer ut det som er verdifullt, jobber med de nye innspillene.

Deveny

Relaterte artikler

3 Comments

 • Gry Henriksen 25. april 2019 at 22:36

  Personlig ville jeg så absolutt foretrekke å få denne typen ‘heads up’ for å være forberedt på hva som etter alt å dømme vil komme i bransjer med denne typen for brutale refusjoner. Jeg er iallefall jævlig glad for å ha blitt gjort kjent med hva jeg ville få slengt i ansiktet da jeg begynte som modell! Ellers hadde den skyllebøtta blitt rimelig lei å ‘riste av seg’, det er iallefall helt sikkert!..

  Reply
 • Kari 18. april 2019 at 19:55

  Vanskelig å ikke ta til seg noe av kritikken personlig, men kan uansett være nyttig og noe å lære og få nye tanker av… 🙂

  Reply
 • frodith 17. april 2019 at 20:51

  Alle får jo tilbakemeldinger i jobben sin, konstruktiv og annet, Men det er nok litt tøffere å få det i sånne kreative yrker tror jeg. For det føles mer personlig kanskje. Men du høres veldig profesjonell ut i forhold til dette 🙂

  Reply

Leave a Comment